Reviews

Smartisan R1, primul smartphone cu 1TB spatiu de stocare: pret, detalii, specificatii tehnice

Home  »  Reviews

CatMobile.ro

acum 6 ani

Pe blogul nostru ati putut citi in trecut un review Smartisan Nut 2 Pro, device considerat a fi cel mai ieftin phablet cu ecran 18:9 si procesor Snapdragon 660 de pe piata. Handset-ul a fost bine primit in zona Asia si a fost urmat la scurt timp de modelul Smartisan Nut 2, un alt smartphone cu ecran 18:9 si design extrem de atractiv. Astazi, aruncam o privire peste noul Smartisan R1, cel mai proaspat release din portofoliul producatorului. Este vorba despre primul telefon din lume care vine cu o capacitate nativa de stocare a datelor de 1TB.

Smartisan R1 a fost lansat oficial: avem primele detalii

In materie de design, noul model Smartisan R1 nu dezamageste nicio secunda. Ne asteptam pe undeva pentru ca producatorul pune foarte mult accent la acest capitol pe detalii. Intr-o lume dominata de telefoane care vin cu decupaje de tip iPhone X, noul Smartisan R1 propune un alt trend si lanseaza modelul R1 cu oarecare similitudini cu Essential PH-1, smartphone-ul creat de parintele Android, Andy Rubin.

Smartisan R1

Displayl este mare si spectaculos, iar raportul ecran-corp merge spre 84%. Sus si jos, marginile sunt destul de subtiri, iar spatele telefonului este acoperit de sticla 3D si de o rama din aluminiu devenita ceva obisnuit pe telefoanele companiei. Senzorul de amprente se regaseste de asemenea pe spatele device-ului si este „subliniat” de prezenta logo-ului Smartisan.

Avem un ecran in format 18.7:9 cu diagonala de 6.17-inch si rezolutie 2242 x 1080 pixeli. El este acoperit de sticla Corning Gorilla Glass 3 si beneficiaza de o rata de contrast de 1500:1.

Restul specificatiilor trebuie subliniate pe hartie, pentru ca nu cred ca multi se asteapta ca un producator nu foarte renumit sa propuna o asemenea configuratie interna pe noul sau flagship. Dar cei de la Smartisan nu dezamagesc si isi continua progresul bine gandit si etapizat. Compania a inclus in configuratia modelului Smartisan R1 cel mai puternic procesor pentru telefoanele Android, modelul Snapdragon 845 de la Qualcomm. Acesta atinge o viteza maxima de 2.8 Ghz si este cuplat cu acceleratorul grafic Adreno 630.

Smartisan R1 va fi disponibil pe piata in patru versiuni diferite si devine primul smartphone din lume cu spatiu nativ de stocare a datelor de 1 TB:

  • – Smartisan R1 cu 6 GB RAM si 64 Gb stocare de date
  • – Smartisan R1 cu 6 GB RAM si 128 Gb stocare de date
  • – Smartisan R1 cu 8 GB RAM si 128 Gb stocare de date
  • – Smartisan R1 cu 8 GB RAM si 1 TB stocare de date

In sectorul foto, conform site-ului GizmoChina.com, noul varf de gama al producatorului are camera duala pe spate si o super camera pentru selfie-uri si video calling pe fata. Frontal, terminalul se bazeaza pe un senzor de 24 de megapixeli cu expunere f/2.0 si functii de inteligenta artificiala.

Smartisan R1 (2)

Pe spate, camera foto este duala si are la bord doi senzori Sony de 12, respectiv 20 de megapixeli. Primul senzor este un IMX363 cu apertura f/1.8, iar al doilea senzor este un Sony IMX350 cu apertura f/1.75. Avem stabilizare optica si lentile 6P pe aceasta camera plus „extrem focus” o functie care cu siguranta se va demonstra a fi extrem de utila.

Smartisan R1 beneficiaza de tehnologie bluetooth (v5.0), dual band, NFC+eSE si port de tip USB C. Totodata, device-ul este un dual SIM (nano sim) si 4G

Ce pret va avea noul flagship pentru versiunea de 1TB

Noul handset cu spatiu de stocare nativ de 1TB va costa cel mai mult. Pretul sau ajunge la 1388 de dolari si pare cu adevarat prohibit. Cea mai accesibila versiune a telefonului (6GB RAM si 64 GB stocare de date) va costa 549 de dolari, in timp ce versiunea de 8 GB RAM si 128 GB stocare de date are un pret de 705 dolari. In fine, versiunea cu 6 GB RAM si 128 GB stocare de date, ajunge la 627 de dolari. Device-ul devine disponibil pe site-ul JD.com, iar pentru 15$ in plus la oricare dintre versiuni poti achizitiona o carcasa originala Smartisan (foto mai jos).

Smartisan R1 (3)

Summary
product image
Aggregate Rating
4.5 based on 7 votes
Brand Name
Smartisan
Product Name
Smartisan R1
Price
$ 549