Reviews, Stiri

Sony Xperia XZ2 Compact este oficial: pret, specificatii, pareri

Home  »  Reviews  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 6 ani

Japonezii de la Sony au lansat la Mobile World Congress flagship-ul Sony Xperia XZ2, insa aceasta prezentare n-a fost singura efectuata de puternicul producator cu sediul central in Minato. Sony a adus in prim plan si o alta versiune a navei sale amiral din acest an, modelul Sony Xperia XZ2 Compact. Este vorba despre un telefon cu ecran ceva mai mic, dar cu specificatii foarte atractive, inclusiv procesorul octa-core Snapdragon 845.

Sony Xperia XZ2 Compact specificatii tehnice, primele pareri, detalii oficiale si pret de achizitie

Noul model Sony Xperia XZ2 Compact debuteaza in acest an promitator. Specificatiile disponibile si pe site-ul oficial al producatorului ne fac sa credem cu tarie in acest telefon, chiar daca pretul sau de achizitie nu va fi unul mic.

Din primele informatii iesite la suprafata, se pare ca Sony Xperia XZ2 Compact va costa 600 de euro, ceea ce nu e deloc putin. E drept, modelul pare sa fie o varianta „mini” (cu ecran mic) al Sony Xperia XZ2, ceea ce explica destul de multe. Sa vedem insa pe scurt, ce specificatii importante ofera acest telefon:

  • Ecran: 5.0-inch, format 18:9, IPS LCD, rezolutie Full HD+
  • Procesor: Snapdragon 845, 2.7Ghz
  • OS: Android 8.0 Oreo
  • RAM: 4Gb
  • ROM: 64Gb
  • Foto: principala de 19 MP, apertura f/2.0 si frontala de 5 MP, apertura f/2.2
  • Certificare: IP68
  • Senzor de amprente pe spate
  • Baterie: 2870 miliamperi cu Quick Charge 3.0
  • Constructie din sticla, metal si plastic
  • Grosime: 12.1 mm
  • Greutate: 168 grame

Asadar, se poate observa ca acest Sony Xperia XZ2 Compact este intr-adevar o versiune de telefon cu ecran mic, dar configuratie de top.

Sony Xperia XZ2 Compact

Telefonul ruleaza din fabrica Android 8.0 Oreo si se foloseste de capacitatea incontestabila a procesorului Snapdragon 845 de la Qualcomm, cel mai puternic si eficient chipset pentru Android de pe piata in acest moment.

Chip-ul este tactat la frecventa de 2.7 Ghz si „sprijinit” de acceleratorul grafic Adreno 630, de cei 4 GB RAM si de memoria nativa de 64 GB. Aceasta din urma se poate extinde spectaculos (si din fericire) pana la 400 Gb.

Asa cum spuneam, ecranul este unul de mici dimensiuni, dar producatorul ne asigura de o foarte buna calitate a imaginilor, indiferent de conditiile de iluminat. Doar 5 inch are IPS LCD-ul (in format 18:9) la care s-a oprit Sony pentru modelul Sony Xperia XZ2 Compact, cu o rezolutie Full HD+ (adica 2160 x 1080 pixeli) si cu protectie Corning Gorilla Glass 5.

Densitatea pixelilor pe modelul Sony Xperia XZ2 Compact ajunge la 483 pixeli per inch, iar display-ul Triluminos se bucura de optiunea X-Reality si de multi touch in 10 puncte. Va recomandam protejarea acestuia tinand cont de sensibilitate si nivelul de investitie. O puteti face achizitionand (la reducere) una dintre aceste huse Sony Xperia XZ2 Compact pe care CatMobile.ro le-a adus pentru dumneavoastra.

Sony Xperia XZ2 Compact (1)

Camera principala a telefonului are (cum altfel) un senzor Sony IMX400 de 19 megapixeli cu apertura F2.0 si zoom digital 8x, plus functii ca laser autofocus, phase detection prediction, flash LED, HDR si stabilizare optica a imaginii pe 5 axe. Capacitatea de inregistrare in slow motion este atractiva, pentru ca Sony Xperia XZ2 Compact poate filma la rezolutie Full HD cu 960 de cadre pe secunda. De asemenea, camera principala poate filma la rezolutie Ultra HD.

Frontal, device-ul se bazeaza pe un selfie-camera de 5 megapixeli, cu apertura F2.2, stabilizator de imagine (tot pe 5 axe) si posibilitatea de a inregistra video la rezolutie Full HD.

Autonomia telefonului Sony Xperia XZ2 Compact va fi asigurata de o baterie de 2.870 de miliamperi, echipata cu tehnologie de incarcare rapida, Quick Charge 3.0. Constructia telefonului nu permite incarcarea de tip wireless. Chiar daca Sony Xperia XZ2 Compact are sticla pe partea din fata,pe spate telefonul imbraca o caracasa din plastic. Rama sa este metalica, grosimea (destul de mare) depaseste cu putin 12 mm, iar greutatea atinge 168 de grame.

Sony Xperia XZ2 Compact surprinde placut si prin portul USB Tip C (v3.1), tehnologia bluetooth (v5.0), optiunile NFC si Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac si Wi Fi Miracast.

Sony Xperia XZ2 Compact (2)

Dual sim-ul celor de la Sony va fi disponibil pe culori precum roz, verde, negru si arginitiu. Pretul poate parea destul de mare, insa telefonul are destule argumente in favoarea sa. Cei interesati de un smartphone valoros cu ecran mic, cu greu vor gasi o optiune mai buna decat Sony Xperia XZ2 Compact.

Summary
product image
Aggregate Rating
4.5 based on 3 votes
Brand Name
Sony
Product Name
Sony Xperia XZ2 Compact
Price
Euro 600