Reviews, Stiri

Sony Xperia XZ2 vine cu Snapdragon 845, Oreo, 4GB RAM si dotari foto excelente

Home  »  Reviews  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 6 ani

Sony Xperia XZ2 lansat oficial de Sony » Japonezii de la Sony au prezentat oficial la Barcelona, noul flagship Sony Xperia XZ2.

Device-ul companiei nipone se prezinta cu un ecran Full HD+ si (in sfarsit) tehnologie 18:9, plus sticla 3D pentru un design spectaculos.

Telefonul ruleaza cel mai nou sistem de operare al Google si se bazeaza pe cel mai puternic procesor Android din acest an, procesor dedicat flagship-urilor. Pentru acest nou model de la Sony, CatMobile a adus cele mai noi huse Sony Xperia XZ2 la cele mai bune preturi. Poti profita acum de reduceri cuprinse intre 10 si 30% la astfel de accesorii.

Specificatii tehnice Sony Xperia XZ2

  • Ecran: 5.7-inch (2160 x 1080 pixels) 18:9 Triluminos HDR Display cu protectie Corning Gorilla Glass 5
  • Procesor: Octa-Core Qualcomm Snapdragon 845
  • Placa video: Adreno 630 GPU
  • Memorie: 4GB RAM, 64GB memorie interna, extensibila pana la 400GB
  • Sistem de operare: Android 8.0 (Oreo)
  • Dual SIM
  • Rezistenta la apa si praf: certificare (IP65/IP68)
  • Dotari foto: camera principala cu senzor de 19MP Exmos RS s 1/2.3″ sensor, apertura f/2.0 (Predictive capture, 5-axis stabilization, 4K video recording, 960fps slow-motion video) si camera foto frontala de 5MP cu senzoe 1/ 5″ Exmor R, 23mm super wide-angle, apertura f/2.2
  • Senzor de amprente
  • Alte optiuni: port USB Type-C audio, Difuzor Stereo cu S-Force Front Surround, DSEE HX, LDAC4G VoLTE, WiFi 802.11 ac (2.4GHz / 5GHz) MIMO, Bluetooth 5.0, GPS/ GLONASS, NFC, USB 3.1 Type-C
  • Baterie: 3180mAh cu tehnologie Qnovo Adaptive Charging, incarcare rapida Qualcomm Quick Charge 3.0 si incarcare Qi Wireless

Primele impresii despre Sony Xperia XZ2

Fara indoiala, faptul ca Sony face pasul spre tehnologia 18:9 in materie de ecrane, merita apreciat ca atare. Noul Sony Xperia XZ2 devine primul terminal al japonezilor care imbratiseaza aceasta tehnologie moderna, dar adevaratul punct de atractie al noul flagship este incontestabil noul procesor Snapdragon 845 de la Qualcomm.

Sony Xperia XZ2 (2)

Chipset-ul cel mai important gandit de Qualcomm in acest an pentru piata telefoanelor premium este tactat la frecventa de 2.7 Ghz, ceea ce pare si chiar este, cu adevarat impresionant.

Revenind la ecran, dincolo de aspectul 18:9, remarcam faptul ca Sony Xperia XZ2 are o diagonala de 5.7 – inch si o rezolutie 2160 x 1080 pixeli.

Exista tehnologie HDR si sticla de protectie Corning Gorilla Glass, iar Xperia XZ2 te cucereste fara doar si poate prin faptul ca in materie de design el inseamna o combinatie super atractive de metal si sticla.

Sticla de altfel este prezenta si pe fata si pe spate, iar metalul de tip luxury este vizibil pe rama telefonului.

Sony Xperia XZ2 (3)

Sony Xperia XZ2 nu este un telefon subtire (depaseste 11 milimetri grosime), dar atrage fara doar si poate prin aspectul sau. Probabil unul dintre putinele telefoane cu o asemenea grosime care iti lasa o impresie profund placuta.

Asa cum ne asteptam, Sony pune mare accent pe dotarile foto ale terminalului. Nu avem camera duala, dar in schimb avem o rezolutie de 19 megapixeli cu senzor Sony IMX 400, apertura F2.0, zoom digital 8x si stabilizare a imaginii pe 5 axe.

Camera de baza a telefonului poate filma la rezolutie 4K cu 30 de cadre pe secunda, dar si in slow motion la rezolutie Full HD.

Frontal, Sony Xperia XZ2 ne intampina cu o camera foto secundara (selfie camera) de 5 megapixeli cu apertura F2.2 si stabilizator de imagine pe 5 axe.

Sony Xperia XZ2 (1)

Telefonul beneficiaza de certificare IP65|IP68, care il protejeaza impotriva apei (scurgerilor de apa) si prafului. Conform fisei de prezentare, bateria sa are 3.180 de miliamperi si beneficiaza de incarcare wireless si de tehnologie Quick Charge 3.0.

Senzorul de amprente este plasat pe partea din spate a dispozitivului, iar mufa pentru casti de 3.5 milimetri lipseste de aceasta data. Pentru muzica, Sony pune la dispozitia viitorilor utilizatori mufa USB (de tip C).

Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 vine cu tehnologie bluetooth de ultima generatie (v5.0) are NFC, Wi-Fi 802.11 (a/b/g/n/ac), Wi Fi Miracast, DLNA, Google Cast si GPS cu AGPS si GLONASS.

Pret Sony Xperia XZ2

Sony nu a anuntat un pret oficial pentru acest device, dar mai multe surse converg catre ideea ca Sony Xperia XZ2 va costa 799 de euro. Un pret foarte mare, dar si specificatiile plus aspectul flagshipului par sa fie pe masura. Telefonul va putea fi achizitionat pe culori precum negru, argintiu, verde si roz.

Summary
product image
Aggregate Rating
4.5 based on 2 votes
Brand Name
Sony
Product Name
Sony Xperia XZ2