Reviews

Sony Xperia XA2 Plus lansat oficial: specificatii tehnice, pret, pareri, imagini

Home  »  Reviews

catmobile

acum 6 ani

Sony Mobile a anuntat oficial modelul de telefon Sony Xperia XA2 Plus, o versiune ceva mai mare a terminalului Sony Xperia XA2 introdus la CES 2018. Noul model este un dual SIM cu ecran si baterie mare, construit pe o platforma mid-range rapida si eficienta, disponibila in versiuni diferite de memorie si cu dotari foto foarte atractive.

Sony Xperia XA2 Plus specificatii tehnice si primele pareri

Din ce in ce mai multe companii par sa se gandeasca la consumul pe care telefoanele lor din acest an il asigura, astfel ca incearca sa lanseze pe piata handset-uri dedicate economisirii de energie.

Pare sa fie o noua directiva pe care companiile mai mult sau mai putin importante cauta sa o respecte, la care fiecare incearca sa adauge o experienta suficient de atractiva cand vine vorba de gaming, viewing sau scrolling. Cam asta face si Sony prin noul model Sony Xperia XA2 Plus, pe care il prezinta sub motto-ul „desgined to entertain”.

Sony Xperia XA2 Plus

Sony Xperia XA2 Plus

Ce inseamna pentru Sony „entertainment” raportat la configuratia unui device? Pai, inainte de toate, un ecran de 6-inch cu rezolutie Full HD+ si aspect 18:9. Apoi, un telefon cu colturi rotunjite, care include in continuare margini evidente, ceea ce pare la prima vedere destul de deranjant.

Cred ca in acest moment, cei mai multi utilizatori de pe piata cauta telefoane orientate spre o experienta completa, dar ca sa fie si acceptabile din punct de vedere vizual, cu trimitere directa spre bezel-less. Sony nu pare decisa sa renunte la formatul sau traditional, iar noul Sony Xperia XA2 Plus este una dintre cele mai recente marturii in acest sens.

Desigur, experienta care conduce spre entertainement poate fi mai mult decat atractiva, daca includem intre punctele forte ale telefonului interfata user-friendly, mufa pentru casti audio, procesorul mid-range de buna calitate sau usurinta cu care telefonul, in ciuda dimensiunilor sale, poate fi manevrat.

Sony Xperia XA2 Plus (2)

Sony Xperia XA2 Plus isi bazeaza performanta pe un procesor octa-core de la Qualcomm, model Snapdragon 630, un chipset construit pe un proces de 14 nanometri si cuplat cu acceleratorul grafic, Adreno 508.

Noua versiune de Xperia XA2 va avea variante de memorie de 4GB RAM cu 32 GB dedicati stocarii de date si de 6GB RAM cu 64 GB dedicati stocarii de date. Ambele versiuni vor putea fi extinse din punct de vedere al memoriei native, via microSD, pana la 400GB.

Sony Xperia XA2 Plus ruleaza Android 8.0 Oreo direct din fabrica si are senzorul de amprente plasat pe spatele sau. Baterie are o capacitate buna si neasteptat de mare pentru un smartphone Sony: 3.580 miliamperi plus incarcare rapida de la Qualcomm (Quick Charge 3.0) si Qnovo Adaptive Charging. Un plus real pentru acest nou device Sony este sistemul audio, care beneficiaza de aportul tehnologie Clear Audio + si de puterea unor difuzoare create cu adevarat pentru entertainement.

Nici sectorul foto nu se anunta deloc a fi unul de neglijat. Sony Xperia XA2 Plus are o camera frontala de 8 megapixeli cu super wide-angle la 120 de grade si apertura f/2.4. Camera principala este si mai puternica, iar rezolutia de 23 de megapixeli o sa va ajute sa captati imagini excelente atat pe timpul zilei, cat si pe timpul noptii (apertura f/2.0). In plus, camera principala poate filma in format 4K si inregistra cu 120 cadre pe secunda in slow-motion.

Nu avem din pacate informatii despre disponibilitatea noului model Sony Xperia XA2 Plus si nici despre pretul sau de achizitie, producatorul amanand publicarea unor informatii concrete la acest capitol. Stim totusi ca modelul Sony Xperia XA1 Plus costa anul trecut undeva la 380 de dolari, astfel ca ne asteptam ca Sony Xperia XA2 Plus sa coste peste 400 de dolari.

Sony Xperia XA2 Plus oficial

Concluzie

Overall, Sony incearca sa faca progrese in interiorul gamei sale si, fie si daca vom compara doar Sony Xperia XA2 Plus cu Sony Xperia XA1 Plus, observam diferente la nivel de procesor (unul mai puternic in acest an) si ecran (6-inch, fata de 5.5-inch anul trecut, deci dimensiuni mai mari). Mai mult, fata de anul trecut, Sony Xperia XA2 Plus ofera si mai multi Rami si mai multa memorie pentru stocarea de date, astfel ca daca anul trecut putem spune ca device-ul XA1 a fost gandit pentru entertainement, dar n-a facut o treaba prea buna, credem ca in acest an, noul Sony Xperia XA2 Plus ne asigura de prestatii mult mai bune. Aparent, Sony apasa pedala de acceleratie in acest an si ne provoaca la o experienta ceva mai completa. Nu putem decat sa ne bucuram pentru asta.

Specificatii tehnice complete pentru Sony Xperia XA2 Plus

Ecran de 6-inch (1920 x 1080 pixels) Full HD cu Image Enhance Technology si protectie Corning Gorilla Glass 5
Procesor de 2.2 GHz Octa-Core Snapdragon 630 14nm
Placa video Adreno 508 GPU
Memorie: 4GB RAM cu 32GB stocare date / 6GB RAM cu 64GB stocare date, extensibila pana la 400GB via microSD card
Android 8.0 (Oreo)
Single / Dual SIM
Camera principala de 23MP cu 1/2.3″ Exmos RS sensor, Hybrid Auto-Focus, 84° wide-angle f/2.0 lens
Camera frontala de 8MP cu 120° super wide-angle f/2.4 lens, 1/4″ Exmor R sensor
Dimensiuni: 157 x 75 x 9.6 mm;
Greutate: 205g
Alte optiuni: Senzor de amprente (spate) High-Resolution Audio (LPCM, FLAC, ALAC, DSD), LDAC5, DSEE HX
SmartAmplifier, ClearAudio+, suport conectivitate 4G VoLTE, WiFi 802.11 ac (2.4 GHz and 5 GHz), Bluetooth 5 LE, GPS, GLONASS, NFC, USB Type-C
Baterie de 3,580 mAh cu incarcare rapida Qualcomm Quick Charge 3.0, Qnovo Adaptive Charging
Culori: Argintiu, Negru, Auriu, Verde
Accesorii: huse Sony

Summary
product image
Aggregate Rating
5 based on 2 votes
Brand Name
Sony
Product Name
Sony Xperia XA2 Plus