Stiri

Sony investeste 250 de milioane de dolari in compania Epic Games

Home  »  Stiri

catmobile

acum 4 ani

Japonezii de la Sony au anuntat o noua investitie record. Mai exact, niponii arunca suma de 250 de milioane de dolari pentru achizitionarea Epic Games. Investitia va permite celor de la Sony sa extinda colaborarea cu Epic Games, aratand practic interesul urias pe care il are gigantul pentru piata de entertainement si tehnologie. Mai multe detalii, in cele ce urmeaza.

Sony investeste 250 de milioane de dolari in compania Epic Games

Epic Games, daca va suna inca necunoscut, este compania care a dezvoltat popularul motor tehnologic 3D denumit si cunoscut astfel, ca Unreal Engine. Motorul este folosit de multe alte studiouri de jocuri pentru dezvoltarea și rularea jocurilor lor și este folosit atat în film, cat și in televiziune, arhitectură sau industrie auto. Epic Games este, de asemenea, un foarte cunoscut studio de jocuri, numele sau fiind usor de altatura unor succese impresionante de pe piata precum Fortnite, Gears of War etc.

Sony, care este producatorul cunoscutei console Playstation a colaborat deja cu Epic Games la dezvoltarea consolei Playstation 5. Recent, compania a prezentat o demonstratie a noului model care ruleaza pe baza celui mai nou Unreal Engine 5. Cu ocazia prezentarii, Sony a aratat si capacitatea imbunatatita a texturii si iluminarii pe care o ofera motorul.

Faptul ca Sony reuseste sa puna mana pe pachetul minoritat de actiuni de la Epic Games permite celor doua companii sa colaboreze cu o mult mai mare usurinta, dar si sa paratajeze resurse, ceea ce reprezinta indiscutabil o veste foarte buna pentru cei din comunitatile de gaming.

Cu privire la aceasta achizitie, Kenichiro Yoshida, presedinte si CEO al Sony Corporation a explicat: „Vreau sa salut acest eveniment, ca fiind unul esential pentru viitorul frumos pe care il are in fata compania noastra. Tehnologia puternica a celor de la Epic Games in domenii precum grafica, plaseaza compania in fruntea dezvoltarii motorului de joc Unreal Engine precum si al unor alte viitoare invocatii. Nu exista un exemplu mai bun pentru a descrie reusita de care se bucura motorul decat Fortnite, cel care a devenit in scurt timp unul dintre cele mai populare jocuri din toate timpurile. Prin investitia noastra, vom exploda oportunitati pentru o colaborare suplimentarea cu Epic Games, care suntem siguri ca va incanta si va aduce un plus de valoare consumatorilor nostri, dar si industriei in general. Si nu ma refer aici doar la industria de gaming ci la intreg peisajul de divertisement digital” a conchis CEO-ul Sony Corporation.

Etichete:

Epic Games Sony