Reviews

Snapdragon 710 este oficial: pareri si detalii tehnice

Home  »  Reviews

CatMobile.ro

acum 6 ani

Astazi, Qualcomm a introdus oficial noul procesor din seria 700, platforma mobila Snapdragon 710 SoC. Noul chipset este succesorul oficial al procesorului Snapdragon 660 si are toate sansele sa devina cel mai puternic procesor din zona mid-range.

Snapdragon 710 detalii tehnice

Noua platforma Snapdragon 710 este construita pe un proces de 10 nanometri si asigura o performanta dubla din punct de vedere al capabilitatilor de inteligenta artificiala, prin comparatie cu Snadpragon 660.

Mai mult decat atat, noul procesor de la Qualcomm pentru zona medie, imprumuta cateva detalii importante de la Snapdragon 845, cel mai puternic procesor de pe piata, dedicat flagship-urilor cu Android la bord.

Ce ne propune noul Snapdragon 710

Platforma celor de la Qualcomm are la bord doua nuclee Kryo 360 Cortex A75 tactate la frecventa de 2.2 Ghz si alte sase nuclee Kryo 360 Cortex A55, tactate la frecventa de 1.7 Ghz. Procesorul octa-core este cuplat cu placa video Adreno 616, care conform producatorului asigura imbunatatiri majore la nivel de gaming, oferind o performanta cu pana la 35% in ceea ce priveste partea grafica.

Snapdragon 710 imprumuta Hexagon Digital Signal Processor (DSP) 685 de la Snapdragon 845. Prin Spectra 250 ISP, viitoarele smartphone-uri care vor incorpora noua platforma mobila mid-range vor putea sustine module foto bazate pe camere de pana la 32 de megapixeli si de pana la 20 de megapixeli dual ISP. Aceasta optiune asigura mai multa claritate imaginilor si o performanta superioara in conditii de iluminat scazut, dar, in acelasi timp, si un plus categoric la nivel de autofocus, stabilizare imagine si efect bokeh.

Snapdragon 710 (2)

Noul procesor mid-range Snapdragon 710 de la Qualcomm

Filmarea in format slow-motion si clipurile video realizate la rezolutie 4K vor consuma mult mai putina energie cu ajutorul noului Snapdragon 710. De asemenea, recunoasterea faciala va putea fi efectuata mai rapid si cu o mult mai mare acuratete.

Snapdragon 710 este un procesor care asigura totodata suport de tip playback pentru continut 4K HDR si include modem de tip X15 LTE pentru viteze de download impresionante ce pot atinge 800 Mbps.

🆒 Citeste si ➡ Comparatie intre Snapdragon 660 si Helio P60

Noul procesor al Qualcomm care se adreseaza telefoanelor din zona mid-range va imbunatati semnalul in zonele cu semnal slab, cu pana la 70%. Intre alte optiuni importante ale noii platforme amintim si Qualcomm Aqstic Audio, dar si tehnologia de incarcare rapida Quick Charge 4+. Datorita acesteia din urma, smartphone-urile care vor incorpora Snapdragon 710 isi vor alimenta bateriile in aproximativ 15 minute cu pana la 50%.

Nu in ultimul rand, noul procesor de la Qualcomm permite telefoanelor accesul la tehnologia bluetooth v5.0.

Snapdragon 660 vs Snapdragon 710

Comparativ cu modelul Snapdragon 660, procesorul SD710 ofera o performanta mai buna cu 25%, sustine chiar producatorul american. De asemenea, noul chipset consuma mai putina energie in timpul clip-urilor video si al jocurilor, permitand totodata deschiderea aplicatiilor cu pana la 15% mai rapid decat predecesorul sau.

Se pare ca primele doua terminale care vor incorpora noul procesor Snapdragon 710 vor fi doua telefoane de la Xiaomi. Aceste dispozitive au deocamdata nume de cod, Xiaomi Sirius si Xiaomi Comet. Conform presei din China ele vor costa intre 300 si 500 de dolari.

Summary
Author Rating
1star1star1star1star1star
Aggregate Rating
5 based on 2 votes