Reviews, Stiri

Sharp AQUOS S3 mini are 6GB RAM, procesor Snapdragon 660, dotari foto excelente si un pret avantajos

Home  »  Reviews  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 6 ani

AQUOS S3 nu a fost inca lansat oficial, dar compania SHARP scoate pe piata o versiune mini a acestui device. Sharp AQUOS S3 mini este primul telefon din acest an al japonezilor si arata minunat, atat din punct de vedere al design-ului cat si pe hartie. Are Smile UX la fel ca si Sharp Aquos S2 si vine cu efecte AI pentru scanare faciala si deblocarea telefonului. Toate detaliile despre spectaculosul Sharp AQUOS S3 mini in cele ce urmeaza. Despre Sharp Aquos S3 Android One gasiti de asemenea amanunte pe blogul nostru.

Detalii oficiale Sharp AQUOS S3 mini

Doar 252 de dolari costa acest telefon, care poate fi achizitionat in China prin intermediul jd.com. Sharp AQUOS S3 mini este disponibil pe negru, albastru si auriu si chiar daca are un aspect evident de iPhone X pe partea sa din fata, device-ul arata foarte bine. Celebrul „breton” de la Apple arata diferit pe Sharp AQUOS S3 mini si probabil la fel de diferit va arata si pe versiunea mare, Sharp AQUOS S3.

SHARP AQUOS S3 mini

Frontal, telefonul impresioneaza prin panelul de 5.5 inch in diagonala, imbracat in sticla curbata si cu rezolutie Full HD+ (adica 2040 x 1080 pixeli). Luminozitatea sa atinge conform producatorului 550 niti, ecranul acoperind 135% sRGB. Dincolo de impactul vizual puternic, pare sa fie un ecran de calitate al celor de la Sharp, asa cum ne-a obisnuit si in anii trecuti.

Sub capota, Sharp AQUOS S3 mini ascunde un procesor octa-core Snapdragon 630 de la Qualcomm, o platforma mobila mid-range, construita pe un proces de 14 nm, care atinge viteza maxima de 2.2 Ghz. Vor exista insa si versiuni de Sharp AQUOS S3 mini cu octa-core-ul Snapdragon 660 la bord, un chipset mai puternic, de fapt, cel mai puternic din sectorul midr-ange. Si el atinge o viteza maxima de 2.2 Ghz dar are opt nuclee Kryo 260 la bord. Aceste tipuri de procesoare sunt asociate cu placile video Adreno 508 (Snapdragon 630), respectiv Adreno 512 (Snapdragon 660).

Memoria RAM mi se pare suficienta si atractiva. 6GB LPDDR4X RAM a adaugat producatorul pe langa cei 64 GB dedicati stocarii de date. In plus, memoria nativa a telefonului poate fi extinsa pana la 128 GB prin microSD.

Sharp AQUOS S3 mini ruleaza din fabrica Android 7.1.1 Nougat si are senzor de amprente sub ecran, in butonul home. Acesta deblocheaza terminalul in 0.1 secunde. De remarcat ca Aquos S3 mini cantareste doar 140 de grame si masoara doar 7.8 milimetri. Este un telefon slim si foarte usor, cu un aspect remarcabil, capabil de 4 G VoLTE si cu port de incarcare USB de tip C. Autonomia va fi asigurata de o baterie de 3020 de miliamperi.

Dotarile foto ale telefonului sunt de asemenea atractive. Nu avem camera duala nici pe fata, nici pe spate, dar suntem convinsi ca Sharp AQUOS S3 mini va presta la nivel inalt. Camera principala are 16 megapixeli si vinde cu blit LED, PDAF si apertura F/2.0. Camera frontala, dedicata de producator pasionatilor de selfie-uri si video calling, are o rezolutie de 20 de megapixeli si vine cu apertura F/2.0.

SHARP AQUOS S3 mini (2)

Una peste alta, Sharp AQUOS S3 mini pare sa fie o alegere interesanta in sectorul mid-range. Teoretic, telefonul va costa in China 1599 yuani, adica aproximativ 250 de dolari. In Romania, asta inseamna ca Sharp AQUOS S3 mini va costa sub 1000 de lei, dar pretul s-ar putea sa fie mai mare. In opinia mea insa, merita luata in calcul achizitionarea lui, tinand cont de felul in care arata si de ceea ce ofera pe hartie. Sper sa-l primim si noi la teste si ne vom pronunta altfel asupra sa. Momentan, la prima vedere, Sharp AQUOS S3 mini suna foarte interesant pentru cei care nu doresc telefoane cu ecrane foarte mari si cu preturi accesibile.

Summary
Author Rating
1star1star1star1star1star
Aggregate Rating
5 based on 2 votes