Reviews

Sony Xperia XZ2 Premium e oficial » specificatii tehnice, pareri, detalii si imagini

Home  »  Reviews

catmobile

acum 6 ani

Sony Xperia XZ2 si Xperia XZ2 Compact au ajuns deja in magazine, astfel ca Sony si-a vazut linistita de treaba si a lansat pe piata noul smartphone Sony Xperia XZ2 Premium. Este cel mai nou flagship din portofoliul producatorului japonez, iar lansarea sa vine la cateva luni de la introducerea modelului Xperia XZ2 la Mobile World Congress.

Device-ul va fi disponibil pe culori precum negru si arginitiu si va putea fi achizitionat la nivel global in curand. Din pacate, nu exista detalii concrete despre pretul de achizitie al noului flagship, insa cu siguranta el va depasi 700-800 de dolari cat costa in acest moment Sony Xperia XZ2 si Xperia XZ2 Compact.

Ce aduce in plus Sony Xperia XZ2 Premium

La o simpla citire a specificatiilor de mai sus e clar ca avem de a face cu un smartphone premium. Exista insa detalii in plus pe noul model Sony Xperia XZ2 Premium pe care nu le gasim in gama din acest an.

Sony Xperia XZ2 Premium (3)

Sony Xperia XZ2 Premium se remarca in primul rand in compartimentul foto, acolo unde sistemul sau dual asigura o calitate incotestabila a pozelor si clipurilor surprinse. Performantele modelului in lumina de intensitate scazuta sunt de asemenea superioare fata de ceea ce gasim pe celelalte device-uri. Se spune ca acest nou terminal poate atinge un nivel Iso maxim de 51.200 de poze si 12.800 mii de clipuri video. (via blogs.sonymobile.com)

Nu lipseste capacitatea de filmare in slow motion (calitate 960 fps, Full HD, peste Galaxy S9 Plus), in schimb nu avem efect bokeh si alb-negru, cel putin pana la actualizare.

Sony Xperia XZ2 Premium (2)

Ecranul Sony Xperia XZ2 Premium are aceeasi diagonala ca si modelul Xperia XZ2, insa continutul poate fi afisat la calitate 4K. De asemenea, acumulatorul si memoria RAM ale telefonului sunt mai puternice pe editia Sony Xperia XZ2 Premium. Fara indoiala, XZ2 Premium este unul dintre cele mai puternice telefoane cu Snapdragon 845 de pe piata.

Are design sofisticat

Modelul primeste o eleganta si atractiva constructie, care-i certifica design-ul fluid si de foarte buna calitate. Exteriorul este inconjurat de sticla 3D, iar modelul este destul de usor de transportat si cu siguranta confortabil de tinut in mana.

Sony Xperia XZ2 Premium (5)

Prin finisajul sau din sticla si metal, device-ul nu doar ca arata spectaculos, dar este si cu siguranta genul de telefon care de la prima vedere iti lasa impresia unui flagship premium. Veste buna pentru fanii Sony: noul Sony Xperia XZ2 Premium este certificat IP 65/68 si este proiectat in asa fel incat sa reziste contactului cu apa si praful. Asa cum va anuntam si mai sus, noul varf de gama Sony va fi disponibil in doua culori complementare denumite de producator „Chrome Negru” si „Chrome argintiu”.

Performanta maxima

Pe noul flagship Sony a „asezat” platforma mobila Qualcomm® Snapdragon ™ 845 Mobile, foarte probabil cel mai puternic chipset de pe piata si cu siguranta cel mai puternic procesor pe Android in acest moment. Pentru o viteza si o eficienta suplimentare, XZ2 Premium are o memorie RAM de 6 GB.

Sony Xperia XZ2 Premium

XZ2 Premium este construit in asa fel incat acumulatorul sau 3540mAh sa reziste macar pentru o zi la utilizare normala. Noile optiuni Smart Stamina si STAMINA Mode contribuie de asemenea la o durata mai lunga de viata a bateriei telefonului. Nu lipseste evident incarcarea de tip wireless, in timp ce sistemul de operare al device-ului este Android 8.0 Oreo.

Dotarile foto: in sfarsit doua camere pe spate (premiera pentru Sony)

Asa cum spuneam, acesta este unul dintre capitolele forte ale terminalului (ca si cum n-ar avea destule). Avem camera duala pe spate si doi senzori puternici de 19, respectiv 12 megapixeli. Primul senzor are diafragma f/1.8 in timp ce al doilea (monochrome) are diafragma f/1.6.

Sony Xperia XZ2 Premium (4)

Sony anunta ca datorita unui procesor de imagine special, noul device poate combina datele de la ambii senzori si poate optimiza lumina scazuta precum si reduce zgomotul de pe fundal pentru rezultate excelente cand vine vorba de fotografie. Camera frontala beneficiaza de un senzor de 13 megapixeli, foarte puternic cu diafragma f/2.0.

Specificatii tehnice Sony Xperia XZ2 Premium

Display: 5.8-inch, rezolutie 3840 x 2160 px (4K), protectie Corning Gorilla Glass
Procesor: Snapdragon 845
Memorie RAM: 6 Gb
Memorie ROM: 64 Gb (permite extinderea prin slot microSD)
Camera foto principala: 19+12 megapixeli
Camera foto frontala: 13 megapixeli
Sistem de operare: Android 8.0 Oreo
Acumulator: 3.540 de miliamperi (Quick Charge 3.0)
Senzor de amprente: da
Bluetooth: v5.0
USB: Type C
GPS: Da, A-GPS si A-GLONASS
Dimensiuni: 158 x 80 x 11.9 mm
Greutate: 236 grame

Summary
Author Rating
1star1star1star1star1star
Aggregate Rating
5 based on 2 votes