Stiri

Specificatii tehnice Asus ZenFone 7. Cum arata noul device

Home  »  Stiri

catmobile

acum 4 ani

ASUS si-a facut o obisnuinta din a lansa telefoane cat se poate de intresante din seria Zenfone. Compania a anuntat deja ca urmeaza sa ne bucuram de noul Zenfone 7, dar nu ne-a oferit prea multe detalii.

Totusi, device-ul a ajuns in mediul online, cu o mare parte dintre specificatii la vedere, prilej pentru noi sa aruncam o prima privire peste el. Asus ZenFone 7 este intr-adevar un terminal interesant. Va avea ecran de 6.4-inch cu rezolutie Full HD Plus, adica 2340 x 1080 pixeli si o rata de refresh de 60 Hz. Mai multe despre acest smartphone, discutam in cele ce urmeaza.

Specificatii tehnice Asus ZenFone 7. Cum arata noul device

Conform producatorului, seria Asus ZenFone 7 va fi lansată pe 26 august în Taiwan. Cu cateva zile inainte de lansare, specificațiile Asus ZenFone 7 au ajuns in mediul online. Foarte probabil, seria va include smartphone-urile ASUS Zenfone 7 și ASUS Zenfone 7 Pro

Detaliile viitorului Asus ZenFone 7 au ieșit la iveală dintr-o sursa legata de Asus ROG Phone 3, telefon dedicat gaming-ului, care a fost lansat luna trecuta, în iulie. Potrivit unui raport al blogului tehnologic japonez Reameizu, se spune ca noul telefon de la ASUS este dotat cu un ecran full-HD + LCD de 6,4 inci cu rezoluție 1080 x 2340 pixeli. Se consideră că acest afișaj are o rată de reîmprospătare de 60Hz și este furnizat de producătorul de afișaj BOE. Raportul relevă în continuare faptul că senzorul de amprentă de pe Asus ZenFone 7 este realizat de Goodix și are senzorul IC „gf3626. Se pare ca noul telefon din gama Zenfone vine cu suport pentru carduri dual-SIM și un slot dedicat pentru carduri microSD.

În mod separat, tipster Abhishek Yadav pe Twitter a împărtășit detaliile camerei ZenFone 7. Telefonul va avea o configurație triplă pe camera din spate, cu mecanism de flip și bliț dual-LED. Configurarea camerei din spate va veni cu o combinație de senzor primar Sony IMX686 Sony de 64 de megapixeli, senzor de imagine Sony IMX363 de 12 megapixeli cu obiectiv ultra-lat și senzor Time-of-Fight (ToF).

Prețul Asus ZenFone 7 a ajuns in mediul online prin intermediul unui alt tipster important, Roland Quandt. Se pare ca modelul de 8 GB + 256 GB al ASUS Zenfone 7 are un preț de 549 € (655 USD), în timp ce modelul de 6 GB + 128 GB va avea un preț de 499 € (595 USD).

Smartphone-ul Asus Zenfone 7 va fi alimentat de un procesor Snapdragon 865. Zenfone 7 Pro ar putea veni cu patru camere și un Snapdragon 865 Plus. Acesta va dispune de 16 GB de memorie RAM și va rula Android 10 din fabrica, cu interfața de utilizare a companiei. Noua serie Zenfone va avea o baterie masivă de 5.000mAh cu suport pentru încărcare rapidă de 30W. Momentan, ZenFone 7 va fi lansat doar în Taiwan, piața internă pentru Asus, dar smartphone-ul va fi probabil anunțat și pe alte piețe. În India, ZenFone 7 va fi lansat ca Asus 7Z. De reținut, Asus ZenFone 6 a fost lansat în India anul trecut ca An Asus 6Z.

Concluzii
La prima vedere, Asus Zenfone 7 este un smartphone premium. Are cel mai bun procesor pentru telefoanele Android si o configuratie interesanta in compartimentul foto, care va ajuta mult viitorii utilizatori. Nici pretul nu pare sa fie atat de mare. La 550 de euro, ai un telefon Android aproape complet, care se poate bate cu alti lideri de piata. Desigur, concurenta va afecta insa vanzarile companiei ASUS, pentru ca taiwanezii nu se bucura inca pe piata smartphone de imaginea excelenta pe care o au liderii de piata, in special Samsung, Huawei sau Xiaomi. Si asta, fara a mai adauga Apple, cel mai influent producator din lume la aceasta ora. Acesta este asadar noul ASUS Zenfone 7. Tie ce parere iti lasa? Ne poti lasa un comentariu in rubrica de mai jos si impartaseste-ne experienta ta cu telefoanele Asus.

Daca nu esti un fan al telefoanelor ASUS, iti reamintim ca OnePlus si-a lansat noul flagship, un super model, despre care am discutat si noi pe blogul nostru.

Nu uita: Acum, in Romania, ai telefon mobil OnePlus 8, Dual SIM, 128GB, 8GB RAM, 5G, Onyx Black la numai 3.700 lei.

Citește un review OnePlus 8 pe blog CatMobile in care afli mai multe detalii despre acest device. De asemenea ti-am pregatit si 5 motive pentru care seria OnePlus 8 este un best buy pe piață

Etichete:

ASUS ZenFone 7