Reviews, Stiri

Cauti un smartphone ieftin? Incearca noul Cagabi One pentru mai putin de 250 RON

Home  »  Reviews  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

Un smartphone ieftin, dar bun, este una dintre cerintele multor apropiati de-ai mei. Desigur, ieftin e un termen perfect interpretabil, dar cum ai reactiona daca ti-as spune ca poti cumpara un smartphone pentru mai putin de 250 RON? Pare o gluma, dar nu este! Cagabi One este un item descris de GizmoChina drept cel mai bun-ieftin smartphone de pe piata si tocmai a fost lansat pe piata asiatica. Ce ne propune noul Cagabi One? Cat este de utila achizitionarea sa? Care sunt punctele sale forte? Dar cele slabe? Aflam in cele ce urmeaza.

Smartphone ieftin, configuratie decenta, aspect excelent

Cagabi One este intr-adevar un smartphone ieftin. Inainte de toate, item-ul este un smartphone! Merita precizat acest detaliu pentru cei mai putin increzatori. Apoi, Cagabi One, chiar este ieftin. Pe site-ul gearbest.com, smartphone-ul poate fi cumparat pentru 55 de dolari fara alte taxe de livrare. In perioada de precomanda, pe site-ul oficial al producatorului, device-ul costa chiar si mai putin: 40 de dolari! Desigur insa, chinezii ne asigura ca exista o cantitate limitata care se poate pre-comanda, dar nu strica sa incercati.

smartphone ieftin Cagabi One

Modelul nu propune o configuratie impresionanta, asa cum probabil intuiti, dar nu pare deloc un terminal de ignorat chiar si in acest segment entry-level. Haideti sa vedem ce aduce Cagabi One pentru o suma de 250 de RON.

Terminalul ne propune un display cu diagonala de 5 inch si rezolutie 1280×720 pixeli. Avem afisaj de tip IPS LCD customizat cu strat de sticla curbata de tip 2.5D, imbracat intr-o carcasa extrem de simpatica, cu rama metalica si plastic pe partea din spate. Aspectul este unul excelent, mai ales ca terminalul se adreseaza in primul rand generatiei tinere. Procesorul care-l motorizeaza este un quad-core pe 32 de biti de la MediaTek si este tactat la frecventa de 1.3 Ghz. Cagabi One ruleaza din fabrica Android 6.0 Marshmallow si se bazeaza pe 1GB memorie de tip RAM si pe alti 8 GB spatiu de stocare interna. Surprinzator, capacitatea de stocare a telefonului poate fi extinsa prin slotul pentru carduri de tip microSD pana spre 32 GB. Placa video care ajuta procesorul MediaTek este una de tip ARM Mali 400. Avem de asemenea la dispozitie dotari foto interesante. Un alt capitol destul de surprinzator de stabil si de bun pentru suma alocata investitiei in acest smartphone ieftin.

smartphone ieftin Cagabi One (3)

Camera foto principala a Cagabi One are 5 megapixeli, dar poate fi optimizata pana spre 8 megapixeli. Aceasta beneficiaza si de blit si autofocus! In acelasi timp, camera foto pentru selfie-uri are la bord un senzor de imagine de 2 megapixeli, care de asemenea paote fi optimizat. Pentru 250 de RON maxim, atat cat costa acest smartphone ieftin, Cagabi a asigurat tot acest peisaj interesant din punct de vedere valoric. Mai mult decat atat, aflam ca terminalul beneficiaza si de protectie Corning Gorilla Glass, dar si de un sistem audio bun.

Acumulatorul sau are o capacitate de 2200 mAh, destul de impresionanta pentru un astfel de dispozitiv. Puteti sa va bucurati de asemenea de o fgama diversificata de culori in cazul acestui smartphone ieftin, pentru ca Cagabi One poate fi cumparat in nu mai putin de 7 versiuni de culoare diferita: negru, auriu, verde, rosu, albastru, galben si gri.

Cagabi One verdict final

smartphone ieftin Cagabi One (4)Eu personal ma indoiam ca poate exista un dispozitiv cu astfel de dotari sa le zicem decente si un pret atat de mic. Fara indoiala, Cagabi One chiar este un smartphone ieftin si ma surprinde ca pot descoperi in componenta sa destul detalii interesante (gasesti aici si huse telefoane ieftine).

Bateria sa are o capacitate mare si promite o autonomie buna, camerele foto sunt slabe, dar depasesc asteptarile unui terminal atat de ieftin, procesorul mi se pare decent pentru acest nivel, iar partea de conectivitate este una foarte ok, chiar de ultima generatie. Cu o singura precizare: Cagabi One este disponibil 3G, ceea ce ar putea ridica anumite probleme in ceea ce priveste calitatea semnalului in anumite zone din Romania.

 

Per total insa, aspect placut, 1GB memorie RAM la dispozitie, display decent cu rezolutie HD si protectie Corning Gorilla Glass plus sticla curbata. Merita fara discutie riscul unei investitii atat de mici, mai ales daca nu cautati cine stie ce performante pretentioase la telefonul dumneavoastra.

Summary
product image
Author Rating
1star1star1stargraygray
Aggregate Rating
3.5 based on 5 votes
Brand Name
Cagabi
Product Name
Cagabi One
Price
$ 40