Reviews

Specificatii si pareri HUAWEI Enjoy 10S. Telefonul a fost anuntat oficial. Cum arata si ce propune

Home  »  Reviews

catmobile

acum 4 ani

Dupa Huawei Enjoy 10 Plus si Huawei Enjoy 10, compania Huawei a decis sa lanseze oficial pe piata un nou model din aceeasi gama. Este vorba despre smartphone-ul HUAWEI Enjoy 10S, device care atrage atat prin aspectul sau, cat si prin specificatiile sale, raportate la pretul pe care producatorul il anunta.

In cele de mai jos vom discuta putin mai pe larg despre acest device. Sa aruncam insa pentru inceput o privire peste lista completa de specificatii tehnice a noului model HUAWEI Enjoy 10S:

6.3-inch ( 2400 x 1080 pixels pixels) FHD+ 2.5D curved glass OLED display
Octa-Core Kirin 710F 12nm (4 x 2.2GHz Cortex-A73 +4 x 1.7GHz Cortex-A53) with ARM Mali-G51 MP4 GPU
6GB / 8GB RAM with 128GB storage, expandable memory up to 256GB
Android 9 (Pie) with EMUI 9.1
Hybrid Dual SIM (nano + nano / microSD)
48-megapixel primary sensor with f/1.8 aperture, LED flash, 8-megapixel ultra-wide sensor with f/2.4 aperture, 2-megapixel depth sensor with f/2.4 aperture
16MP front camera with f/2.0 aperture
In-display fingerprint scanner
Dimensions: 157.4 x 73.2 x 7.75mm ; Weight: 163g
Dual 4G VoLTE, Wi-Fi 802.11 ac (2.4GHz / 5GHz), Bluetooth 5, GPS + GLONASS
4000mAh (typical) / 3900mAh (minimum) battery

Pret si disponibilitate Huawei Enjoy 10S

Noul model al companiei Huawei va putea fi achizitionat intr-o gama variata de culori. Producatorul anunta ca noul sau device urmeaza sa fie disponibil pe culorile negru, albastru si verde. Din primele informatii, Huawei Enjoy 10S va avea mai multe versiuni pe piata, iar cea mai accesibila dintre ele va costa 255 de dolari. Cea mai scumpa versiune se apropie de 300 de dolari, dar va oferi nu mai putin de 8 GB dedicati memoriei RAM precum si 128GB pentru stocarea de date. Terminalul Huawei Enjoy 10S a fost deja listat si scos la vanzare pe piata din China.

Pareri despre Huawei Enjoy 10S

Atractivul smartphone al companiei Huawei nu face nota discordanta de terminalele pe care le-am tot vazut in acest an pe piata din China in zona midrange. In ce sens? In ideea ca nici acest terminal nu este lipsit de decupajul din partea de sus a ecranului. Vorbim totusi despre un decupaj minuscul, care nu deranjeaza vizual, ba chiar da o nota de eleganta (sa-i zicem, partiala). Marginile sale sunt aproape invizibile, iar partea de jos, asa cum era de altfel de asteptat, este intr-adevar putin mai groasa.

Terminalul are scanner de amprente integrat in ecran, iar spatele tusat gradient acopera o baterie impresionanta de 4.000 de miliamperi. Chiar daca are o capacitate mare, din pacate acest acumulator are si un mare minus: nu vine cu tehnologie de incarcare rapida. Sincer, nu mi-as dori un telefon care sa nu aiba aceasta optiune, mai ales ca majoritatea producatorilor ofera fast charging pe telefoanele lor din zona mid-range. Dar, probabil ca face parte din compromisul pe care Huawei l-a acceptat tacit pentru a nu creste mult prea mult pretul acestui terminal elegant si, repet, destul de atractiv.

6.3-inch in diagonala cu rezolutie Full HD+ adica 2400 x 1080 pixeli. Acestea sunt specificatiile ecranului de tip OLED, care este acoperit de sticla 2.5D curbata si de Corning Gorilla Glass. Sub el, descoperim ca producatorul a mers pe mana propriului chipset. Mai exact, noul Kirin 710F, un procesor octa-core, fabricat pe un proces de 12 nanometri cu patru nuclee Cortex A73 de 2.2 Ghz la bord, dar si cu alte patru nuclee Cortex A53 de 1.7 Ghz in aceeasi structura. Placa video este un model ARM Mali G51 MP4 GPU. Aceasta combinatie se va asigura de fluiditatea viitorului dumneavoastra terminal, care va face fața cu brio tututor operatiunilor zilnice, chiar si celor de gaming.

Mai mult, la nivel de memorie, Huawei Enjoy 10S sta excelent. Avem variante de 6GB RAM si 8GB RAM disponibile, ambele cuplate cu 128GB pentru stocarea de date. Aceste variante de Huawei Enjoy 10S sunt echipate si cu slot microSD, astfel ca Huawei Enjoy 10S isi poate extinde capacitatea nativa de stocare a datelor, la dorinta utilizatorilor, pana la 256GB.

Modelul ruleaza Android 9 Pie din fabrica, peste care producatorul a aplicat interfata EMUI 9.1. Huawei Enjoy 10S este dual SIM (nano + nano / microSD) si are o greutate de numai 163 de grame. Grosimea device-ului ajunge la 7.75 milimetri, iar inaltimea sa la 157.4 milimetri. Camera sa frontala are o rezolutie de 16 megapixeli, si beneficiaza de o deschide f/2.0. In schimb, camera principala este tripla! Are 48 de megapixeli pe senzorul principal (deschidere f/1.8) si 8 megapixeli pe al doilea senzor. Cel de-al treilea senzorul de pe modulul principal al modelului Huawei Enjoy 10S are 2 megapixeli si este un senzor de adancime cu apertura f/2.4(aceeasi deschidere o are si senzorul de 8 megapixeli).

La capitolul conectivitate, Huawei Enjoy 10S include Dual 4G VoLTE, Wi-Fi 802.11 ac (2.4GHz / 5GHz), Bluetooth 5 si GPS + GLONASS. Mi se pare un device din zona mid-range foarte promitator, cu mai multe plusuri, dar si cateva minusuri comparativ cu partenerii sai de gama, cel mai important dintre ele fiind lipsa fast charging-ului pe bateria de 4.000 miliamperi. In linii mari insa, Huawei Enjoy 10s este un telefon bun.

Daca il vei gasi si la un pret accesibil, cred ca merita sa il iei in seama. Iti recomand sa-l compari ca pret cu terminale mid-range de la Oppo, Vivo sau Xiaomi si apoi sa iei o decizie. Este posibil ca device-ul sa ajunga rapid si in Romania, un amanunt care ne-ar bucura.

Summary
product image
Aggregate Rating
no rating based on 0 votes
Brand Name
Huawei
Product Name
Huawei Enjoy 10S