Reviews

Sony Xperia E5 – detalii oficiale, imagini si pret

Home  »  Reviews

catmobile

acum 8 ani

Sony Xperia E5 – The one to rely on

Sony smartphone » Android smartphone » Display 5.0″ IPS capacitive touchscreen, 13 MP camera, Wi-Fi, GPS, Bluetooth.

Sony Xperia E5 este cel mai nou telefon din E Series a producatorului japonez Sony, facand parte din categoria entry level. Acest model a fost lansat in iunie anul acesta si face parte din oferta operatorilor de telefonie de la noi, dar si a magazinelor on-line, pretul sau fiind in jur de 200 de euro, ceea ce este cam mult pentru cat ofera acesta.

Huse si carcase Sony Xperia E5 - catmobile.ro

Designul lui E5, dupa cum arata Phone Arena este oarecum sec si urmeaza o linie clasica. Carcasa este realizata din policarbonat si ne duce cu gandul la Lumia, prin marginile curbate si colturile rotunjite. Capacul spate este matuit, neexistand problema urmelor de deget, iar dimesiuniea ecranului este de 5 inci. Tastele volume si power sunt asezate pe laterala dreapta, in partea de sus fiind usor accesibile si ferme la apasare. O similaritate cu unele modele de la Allview este pozitia camerei, in coltul dreapta sus. Dar asemanarile cu alte modele se opresc aici.


Vorbind de display, avem de-a face cu un produs IPS capacitiv de 5 inci cu rezolutia de 720×1280 pixeli la o densitate de 294 ppi. Astfel avem de-a face cu imagini clare si culori decente, contrast relativ bun si unghiuri de vizualizare acceptabile. Luminozitatea este cum ar trebui, insa in lumina exterioara puternica se vede ca tehnologia nu e AMOLED. Nu poate fi vorba de pressure touch pentru clasa aceasta, insa multitouch-ul suporta pana la 4 atingeri simultane iar protectia este oferita de o sticla rezistenta la zgarieturi. Bateria este de tip Li-Ion de 2700 mAh si nu este detasabila. De asemenea nu exista functia Fast Charging, ceea ce ne forteaza sa calculam timpul de folosire, pentru a lasa bateria sa se incarce complet. Totusi un acumulator extern poate rezolva partial problema.

Sony Xperia E5 »» Sony smartphone » Android smartphone » Display 5.0″ IPS capacitive touchscreen, 13 MP camera, Wi-Fi, GPS, Bluetooth.

Camera principala de pe Sony Xperia E5 are rezolutia senzorului de 13 megapixeli, acesta fiind Sony, deci printre cele mai bune, el descurcandu-se destul de bine comparativ cu Xperia XA sau M4 Aqua, vezi comparatia. Dotarile standard ale acesteia include autofocus si blit LED precum si panorama sau HDR. Camera secundara are 5 megapixeli, fara blit.

Dotarile care asigura performanta sunt, cum spuneam mai sus din categoria entry-level, oarecum spre partea superioara a segmentului. Chipsetul Mediatek Mt6735, care este superior lui Snapdragon 410 are in componenta un procesor quad-core Cortex A-53 de 1.3 GHZ, un GPU Mali T720 si 1.5 GB RAM. Toate acestea permit lui E5 sa ruleze Android Marshmallow fara probleme, insa memoria RAM isi spune limitele. Ca spatiu de stocare avem partea interna de 16 GB ce poate fi extinsa cu un card microSD ce are slot separat pana la 256 GB, adaptive memory nefiind integrata. Avem in Xperia E5 un telefon capabil, cu design robust ce poate satisface cerintele unui utilizator mediu cu succes.

Surse: gsmarena.com | phonearena.com | xperiablog.net | recombu.com

Summary
product image
Author Rating
1star1star1star1star1star
Aggregate Rating
5 based on 17 votes
Brand Name
Sony Xperia E5
Product Name
Huse si accesorii Sony Xperia E5