Stiri

Zile bune pentru Snapchat: aplicatia a depasit 500 de milioane de descarcari in Google Play Store

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

SnapchatChiar daca multi ii anuntau sfarsitul, Snapchat trece in sfarsit printr-o perioada fructuoasa. Aplicatia a depasit de curand pragul celor 500 de milioane de descarcari din magazinul Google Play Store pentru toate dispozitivele care ruleaza sistemul de operare Android. Informatia vine la cateva luni distanta dupa ce Snapchat a anuntat ca are peste 300 de milioane de utilizatori activi care accesau aplicatia macar o data pe luna.

Snapchat, crestere semnificativa a actiunilor la bursa

Nu este insa singura veste buna pe care fanii si proprietarii cunoscutei aplicatii o primesc in aceasta perioada. Asa cum am anuntat si noi pe blogul Catmobile, Snapchat incepuse demersurile pentru listarea oficiala la bursa, iar presa nord-americana anunta ca fondatorii start-up-ului, Evan Spiegel si Bobby Murphy au reusit in aceasta perioada sa dea marea lovitura. Oficializata intre timp, listarea la bursa a Snap Inc a adus castiguri importante celor doi co-fondatori ai companiei care conform celor de la Bloomberg si-au marit averea cu aproape 2 miliarde de dolari.

Actiunile Snapchat au crescut pana la 24,48 dolari, adica la un pret cu peste 40% mai mare decat prestul initial de listare. Aceeasi sursa mentionata mai sus compara insa situatia Snapchat cu situatia Twitter, care dupa listarea la bursa a atins o cotatie cu peste 70% mai mare decat cotatia initiala. In prezent Twitter Inc se tranzactioneaza la doar 15.67 dolari, cu aproape 40% mai putin decat pretul initial al unei actiuni. Din acest punct de vedere, co-fondatorii Snap Inc nu pot sta foarte linistiti, insa cert este ca in aceasta perioada, Snapchat traverseaza in sfarsit vremuri bune.

Snapchat: Evan Spiegel si Bobby Murphy

Snapchat: Evan Spiegel si Bobby Murphy

In urma ofertei publice de pe 1 martie, Snapchat a vandut peste 200 de milioane de actiuni la pretul de 17 dolari fiecare. Valoarea de piata a companiei infiintate de Evan Spiegel a atins acum cota de 28 de miliarde de dolari, cu toate ca pierderile au fost destul de notabile in ultima vreme. Aceasta cota de piata de 28 de miliarde de dolari justifica in sfarsit decizia surprinzatoare din 2013 a celor doi co-fondatori de a respinge oferta interesanta la acea vreme inaintata de Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook. Acesta s-a aratat interesat de achizitionarea Snapchat, dar s-a lovit de refuzul lui Spiegel, care a respins oferta de aproape 5 miliarde de dolari facuta de liderul Facebook. Interpretata in sens negativ la acea vreme, decizia de a respinge oferta Facebook de catre Snapchat se explica acum la cateva zile dupa listarea oficiala la bursa a start-up-ului cu sediul in Venice, California.

Evan Spiegel ocupa in acest moment locul 26 in Topul Miliardarilor Bloomberg, inregistrand o crestere impresionanta de 150 de locuri. Clasamentul care se realizeaza zilnic de catre publicatia amintita, il surprinde si pe celalat fondator al Snap Inc, Bobby Murphy, pe pozitia a 28-a. Averile celor doi au atins acum pragul de 5.3 miliarde de dolari, in conditiile in care veniturile Snapchat au crescut in 2016, dar si in conditiile unor pierderi considerabile de peste 500 de milioane de dolari in acelasi an.

Summary
Author Rating
1star1star1star1star1star
Aggregate Rating
5 based on 2 votes