Stiri

Sony Xperia XZ3 se va lansa la IFA 2018: tot ceea ce trebuie sa stii despre el

Home  »  Stiri

catmobile

acum 6 ani

Sony lucreaza intens la urmatorul sau flagship, in ciuda faptului ca in urma cu doar doua luni a lansat alte doua flagship-uri pe piata. Pe langa modelul Sony Xperia XZ2 Premium, vom avea insa in curand si noul model Sony Xperia XZ3, care cel mai probabil isi face aparitia la IFA 2018.

Momentan, presa din Japonia nu ofera foarte multe detalii despre Sony Xperia XZ3, un model pe care majoritatea specialistilor din aceasta tara il asteapta insa cu mare interes.

Din primele informatii provenite din surse neoficiale, se pare ca modelul Sony Xperia XZ3 va fi echipat cu patru camere foto: doua dintre ele vor fi pe partea din spate a handset-ului, iar celelalte doua pe partea din fata.

Chiar daca momentan conceptul telefonului Sony Xperia XZ3 este necunoscut, data sa de lansare nu e chiar atat de departe. Cel mai probabil, modelul XZ3 va fi oficializat pe 30 august in cadrul evenimentului IFA 2018.

Potentiale specificatii pentru Sony Xperia XZ3

Techadvisor ne ofera primele detalii concrete despre modelul Sony Xperia XZ3, chiar daca nici site-ul britanic nu are momentan o confirmare a acestor date.

Una dintre intrebarile pe care Techadvisor le ridica despre noul device al celor de la Sony se leaga de aspectul general al telefonului si cu precadere al ecranului. Sony Xperia XZ2 a beneficiat de un important update la nivel de design, insa si de camere mult mai slabe decat ceea ce am descoperit pe telefoane precum Pixel 2 sau iPhone X.

Sony Xperia XZ3 (2)

In schimb, modelul XZ2 a fost primul telefon Sony cu aspect 18:9, astfel ca pare destul de ciudat ca XZ2 Premium s-a intors la un format 16:9. Este de urmarit ce va alege Sony pentru noul sau proiect Sony Xperia XZ3, dar mai multe surse confirma ca ar trebui sa ne asteptam la un ecran in format modern.

In alta ordine de idei, device-ul va fi echipat cu procesor Snapdragon 845 de la Qualcomm, la fel ca si XZ2. Mai mult decat atat, Techadvisor confirma ca specificatiile tehnice ale Sony Xperia XZ3 sunt destul de similare cu cele ale modelului anterior, inclusiv la nivelul placii video (Adreno 630 GPU), rezolutiei ecranului, stocarii de date si memoriei RAM.

Difera in schimb bateria, care pe noul handset face un salt micut de la 3180 miliamperi, la 3240 miliamperi. De asemenea, Sony lucreaza la grosimea telefonului, care se pare ca pe noul model va avea doar 10.1 milimetri grosime, comparativ cu 11.1 cat are modelul XZ2.

Nu in ultimul rand, modulul foto va fi categoric unul mai bun, mai ales daca se confirma faptul ca Sony Xperia XZ3 va avea camere foto duale pe fata si pe spate.

Telefonul va rula Android 8.1 Oreo direct din fabrica si va beneficia de incarcare rapida pe bateria sa imbunatatita. Diagonala ecranului va fi de 5.7-inch, in timp ce memoria nativa de 64 sau 128 GB va beneficia in mod sigur de optiunea de extindere, datorita slotului microSD.

Specificatii cheie asteptate de la Sony Xperia XZ3

– Ecran de 5.7 inch in format 18:9
– Procesor Snapdragon 845
– Placa video Adreno 630 GPU
– 6GB memorie RAM
– 64 sau 128 GB memorie ROM
– 4 camere foto (doua pe spate, doua pe fata)
– Android 8.1 Oreo
– Baterie de 3.180 mAh cu tehnologie de incarcare rapida

Ce pret va avea Sony Xperia XZ3

Foarte probabil, modelul Sony Xperia XZ3 va fi unul mai scump decat modelul Sony Xperia XZ2. Preturile pe piata high-end continua sa creasca, iar prin urmare, modelul XZ2 este cel mai scump smartphone Sony din istorie: undeva la 790-800 de euro. Exista informatii care sustin ca Sony Xperia XZ3 va costa aproximativ 850 de euro, ceea ce ar insemna ca in Romania, flagship-ul va costa peste 4000 de lei. Un pret urias, chiar daca vorbim despre un telefon care are o configuratie atractiva si un puternic brand in spatele sau.

Summary
product image
Aggregate Rating
5 based on 2 votes
Brand Name
Sony
Product Name
Sony Xperia XZ3