Stiri, Tutoriale

Ai un smartphone iPhone? Nu face aceste greseli cand il incarci!

Home  »  Stiri  »  Tutoriale

CatMobile.ro

acum 7 ani

Un smartphone iPhone poate ridica numeroase probleme oricarui utilizator! Nu-ti vom explica neaparat in acest articol cum sa incarci corect un smartphone Apple, dar daca esti posesor de iPhone, incearca sa citesti cu atentie ceea ce urmeaza si evita sa faci aceste 7 greseli grave, care-ti pot afecta device-ul pe termen lung.

Vei spune: „Nu e nevoie sa ma invete cineva cum sa-mi incarc telefonul” si probabil ca nu te vei insela in timp ce gandesti aceasta afirmatie. Insa, smartphone-urile de tip iPhone sunt nu doar extrem de spectaculoase si scumpe, dar si destul de pretentioase. Conform statisticilor, unul dintre cele mai daunatoare obiceiuri ale oamenilor atunci cand vine vorba despre tehnologie este sa presupuna ca „stiu absolut totul”. Nu e chiar asa intotdeauna, iar un sfat prietenesc, nu strica niciodata. In principiu, incarcarea unui smartphone nu presupune o intreaga filosofie sau o biblioteca intreaga care trebuie citita. Insa trebuie sa eviti sa faci urmatoarele greseli atunci cand bateria pretioasa a device-ului tau ti-o cere.

Aplica sfaturile noastre pe Telefonul mobil Apple iPhone 11, 64GB, Purple si nu vei avea probleme cu el.

7 greseli de evitat atunci cand incarcam un smartphone iPhone

Iti incarci telefonul la 100%. De ce nu e oportuna aceasta manevra? Iti vom explica imediat. Daca palmele au inceput deja sa-ti transpire pentru ca undeva in coltul de sus al ecranului, procentul a ajuns la 90%, calmeaza-te! Sa-ti tii in permanenta iPhone-ul la 100% este o eroare si nu reprezinta nicidecum cea mai eficienta metoda de a-ti pastra acumulatorul puternic. Expertii Apple sugereaza sa lasam device-urile de tip iPhone sa atinga pe parcursul zilei o pondere a procentului intre 30% si 80%. Aceasta pondere pare sa fie cea mai potrivita, cea mai confortabila si cea mai eficienta pentru a pastra acumulatorul „sanatos”. Nu-ti mai incarca telefonul pe tot timpul noptii, nu e recomandabil! Incarca-ti iPhone-ul inainte sa adormi, chiar daca dimineata nu va fi 100% incarcat!

Nu lasa bateria sa se descarce complet! Este o a doua mare greseala comisa de utilizatorii de iPhones. Bateriile acestor telefoane devin volatile atunci cand isi pierd energia complet, asa ca incearca sa eviti mesajul „low battery” cat se poate de mult. Fiecare descarcare completa a bateriei smartphone-ului iPhone (orice editie) scade din puterea si capacitatea acesteia pe termen lung. Expertii Apple recomanda totusi ca o data la doua, poate chiar trei luni sa o lasi sa se descarce complet, insa nicidecum de fiecare data sau de cateva ori pe luna.

Incalzirea extrema a acumulatorului! Da, si aceasta este o problema des intalnita. Nu tine neaparat de procesul de incarcare al bateriei, dar ramane extrem de importanta pentru viata smartphone-ului tau tip iPhone. Probabil ai observat ca daca iti lasi telefonul la soare, acesta se supraincalzeste. Asta se intampla pentru ca bateriile de la orice smartphone iPhone urasc destul de tare temperaturile de acest gen si nu pot „lucra” suficient de confortabil pe caldura intensa, ori frig patrunzator. Conform Apple, „zona de confort” a unui smartphone iPhone (iar asta se aplica inclusiv iPad-urilor, iPod-urilor sau ceasurilor Apple) este undeva intre 10 si 30 de grade Celsius. Tragand linie: un smartphone iPhone este ca un computer de dimensiuni mici de care trebuie sa ai grija in permanenta si sa-l „racoresti” din cand in cand. Mai nou se pare ca exista si aplicatii pentru asta, asa ca incearca sa te ocupi de aceasta problema.

Cum incarcam corect un iPhone

Cum incarcam corect un iPhone

Nu respinge ideea unei surse de alimentare portabila! Au aparut astfel de surse pe piata si s-ar putea sa descoperi ca te vor ajuta foarte mult. Bateria unui smartphone iPhone poate sa scada brusc in procente si in niciun caz nu e recomandat, asa cum aminteam mai sus, ca telefonul tau sa se descarce complet prea des. Pentru ca se intampla sa nu ai incarcatorul normal al telefonului cu tine, sau pur si simplu sa nu ai la ce sa-l conectezi… In aceasta situatie o astfel de sursa de alimentare te poate scoate din incurcatura de foarte multe ori. Multi posesori de iPhone refuza acest „sprijin”, noi va recomandam sa va razganditi.

Nu incarca telefonul cu husa iPhone pe el! Evita sa incarci un smartphone iPhone imbracat in husa eleganta pe care ti-ai achizitionat-o. Daca n-ai facut-o inca, desigur, poti arunca o privire peste huse iPhone in categoria destinata acestor accesorii de pe site-ul nostru. Dar chiar daca o vei achizitiona de la noi, chiar daca nu vei face asta…evita sa-ti incarci telefonul cu husa pe el. In timp ce se incarca, un smarphone iPhone se incalzeste si s-ar putea sa nu se „simta” prea confortabil imbracat intr-o husa. Asa ca, fa-ti un bine si da-o jos in timp ce il incarci!

Incarca in mod corect iPhone-ul tau

Incarca in mod corect iPhone-ul tau

Pregateste-te: daca ai un iPhone de rezerva, nu-l neglija! Sa zicem ca ti-ai pastrat fostul model de iPhone pentru eventualitatea in care noul tau iPhone 7 este complet descarcat sau are probleme tehnice. Nu-ti dorim asta, dar sa zicem. Ei bine, nu-ti neglija telefonul de rezerva. Asigura-te ca l-ai lasat intr-un roc cu o temperatura normala si incarca-i din cand in cand bateria. Nu-l lasa intr-o stare de „descarcare profunda” pentru ca s-ar putea sa nu-l mai poti folosi niciodata. Nici macar vinde!

Nu-ti incarca smartphone-ul iPhone decat cu un incarcator Apple! Incarcatoarele Apple au functii speciale pentru smartphone-urile aceleiasi companii. Spre exemplu, daca telefonul este deja la 100% de multe ori un incarcator original va incerca sa protejeze supra incarcarea bateriei. Dincolo de faptul ca iti vei incarca mai greu device-ul daca folosesti un altfel de incarcator, evita sa faci asta pentru a nu-i cauza probleme si mai mari pe viitor bateriei sale, sau chiar si componentelor interne.

Summary
Author Rating
1star1star1star1star1star
Aggregate Rating
4.5 based on 6 votes