Reviews, Stiri

Sony Xperia XZ Premium review, imagini si specificatii de top oficiale

Home  »  Reviews  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

Sony Xperia XZ Premium, flagshipul celor de la Sony, a impresionat puternic la expozitia tehnologica de la Barcelona, Mobile World Congress 2017. Terminalul cu specificatii hardware de cel mai inalt nivel a fost unul dintre cele mai asteptate device-uri la evenimentul din capitala Catalunyei. Vom discuta si noi pe larg, mai jos, despre acest impresionant smartphone, superior precedentului model lansat anul trecut.

Sony Xperia XZ Premium review, imagini, opinii

Dupa ce ieri am analizat smartphone-ul mid range Sony Xperia XA1, astazi aruncam o privire peste un terminal net superior al aceleiasi companii japoneze. Sony Xperia XZ Premium, flagshipul Sony din acest debut de an este un phablet de cea mai buna calitate cu un super procesor in spate si un ecran absolut captivant.

De ce captivant? Pentru ca in discutie se afla in ecran Triluminos cu o diagonala de 5.5 inch si o rezolutie fantastica 4k (Ultra HD, 3840×2160 pixeli). Nu exista prea multi termeni de comparatie intre acest dispozitiv si celelalte dispozitive Sony despre care am vorbit in ultima vreme, iar specialistii sunt ferm convinsi ca avem parte de un smartphone asa cum Sony n-a mai propus de mult. Display-ul minune al flagshipului Sony Xperia XZ Premium este compatibil cu tehnologia HDR si beneficiaza de protectie de ultima generatie Corning Gorilla Glass 5. In plus, acest ecran este compatibil cu functia X-Reality. Daca pana acum v-am convins ca merita sa aruncati o privire peste nivelul de calitate pe care il asigura acest dispozitiv, asezati-va confortabil si cititi ceea ce urmeaza. Pentru ca specificatiile de top ale Sony Xperia XZ Premium nu se opresc aici.

Smartphone-ul asigura utilizatorilor o memorie de tip RAM de 4 GB si o placa video de cea mai buna calitate: Adreno 540. Pe langa aceste detalii informative, mai adaugam unul, care nu poate fi exclus din prezentarea noului varf de gama al companiei nipone. Este vorba despre spatiul de stocare, care in ciuda capacitatii sale impresionante de 64GB, poate fi extins prin card microSD! Dar performanta Sony Xperia XZ Premium se bazeaza in primul rand pe cel mai puternic procesor din 2017 al celor de la Qualcomm! Octa-Core-ul pe 64 de biti Snapdragon 835 tactat la 2.4 Ghz face ca totul sa fie mult mai simplu pentru acest terminal. Ce ti-ai putea dori mai mult de la un astfel de dispozitiv? Dar, surprizele pregatite de Sony nu se opresc nici macar aici.

Sony Xperia XZ Premium (2)

Phablet-ul Sony Xperia XZ Premium dispune de certificare IP65 si IP 68 asigurand astfel utilizatorul ca terminalul este rezistent atat la praf cat si la impactul cu apa. Cu un design de tip Sony conturat elegant de finisaje moderne si perfect proportionat intr-o carcasa sticlo-metalica, noul Sony Xperia XZ Premium propune o interfata grafica atractiva girata de cel mai nou sistem de operare al Google, Android 7.0, despre ale carui avantaje puteti citi mai multe in acest articol explicativ. La fel ca si in cazul mid-range-ului Sony Xperia XA1, senzorul de amprente al noului varf de gama al companiei este unul de ultima generatie si plasat in partea laterala a telefonului.

Accesibil atat in varianta cu un SIM cat si in versiunea cu doua SIM-uri, Sony Xperia XZ Premium beneficiaza si de un sistem de camere foto de mare calitate. Spre exemplu, doar camera secundara dedicata selfie-urilor are la baza un senzor de imagine Exmor RS de 13 megapixeli plus lentile de 22 mm cu deschidere f/2.0! Aceasta camera secundara are si calitatea de a filma clipuri video in format Full HD, dar spre deosebire de camera principala a telefonului, calitatea este diferita. Pentru ca prima camera a Sony Xperia XZ Premium poate filma la rezolutie Ultra HD si chiar in slow motion la 960 fps. Cea mai importanta dintre cele doua camere ale dispozitivului se bazeaza pe un senzor de imagine de 19 megapixeli (de asemenea Exmor RS) si pe lentile cu aceeasi deschide f/2.0. Exista insa si avantajul unei functii de stabilizare optica a cadrelor pe care Sony Xperia XZ Premium le surprinde, o functie care stabilizeaza imaginea pe 5 axe. As risca daca m-as antepronunta asupra acumulatorului terminalului cu o capacitate de 3230 mAh, dar conform primelor reactii, bateria Sony Xperia XZ Premium pare una cat se poate de impresionanta. In plus, ea primeste sprijin la incarcare prin tehnologia celor de la Qualcomm, Quick Charge, ultima generatie.

Sony Xperia XZ Premium (3)

Desi nu am gasit inca informatii despre pretul final cu care va fi comercializat varful de gama al celor de la Sony, cu siguranta acesta va fi unul pe masura asteptarilor. Cei interesati de achizitionarea varfului de gama Sony Xperia XZ Premium trebuie sa stie ca terminalul va putea fi cumparat pe culorile argintiu si negru si ca cel mai probabil smartphone-ul de tip phablet va fi disponibil incepand cu luna iunie si in tara noastra. Vom reveni cu amanunte despre pretul de achizitie Sony XZ Premium in Romania.

UPDATE: Pret pentru Sony XZ Premium in Romania

Smartphone-ul Sony XZ Premium poate fi achizitionat in Romania prin intermediul eMag.ro. Terminalul costa 3399 lei pe acest site.

Summary
product image
Author Rating
1star1star1star1star1star
Aggregate Rating
4.5 based on 3 votes
Brand Name
Sony
Product Name
Sony Xperia XZ Premium
Price
RON 3399