Stiri

Sony Xperia XZ1 vine cu Android 8.0, 4GB RAM si procesor Snapdragon 835

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

Smartphone-ul Sony Xperia XZ1 a fost „zarit” in baza de date a site-ului GeekBench. Purtand numele de cod G8341, noul model al celor de la Sony si-a dezvaluit o parte dintre specificatiile sale importante la acea vreme, dar iata ca acum, cu putin timp inainte de lansarea oficiala, descoperim device-ul si pe site-ul GFXBenchmarking. Datorita prezentei modelului pe acest site avem oportunitatea de a-i descoperi modelului Sony Xperia XZ1 caracteristicile in totalitate.

Specificatii Sony Xperia XZ1

Baza de date a testului de referinta GFXBench ne arata un model puternic, care va fi echipat cu cel mai modern procesor din 2017. Sony Xperia XZ1 va avea la bord octa-core-ul „vedeta” al acestui an, chipset-ul dedicat telefoanelor high-end. Este vorba despre Qualcomm Snapdragon 835, procesor tactat la frecventa de 2.4 Ghz.

Sony Xperia XZ1 specificatii

Acesta va fi sprijinit de placa video Adreno 540 si va fi cuplat cu 4GB memorie RAM si cu alti 64 GB dedicati memoriei native a telefonului.

Site-ul testului de referinta ne confirma ca ecranul device-ului va fi unul cu diagonala de 5.1 inch si rezolutie Full HD, in timp ce vestea cea mai interesanta se leaga de confirmarea ca Sony Xperia XZ1 va rula Android 8.0, ceea ce-l transforma intr-unul dintre primele terminale importante de pe piata care vor rula noul sistem de operare Google.

In site-ul Geekbench, Sony Xperia XZ1 isi dezvaluia specificatiile cu Android 7.1.1 Nougat, de unde rezulta clar ca Sony a modificat acest capitol.

Un alt capitol interesant la care Sony se pare ca a umblat este legat de dotarile foto ale telefonului. De ce? Pentru ca de aceasta data descoperim un posibil al doilea senzor, asta desigur, daca ne legam strict de denumirea „unsupported” pe care o veti descoperi si dumneavoastra in poza din articol. Cert este ca telefonul se va baza pe o camera principala cu senzor de 18 megapixeli (in principiu) si pe un selfie-cam cu senzor de 12 megapixeli.

Sony Xperia XZ1 va fi lansat la IFA Berlin 2017, acolo unde compania japoneza intentioneaza sa mai lanseze si alte doua modele atractive: Sony Xperia XZ1 Compact si Sony Xperia X1. Vom reveni cu detalii in viitorul apropiat legate de aceasta noua gama pe care o pregateste puternicul grup nipon.

Summary
Sony Xperia XZ1 vine cu Android 8.0, 4GB RAM si procesor Snapdragon 835
Article Name
Sony Xperia XZ1 vine cu Android 8.0, 4GB RAM si procesor Snapdragon 835
Description
Noul model Sony si-a dezvaluit specificatiile in baza de date a testului de referinta GFXBench: vine cu Android 8.0 si Snapadragon 835