Stiri

Procesorul Qualcomm Snapdragon 735 a fost anuntat oficial. Detalii si specificatii tehnice

Home  »  Stiri

catmobile

acum 5 ani

Cu numele de code SM 7250, noul procesor Qualcomm Snapdragon 735, fabricat pe un proces tehnologic de 7 nanometri a fost anuntat oficial. Avem detalii si specificatii tehnice in cele ce urmeaza.

Qualcomm Snapdragon 735 specificatii tehnice

Ceva mai devreme in acest an, Qualcomm a anuntat oficial procesoarele mid-range, Snapdragon 730 si Snapdragon 730 G. Aceste chipset-uri a fost dedicate telefoanelor din zona upper mid-range. Presa internationala a dezvaluit faptul ca celebrul producator american lucreaza si la o varianta de upgrade a celor doua modele, mai exact, la procesorul Qualcomm Snapdragon 735. Conform unui document intern, care a ajuns in presa internationala, noul Qualcomm Snapdragon 735 va devenit in scurt timp oficial, iar documentul ne permite sa aflam si ce specificatii tehnice va avea acest chipset.

De fapt, specificatiile au fost scoase „la suprafata” de tipsterul Sudhanshu Ambhore, recunoscut pentru acuratetea informatiilor sale in presa din India. Cu numele de cod SM 7250, Qualcomm Snapdragon 735 devine oficial in urmatoarea perioada si este un chipset fabricat pe acelasi proces tehnologic ca si flagship-ul Snapdragon 855. Este un detaliu care vorbeste de la sine despre calitatea acestui procesor.

Noul chip de la Qualcomm are in interiorul sau un nucleu Cortex A76 tactat la frecventa de 2.36 Ghz. Include si un nucleu de 2.32 Ghz, dar si alte 6 nuclee Cortex A55 cu frecventa de 1.73 Ghz.

Modelul va fi cuplat cu placa video Adreno 620 GPU, care este de fapt succesoarea oficiala a modelului Adreno 618 de la Snapdragon 730. Zvonurile anterioare indicau prezența unui nou NPU220 pentru sarcinile AI cu 1GHz. SoC-ul viitor va suporta afișări de până la rezoluție QHD (3360 X 1440 pixeli) și standard HDR10 / HDR10 +. Asistența suplimentară ar putea include până la 16 GB RAM LPDDR4X, suport de imagini ZSL de până la 32MP 30 fps prin intermediul Spectra 350 ISP, rețele 5G, USB 3.1 Gen 1 tip C, stocare eMMC 5.1 și UFS 2.1.

Qualcomm a confirmat oficial de altfel ca isi va anunta noile procesoare din zona mid-range cu suport 5G pana la finalul anului. Viitorul Snapdraogn 700 ar urma sa fie lansat in al patrulea trimestru al anului, in timp ce noile chipset-uri din seria Snpadragon 600 cu optiune 5G la bord vor fi lansate cel mai probabil anul viitor. Cu informatii noi despre aceste model, inclusiv despre modelul Snapdragon 735 vom reveni si noi in perioada urmatoare. Ramaneti alaturi de blog.catmobile.ro pentru cele mai noi informatii din lumea tehnologica si comentati in rubrica de comentarii asupra noului chipset de la Qualcomm din zona upper midrange. Un procesor care se anunta unul de real succes.

Summary
product image
Aggregate Rating
no rating based on 0 votes
Brand Name
Qualcomm
Product Name
Snapdragon 735