Reviews

Sony Xperia L4 este oficial. Pret, specificatii tehnice si disponibilitate AICI

Home  »  Reviews

catmobile

acum 4 ani

Sony vine pe piata cu un nou model de telefon. Stim, nu va asteptati ca el sa aiba un design diferit de ceea ce ofera de regula compania nipona, dar nu trebuie sa va faceti griji: nu este diferit! Design-ul patratos revine si pe modelul Sony Xperia L4, adica urmasul oficial al modelului Sony Xperia L3 lansat anul trecut. Momentan, japonezii nu au anuntat niciun pret oficial pentru acest device, dar stim in schimb ca noul model Xperia L3 va fi disponibil incepand din primavara, pe culori precum albastru si negru. Mai multe detalii despre el si specificatiile sale tehnice, in cele ce urmeaza.

Specificatii tehnice Sony Xperia L4

Pare putin ciudat sa vedem un terminal al companiei Sony care imbratiseaza la nivel de procesor intern tehnologia taiwanezilor de la Mediatek. Ei bine, noul model Sony Xperia L4 are la bord un astfel de chipset, care spunem noi, te va lua prin surprindere.

De ce? Pentru ca Sony a acceptat iata si compromisuri. Tinand cont ca divizia de telefoane a companiei nu o duce extraordinar, probabil ca era loc de mai bine, mai ales ca nu vorbim despre un device premium. Dar Sony a ales modelul de procesor Helio P22 de la MediaTek, un chipset octa core cuplat cu acceleratorul grafic IMG Power VR GE8320 GPU. Nu este cel mai impresionant, dar nici nu putem spune ca este complet dezamagitor. Face exact ceea ce ne asteptam sa faca: prioritizeaza eficienta si consumul, in detrimentrul performantei. Asta isi dorea si Sony, mai ales ca investitia este minima intr-un astfel de chipset, comparativ cu unul de la Qualcomm.

3GB RAM i-a asociat producatorul acestui procesor pe modelul Sony Xperia L4, dar si o memorie nativa de 64GB pentru stocarea de date, una care se poate extinde pana la 512GB via microSD.

Sony Xperia L4 are un ecran de 6.2-inch in diagonala, cu rezolutie HD+ adica 1680 x 720 pixeli. Aspectul ecranului este 21:9, cu o „barbie” destul de evidenta in partea de jos, fara decupaj, dar cu vizibilitate clara a marginii de sus.

Noul smartphone ruleaza din fabrica (doar) Android 9.0 Pie si este sustinut de un acumulator de 3.580 de miliamperi, echipat si cu tehnologie de incarcare rapida. Senzorul de amprente este montat lateral, iar la nivel de conectivitate, Sony Xperia L4 include Dual 4G VoLTE, WiFi 802.11 b/g/n, Bluetooth 5.0, GPS, GLONASS, USB Type-C si NFC. Partea foto este acoperita de un sistem triple camera pe spate, sistemul care ne propune o combinatie de 13 megapixeli pe senzorul principal, cu apertura f/2.0, 5 megapixeli pe al doilea senzor (ultra wide cu apertura f/2.2) si 2 megapixeli pe cel de-al treilea senzor de adancime. La capitolul selfie-uri, device-ul este echipat cu un senzor de numai 8 megapixeli, care face din camera frontala sa fie una modesta comparativ cu ceea ce avem in acest moment pe piata. E drept, avem o deschidere bunicica, f/2.0, care imbunatateste putin nivelul foto al telefonului.

In linii mari, acesta este noul Sony Xperia L4. Un telefon cu desing de tip Sony, care cantareste 178 de grame si are o grosime de 8.7 milimetri. Inaltimea sa este de 159 de milimetri, iar latimea ajunge fix la 71 de milimetri. Suntem curiosi ce pret va asocia Sony acestui model, mai ales ca el vine cu un procesor dezvoltat pe 12 nanometri de la MediaTek. Telefonul nu este rau pentru zona entry level, dar conteaza foarte mult ce pret va solicita Sony pentru achizitionarea sa. Si ceva imi spune ca nu va fi unul care sa-i avantajeze pe clientii companiei, mai ales daca tinem cont de politica din ultimii ani a niponilor. Vom reveni cu amanunte despre Sony Xperia L4, un telefon care foarte probabil va ajunge si in Europa, dar si pe piata din Romania.

Etichete:

Sony Xperia L4
Summary
Aggregate Rating
no rating based on 0 votes
Brand Name
Sony
Product Name
Sony Xperia L4