Stiri

Snapdragon 690 – procesorul care ne poate aduce telefoane 5G la preturi foarte bune

Home  »  Stiri

catmobile

acum 4 ani

Piata de telefoane mobile pare ca si-a revenit dupa pandemia de coronavirus, iar multe companii din China si nu numai au trecut deja la lansari oficiale. Chiar si producatorii de procesoare au trecut la treaba si ne asteptam la noi „releases” in perioada urmatoare. Spre exemplu, Qualcomm a anunțat săptămâna aceasta noul chipset de gamă medie Snapdragon 690.

Snapdragon 690 – procesorul care ne poate aduce telefoane 5G la preturi foarte bune

Acest procesor aduce noi funcții pentru telefoanele din segmentul mid-range. Dar, mai important, telefoanele sub 1200-1300 de lei ar putea, de asemenea, să poarte cu mândrie insigna „suport 5G” foarte curând. In acest moment, Qualcomm are două chipset-uri cu suport pentru 5G; Snapdragon 865SoC și Snapdragon 765G.

Aceste două chipset-uri oferă servicii unui segment diferit. Qualcomm trebuie să fi simțit nevoia să vină cu un alt chipset compatibil 5G, iar Snapdragon 690 este soluția lor pentru asta. S-ar putea să spuneți că 5G pentru acest segment este o tehnologie oarecum aspirationala, deci care este nevoia de a lansa telefoane pentru segmentul mediu în acest moment?

Deși este posibil să aveți dreptate, companiile nu se înscriu neapărat pe aceasta logică. Și concurența fiind la fel de intensă cum a fost in ultimii doi ani, brandurile nu vor lasa la voia întâmplării solutiile 5G. Ceea ce explică mutarea din spatele HMD Global cu câteva zile în urmă. Reprezentantul companiei a felicitat deschis compania Qualcomm pentru lansarea noului chipset și și-a confirmat planurile de a lansa un telefon Nokia 5G pe acest segment de piata. Si da, si alti producatori au salutat deja ideea celor de la Qualcomm. Chiar dacă brandurile lansează aceste telefoane 5G, pot pretinde îmbunătățirea performanței rețelei 4G existente.

Qualcomm a spus că telefoanele care vor fi echipate cu Snapdragon 690 vor fi disponibile în a doua jumătate a anului și, din cauza pandemiei, suntem deja aici. În afară de Nokia, branduri precum LG Electronics, Motorola, Sharp, TCL și Wingtech vor face parte dintre producatorii care se vor folosi de noul chipset Snapdragon 690 pentru a lansa telefoane mid-range, compatibile 5G. Utilizarea Snapdragon 690 înseamnă că operatorii de telecomunicații diin toata lumea pot testa utilizând dispozitive de la aceste mărci care vor fi compatibile cu benzile și frecvența 5G disponibile. Astfel, noul Snapdragon 690 va concura cu seria MediaTek denumita Dimensity 800.

Dar, pe lângă 5G, Snapdragon 690 promite multe altele. Suporta afișaj cu o rată de reîmprospătare de 120Hz pe rezoluție Full HD Plus. Procesorul său de imagini vă permite să înregistrați videoclipuri HDR 4K și telefoanele vor avea sprijini Quick Charging 4.0, care va permite producătorilor de telefoane să grupeze dispozitive în acest segment sub 1200-1300 de lei in „traducere romaneasca” cu încărcătoare de 25 până la 30W.

Daca esti interesat de un telefon bun din zona mid-range, disponibil acum in Romania, iti recomand un smartphone de la Xiaomi, unul dintre producatorii din China extrem de apreciati pe piata in acest moment. La eMag ai si o oferta foarte buna! Telefon mobil Xiaomi Redmi Note 9 Pro, Dual SIM, 128GB, 6GB RAM, 4G, Interstellar Grey este acum disponibil la numai 1.399 de lei. Este vorba despre un device din gama medie, foarte atractiv ca design, echipat cu o memorie mare, un ecran bun si un procesor din gama Snapdragon 720G, chiar de la Qualcomm.

Etichete:

Snapdragon 690