Stiri

Sony Xperia XZ2 Pro va rula Android 8.1 Oreo si va avea ecran FullView

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 6 ani

Sony se va prezenta la Mobile World Congress 2018 cu planuri noi. Noile sale flagship-uri par pregatite sa „iasa la suprafata”, iar confirmarea vine din partea unui operator irlandez care a lansat in spatiul public informatia ca la acest eveniment, Sony va lansa Xperia XZ2.

Sony Xperia XZ2 Pro apare de asemenea la MWC?

Evident, pe langa lansarea Sony Xperia XZ2 care atrage deja numeroase „priviri”, intrebarea este daca japonezii vor prezenta si Sony Xperia XZ2 Pro in cadrul aceluiasi eveniment.

Anumite surse din presa internationala sustin ca acest device va purta numele de Xperia XZ Pro, in timp ce altele anunta de faptul modelul Sony Xperia XZ2 Pro. Sarind insa peste diferentele legate de denumire, pare destul de cert faptul ca japonezii vor lansa nu doar modelul standard ci si versiunea PRO din gama Xperia XZ.

De altfel, un smartphone cu denumirea Sony Xperia XZ2 Pro a aparut pe un site de benckmark si ne-a facut sa credem in aceasta posibilitate si mai mult. Ba chiar, sa-i deslusim o parte din specificatii.

Sony Xperia XZ2 Pro

Asa cum se poate observa din imagine, modelul H8116 pare sa fie Sony Xperia XZ2 Pro . El va fi echipat direct din fabrica cu Android 8.1 Oreo si va fi echipat cu un display in format 18:9. Se pare ca design-ul telefonului va fi unul de tip OmniBalance, design pe care compania il foloseste din 2013 pentru telefoanele sale.

Acest model H8116 a fost zarit prima data online in decembrie si ne dezvaluia de pe atunci un ecran spectaculos cu rezolutie 3840 x 2160 pixeli. S-a speculat chiar ca ar putea fi primul OLED Display care vede 4K. Procesorul va fi Snapdragon 845 de la Qualcomm, terminalele de top ale Sony fiind de altfel prezente intre cele mai atractive telefoane cu Snapdragon 845 in 2018, articol publicat pe blogul nostru la inceputul anului.

Sectorul foto se pare ca va fi asigurat aproape cert de o camera foto duala de 18+12 megapixeli, o combinatie foarte puternica de senzori de imagine. Frontal, terminalul vine cu o camera dedicata iubitorilor de selfie-uri si video-calling care beneficiaza de un senzor de imagine de 13 megapixeli.

Sony Xperia XZ2 Pro (2)

Sony Xperia XZ2 Pro va fi certificat IP68 (protectie impotriva apei si prafului) va avea 64 GB dedicati memoriei native si slot pentru extinderea memoriei pana la 128 GB. Se pare ca acumulatorul va depasi 3000 de miliamperi, GizmoChina anuntand o capacitate de 3.420 de miliamperi.

Daca Sony lanseaza Xperia XZ2 si Xperia XZ2 Pro la Mobile World Congress este foarte posibil ca la acelasi eveniment sa vedem lansat si Sony Xperia XZ2 Compact. Mai multe detalii vom afla in urmatoarele zile.

Summary
Author Rating
1star1star1star1star1star
Aggregate Rating
5 based on 2 votes