Reviews, Stiri

Smartphone rugged, Phonemax Rocky 2: pret, specificatii tehnice, pareri

Home  »  Reviews  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 6 ani

Compania Phonemax a lansat recent pe piata noul Phonemax Rocky 2, un telefon de tip rugged menit sa inlocuiasca modelul precedent. Noul device este unul robust, dar are abilitatea de a se descurca destul de bine la o utilizare normala pe timpul unei zile. Evident insa, are si destule lacune, despre care vom discuta ceva mai pe larg, in acest articol.

Phonemax Rocky 2: specificatii tehnice, pareri si imagini

Constructia acestui terminal este una foarte durabila, asa cum de altfel e normal sa intalnim la un smartphone care imbraca titulatura „rugged”. Telefonul este destul de greu (cantareste 230 de grame) si sa-i zicem, inconfortabil la simpla tinere in mana. Chiar daca design-ul sau nu este impresionant, daca esti obisnuit cu un telefon de tip rugged nu vei avea totusi probleme mari in a-l manevra. Daca Phonemax Rocky 2 este primul tau telefon rugged, atunci vei descoperi neplacerea de a-l utiliza in fiecare zi. Nu este o bila alba pentru compania Phonemax, in ciuda faptului ca aceasta s-a achitat bine de sarcina de a ne propune un nou device rugged.

Phonemax Rocky 2

Display-ul telefonului arata destul de bine in conditiile in care nu are „resurse” suficiente pentru a impresiona. Ar fi fost mult mai atractiv acest device cu un panel Full HD, dar, la acesti bani, va trebui sa ne multumit cu un ecran HD. Acesta este protejat de Corning Gorilla Glass si are probleme semnificative la utilizarea in conditii de iluminat puternic . Avem o diagonala de 5 inch si o rezolutie (asa cum spuneam) 1280 x 720 pixeli.

Phonemax Rocky 2 ruleaza Android Nougat din cutie si este motorizat de un procesor MediaTek 6737 quad-core, tactat la frecventa de 1.3 Ghz. Acesta este cuplat cu 2Gb memorie RAM si cu 16 Gb stocare de date. Telefonul vine cu o camera principala de 8 megapixeli si cu una frontala de doar 2 megapixeli.

Phonemax Rocky 2 (2)

Avem senzori de lumina ambientala, gravitatie si proximitate la dispozitive si un format dual SIM, dual Standby. Nu lipsesc GPS-ul si conectivitatea de tip 4G (FDD-LTE 850/900/1800/2100/2600MHz TDD-LTE B40). Acumulatorul este unul puternic si are o capacitate de 4000 de miliamperi. Din fericire, Phonemax Rocky 2 are si certificare IP68

Phonemax Rocky 2 vs Nomu S30 Mini

Comparandu-l cu un alt device de tip rugged, recent lansat pe piata (Nomu S30 Mini), Phonemax Rocky 2 nu-si merita banii. Acest telefon poate fi achizitionat la oferta acum pe site-ul Phonemax Rocky 2 (3)gearbest.com pentru 115$, echivalentul a 450 de lei. Nomu S30 Mini poate fi gasit pe site-ul tomtop.com la suma de 118$, echivalentul a 462 de lei. O diferenta mica de pret, insa, comparativ, Nomu S30 Mini sta mai bine la destul de capitole.

Ambele telefoane sunt certificate IP68, deci beneficiaza de protectie impotriva apei si prafului. S30 mini este mai usor insa si are un procesor mai puternic. De fapt este aceeasi versiune de MediaTek Quad-Core MT6737, dar una upgradata.

 

Pe device-ul celor de la Nomu, procesorul este tactat la frecventa de 1.5 GHz, una mai buna decat cea a procesorului de pe Rocky 2. In plus, pe rugged-ul celor de la Nomu avem 3GB memorie RAM si 32 GB pentru stocarea de date.

Mini S30 are un ecran mai mic (4.7 inch, fata de 5 inch) si aceeasi rezolutie. Dotarile foto sunt identice, in timp ce la optiuni descoperim un mic plus in dreptul S30 care vine si cu Glonass si compass, dar cu o versiune inferioara de bluetooth.

Acumulatorul de pe Rocky 2 este unul de 4000 miliamperi, adica mai mare in capacitate decat cel de pe Mini de la Nomu. Vine in schimb cu tehnologie de incarcare rapida, cea ce la Phonemax Rocky 2 nu gasim. Pentru 12 lei in plus, achizitionarea Nomu S30 Mini este una mult mai justificata decat a rugged-ului celor de la Phonemax.

Summary
product image
Author Rating
1star1stargraygraygray
Aggregate Rating
1 based on 1 votes
Brand Name
Phonemax
Product Name
Phonemax Rocky 2
Price
$ 115