Reviews, Stiri

Sony Xperia X Compact review, pret, imagini si pareri

Home  »  Reviews  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

Sony Xperia X Compact este un smartphone cu destule plusuri, dar si cu cateva minusuri pe care le vom discuta in cele ce urmeaza. Smartphone-ul produs de Sony a fost anuntat si lansat pe piata de telefoane mobile inteligente in luna septembrie a anului trecut. Nu are un display de mari dimensiuni, dar impresioneaza printr-o camera foto foarte interesanta si un procesor mid-range de foarte buna calitate.

Sony Xperia X Compact review, imagini si pareri

Sony Xperia X Compact este un smartphone usor, dar destul de gros. Ca sa va faceti o idee exacta, comparativ cu Sony Xperia Z5 care are un ecran mai mare, acest model cantareste mai putin (135 de grame, fata de 156), dar este mai gros (9.5 milimetri fata de 7.3 milimetri). O alegere ciudata din punctul meu de vedere a celor de la Sony, care desi au construit un terminal interesant din punct de vedere al caracteristicilor, nu i-au asigurat un design prea placut. E drept, este vorba la mijloc si de o chestiune de gusturi personale, dar pentru mine, Sony Xperia X Compact nu se remarca deloc prin design-ul sau. Construit din plastic (dar genul de plastic neplacut, care aluneca din mana), Sony Xperia X Compact este aproape un magnet pentru urme de grasime, mizerie sau amprente.

Sony Xperia X Compact

Sony Xperia X Compact

Constructia sa patratoasa nu-i face de asemenea niciu favor din punct de vedere estetic, dar ajuta utilizatorul sa-l poata tine destul de usor si intr-o mana. Cu atat mai mult cu cat smartphone-ul, repet, nu este deloc unul greu. Folosirea plasticului lasa totusi impresia de durabilitate, un detaliu care merita remarcat. Nu exista niciun semn al integrarii telefonului intr-o clasa de protectie solida, la fel cum nu putem afirma ca Sony Xperia X Compact este waterproof. Display-ul de 4.6 inch este destul de mic si desi ma asteptam la un ecran de macar 5 inch (in conditiile in care display-urile de 5.5 inch sunt deja considerat o prezenta normala pe piata), Sony a preferat o astfel de configuratie. Rezolutia sa este 720p, ceea ce poate fi considerat un mare minus, insa din punctul meu de vedere este exact ceea ce trebuia acestui display destul de mic. E drept, eu as fi optat pentru 1080p, dar eu nu lucrez pentru Sony, asa ca parerea mea conteaza destul de putin. Vorbim totusi de un IPS LCD capacitive touchscreen in 16 milioane de culori cu un raport corp-ecran de 69.6%. Conform specificatiilor sale smartphone-ul beneficiazxa de sticla de protectie impotriva zgarieturilor, dar fara a se da un nume exact.

In ceea ce priveste procesorul din spatele sau, Sony Xperia X Compact mizeaza pe un Qualcomm Snapdragon 650, adica pe un hexa-core (4×1.4 GHz Cortex-A53 & 2×1.8 GHz Cortex-A72) de calitate sustinut si de o placa video pe masura: Adreno 510. La acest capitol, terminalul se pozitioneaza intr-o situatie fericita. Procesorul sau mid-range este rapid, valoros si asigura o viteza de executie foarte buna. Spatiul de stocare stabilit de Sony este de 32 GB, in timp ce memoria RAM atinge 3GB. Destul de bine as spune eu, fara sa exagerez cu pretentiile.

Sony Xperia X Compact review, pret, imagini si pareri

Sony Xperia X Compact review, pret, imagini si pareri

Un capitol aparte la care device-ul impresioneaza este sistemul de camere foto, cu precadere camera foto principala. Daca cea de-a doua camera (frontala pentru selfie) este una de doar 5 megapixeli (cu performante decente si inregistrare full HD), camera principala este o reusita! Senzor de imagine de 23 megapixeli, cadre sigure, culori spectaculoase, imagini de calitate, deschidere f/2.0, plus autofocus, HDR, LED flash si face detection. In plus, camera este capabila sa filmeze la rezolutii full HD cu 30 respectiv 60 de cadre pe secunda. M-a surprins din acest punct de vedere Sony prin implementarea unei astfel de solutii in sistemul dual de camere al dispozitivului Sony Xperia X Compact, dar surpriza este cat se poate de placuta.

Smartphone-ul este alimentat si sustinut de o curajoasa si solida baterie care nu se poate inlocui. Acumulatorul Li-Ion de numai 2700 mAh asigura insa conform specificatiilor sale pana la 750 de ore in stand-by si pana la 14 ore in convorbiri. El beneficiaza de functia Fast Battery Charging care se bazeaza pe Quick Charge 3.0, un real plus de calitate pentru aceasta sectiune a dispozitivului. Din pacate, terminalul ruleaza inca pe Android v6.0 (Marshmallow).

Sony Xperia X Compact pret si disponibilitate

Smartphone-ul lansat in septembrie de Sony a ajuns si in Romania. Poate fi gasit in trei variante de culori dintre care cea mai interesanta pare Mist Blue, un albastru placut si plin de personalitate. De asemenea, terminalul poate fi cumparat in culori clasice alb si negru universal. De unde il cumparam? Pai puteti profita de reducerea de 200 de lei asigurata de cei de la emag.ro, acolo unde Sony Xperia X Compact costa 1929 lei.

Sony Xperia X Compact

Sony Xperia X Compact

Summary
product image
Aggregate Rating
4.5 based on 3 votes
Brand Name
Sony
Product Name
Sony Xperia X Compact
Price
RON 1929