Stiri

Specificații tehnice MediaTek Dimensity 1050. Au fost anunțate oficial și Dimensity 930 și Helio G99

Home  »  Stiri

Florin Codreanu

acum 10 luni

Trei procesoare noi de la MediaTek au fost anunțate oficial pe piață. Producătorul taiwanez plusează cu trei nume importante pentru segmente de piață diferite.

În timp ce Qualcomm și-a prezentat noul chipset pentru flagshipuri, dar și un procesor extrem de interesant din zona mid-range, Mediatek a replicat prin noile procesoare Dimensity 1050, Dimensity 930 și Helio G99.

Noul Mediatek Dimensity 1050 este primul procesor mmWave 5G al producătorului și va alimenta viitoarea generație de smartphone-uri cu acces la 5G, asigurând în același timp un nivel de performanță optim la nivel de afișaj, jocuri și eficiență energetică. Prin conectivitate duală folosind mmWave și sub-6GHz, Dimensity 1050 va oferi vitezele și capacitatea necesare pentru a oferi utilizatorilor de smartphone-uri o experiență îmbunătățită, chiar și în unele dintre cele mai dens populate zone. Avem mai multe informații, în cele ce urmează.

Specificații tehnice MediaTek Dimensity 1050

Combinând mmWave 5G și sub-6Ghz pentru a migra fără probleme între benzile de rețea, Mediatek Dimensity 1050 este construit pe procesul de producție TSMC 5nm având un cip octa-core la interior.

Sprijinind agregarea purtătorului 3CC pe spectrul sub-6 (FR1) și agregarea purtătoarelor 4CC pe spectrul mmWave (FR2), MediaTek spune că Dimensity 1050 va fi capabil să ofere viteze cu până la 53% mai mari și o acoperire mai mare pentru smartphoneuri în comparație doar cu agregarea LTE+mmWave.

Chipsetul integrează două nuclee Arm Cortex0A78 cu viteze care ajung la 2.5 Ghz și cel mai recent motor grafic Arm Mali-G610.

Dincolo de optimizările 5G, Dimensity 1050 oferă optimizări Wi-Fi alături de tehnologia de joc HyperEngine 5.0 de la Mediatek, pentru a asigura conexiuni cu o latență mai mică cu noul tri-band 2.4 Ghz, 5Ghz și 5Ghz, prelungind astfel performanța jocului.

În plus, stocarea UFS 3.1 de vârf și memoria LPDDR5 asigură fluxuri rapide de date pentru a accelera aplicațiile, fluxurile sociale și FPS-urile mult mai rapide pentru jocuri.

Potrivit producătorului, Dimensity 1050 acceptă ecrane Full HD+ de până la 144 Hz cu culori vibrante prin MiraVision 760 de la Mediatek.

Mai mult, acceptă motorul de captură vidoe Dual HDR, permițând utilizatorilor să transmită simulat cu camerele față-spate. Mediatek susține că există o ”reducere excelentă a zgomotului cu scopul de a oferi fotografii de cea mai bună calitate în condiții de lumină scăzută, iar APU 550 de la MediaTek îmbunătățește acțiunile camerei AI”.

Să aruncăm însă o scurtă privire și peste ceea ce oferă celelalte două procesoare anunțate de Mediatek, Dimensity 930 și Helio G99.

Dimensity 930 și Helio G99 – specificații tehnice

MediaTek a mai anunțat încă două chipset-uri, adică procesoarele Helio G99 și Dimensity 930. Dimensity 930 permite smartphone-urilor 5G să descarce date mai rapid și să rămână conectat indiferent de locație cu 2CC-CA, inclusiv mixt duplex FDD+TDD pentru viteze mai mari și o acoperire mai mare.

Conceput pentru a surprinde detalii vibrante, Dimensity 930 este echipat cu redare video HDR MiraVision și afișaj pentru afișaje Full HD+ de 120 Hz și video HDR10+. În plus,datorită HyperEngine 3.0 Lite, chipsetul aduce un management inteligent al mai multor rețele pentru a asigura o latență mai mică, precum și experiențe fluide ale utilizatorului și o durată de viață maximă a bateriei.

Helio G99 oferă experiențe incredibile de jocuri pe mobil pe 4G/LTE pentru rate de debit mai mari și o eficiență energetică mai bună în comparație cu Helio G96, predecesorul său.

Smartphone-urile alimentate de Dimensity 930 vor fi disponibile pe piață în al doilea trimestru al anului, în timp ce dispozitivele care utilizează Dimensity 1050 și Helio G99 vor fi pe piață în al treilea trimestru din 2022.