Reviews, Stiri

Qualcomm Snapdragon 845 » detalii tehnice si caracteristici

Home  »  Reviews  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 6 ani

Qualcomm Snapdragon 845 (1)Asa cum v-am anuntat si noi zilele trecute, Qualcomm Snapdragon 845 a fost lansat oficial. Am promis ca revenim asupra caracteristicilor pe care le aduce acest chipset, astfel ca revenim asupra celei mai noi platforme de la Qualcomm, cea care va echipa foarte probabil majoritatea telefoanelor high-end din 2018.

„Se spune ca ceea ce e mai bun, intotdeauna urmeaza. Noi spunem doar ca Qualcomm Snapdragon 845 este aici! Fiecare caracteristica pe care o incorporeaza inclusiv experientele spectaculoase XR, asistentul personal inteligent si tehnologia avansata de securitate sunt menite sa asigure succesul rapid si sigur al acestei platforme. Ea ofera pana la 1.2 Gbps viteze in download este mai inteligenta si mai rapida decat a fost vreodata. Trebuie doar sa o pui la incercare” – Qualcomm

Ce aduce nou Snapdragon 845

Noua platforma de la Qualcomm este una octa-core care incorporeaza asa cum se zvonea noile modem-uri Snapdragon X20 LTE.

Ce inseamna practic prezenta acestor modem-uri pe Snapdragon 845? Ei bine, datorita lor, utilizator va avea posibilitatea de a se conecta la o retea 4G Gigabit urmand a beneficia de viteze de download remarcabile care conform producatorului de chipet-uri vor atinge chiar si 1.2 Gbps. Totodata, descoperim cu bucurie prezenta tehnologiei Bluetooth 5.0, cea mai noua si mai buna de pe piata.

Noul procesor Snapdragon are la bord procesoare Kryo 385, care sunt compuse din patru nuclee de 2.8 Ghz si alte patru nuclee de 1.8 Ghz. Producatorul sustine ca datorita acestei configuratii, noul Snapdragon 845 va avea o viteza de procesare mai buna decat Snapdragon 835, chiar si cu pana la 25%.

O alta aparitie noua in lista de specificatii este noul accelerator grafic, Adreno 630. Acesta poate aduce pana la 30 % plus performanta prin comparatie cu Adreno 540 de pe Snadpragon 835. Datorita noului chipset grafic, platforma poate oferi suport chiar si pentru doua display-uri cu rezolutii maxime de 2K.

Dar, poate cel mai atractiv detaliu legat de noul Snapdragon 845 este prezenta co-procesorului Hexagon 685 DSP, cel care va fi insarcinat sa asigure suport pentru orice serviciu bazat pe inteligenta artificiala si o va face la viteze de trei ori mai mari decat pana acum. Va reamintim ca si pe Snadpragon 835 gaseam astfel de co-procesoare (denumite Hexagon 682) dar se pare ca acestea nu livrau un asemenea nivel de performanta.

Qualcomm Snapdragon 845

Conform presei internationale, acest procesor se va regasi in configuratia multor terminale high-end din 2018. Unul dintre aceste telefoane va fi Xiaomi Mi 7, care ar putea fi chiar primul smartphone cu procesor Qualcomm Snapdragon 845, dupa cum a marturisit chiar CEO-ul Xiaomi, Lei Jun. Procesorul va fi folosit se pare si pe device-uri care ruleaza Windows.

Caracteristici Qualcomm Snapdragon 845
  • – Qualcomm® Kryo ™ 385 CPU
  • – 4 + 4 Octa-core (2.8GHz A75 +1.8GHz A55)
  • – Tehnologia procesului: a doua generatie, bazata pe un proces de 10nm
  • – Noul Chipset Adreno 630 cu capacitate de localizare si cartografiere simultana plus optiunea Adreno Foveation
  • – co procesor Hexagon 685 DSP pentru aplicatii de inteligenta artificiala
  • – Modemul X20 LTE care ofera downlink (LTE Cat 18 pana la 1.2 Gbps) si uplink (LTE Cat 13 pana la 150 Mbps); Dual SIM Dual VoLTE (DSDV), Qualcomm All Mode cu suport pentru toate modurile celulare majore, Voice Over Wi-Fi cu continuitate apel LTE
  • – 802.11 ad Multi Gigabit cu modul de diversitate de 60 Ghz
  • – GPS, GLONASS, Beidou, Galileo, QZSS, SBAS
  • – Qualcomm® TrueWireless ™ Bluetooth 5.0 cu imbunatatiri de proprietate pentru: cabluri fara fir cu putere redusa | sunetul direct si difuzorul stereo de calitate aptX HD difuzate in mai multe boxe wireless
Summary
Author Rating
1star1star1star1star1star
Aggregate Rating
5 based on 2 votes