Stiri

Sharp AQUOS R2 anuntat oficial » ecran Quad HD de 6″, Snapdragon 845 si 4 GB RAM

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 6 ani

Compania japoneza Sharp a lansat in debutul acestui an, atractivul smartphone mid-range, Sharp AQUOS S3 mini, device cu 6 GB RAM la bord si procesor Snapdragon 660. Tot dinspre Sharp vine si urmatoarea stire: niponii au anuntat oficial Sharp AQUOS R2, inca un device din gama Aquos, dar care de aceasta data imbraca haine de flagship.

Cu Dobly Vision si Dolby Atmos la bord, certificat IP impotriva prafului si apei, cu un procesor de top si caracteristici de inteligenta artificiala, noul Sharp AQUOS R2 se anunta a fi un super device. Din pacate, pentru moment, Sharp nu ne instiinteaza cat va costa flagship-ul, dar aflam ca device-ul va fi disponibil pe culori precum negru, alb, albastru marin, roz si roz cu nuante de rosu. Toate detaliile despre acest device in cele ce urmeaza.

Sharp AQUOS R2 specificatii cheie

  • – ecran 6″ Quad HD, 19:9, 100 Hz rata refreshSharp AQUOS R2 (2)
  • – procesor Snapdragon 845 de 2.8 Ghz
  • – Android 8.0 Oreo
  • – 4 GB memorie RAM cu 64 GB stocare date
  • – 4G LTE
  • – camera principala cu senzor de 22.6MP si senzor secundar doar pentru filmare de 16.3 MP (capabil de 4K)
  • – camera selfie de 16.3 MP
  • – senzor de amprente
  • – baterie de 3130 mah

Sharp AQUOS R2 primele impresii si pareri

Ecran: Unul dintre cele mai mari atuuri ale noului Sharp AQUOS R2 este display-ul de tip IGZO LCD. Acesta este imbracat in sticla curbata 2.5D si are o rezolutie spectaculoasa (Quad HD) de 3040 x 1440 pixeli. Panelul beneficiaza de un format 19:9 care contribuie din plin la aspectul sau exterior, dar si de o diagonala super generoasa de 6-inch. Foarte interesant este ca Sharp s-a pregatit serios la acest capitol si aflam ca noul panel de pe Sharp AQUOS R2 are o rata de refresh de 100 Hz, apropiata de ceea ce gasim pe telefoanele de gaming precum Xiaomi Black Shark sau Razer Phone.

Sharp AQUOS R2 (1)

Procesor si memorie: Este un alt capitol la care compania japoneza s-a pregatit exemplar. Ce ti-ai putea dori mai mult de la un telefon de top pe Android, daca nu varful de gama al chipset-urilor, Snapdragon 845 de la Qualcomm. Platforma mobila construita pe un proces de 10 nanometri atinge o viteza maxima de 2.8 Ghz si este cuplata cu 4GB memorie RAM (LPDDR4X)si cu acceleratorul grafic, Adreno 630 GPU. Capacitatea de stocare a datelor atinge 64 GB, iar ea poate fi extinsa pana la 400 de GB via microSD.

Sharp AQUOS R2 (4)

 

Sistem de operare si certificare IP: Modelul Sharp AQUOS R2 ruleaza din fabrica versiunea Android 8.0 Oreo, foarte aproape de o versiune stock. De mentionat ca device-ul, la fel ca si predecesorul sau, puncteaza la capitolul durabilitate. Sharp AQUOS R2 este un telefon rezistent la contactul cu apa si praful si primeste certificari IPX5-IPX8.

Dimensiuni si conectivitate: Conform producatorului, noul Sharp AQUOS R2 cantareste 181 de grame, deci nu este neaparat un telefon usor, de care sa uiti prin buzunar. Grosimea sa atinge 9 milimetri, in timp ce latimea este de 74 milimetri.

Sharp AQUOS R2

Sharp AQUOS R2 este 4G LTE, beneficiaza de tehnologie bluetooth 5.0 (cea mai noua generatie), are GPS cu GLONASS si port USB Type C. Dispozitivul detine si senzor de amprente.

Dotari foto: Pe noul flagship al celor de la Sharp avem dotari foto excelente. Handset-ul are o camera frontala, destinata selfie-urilor si video-calling-ului, cu rezolutie de 16.3 MP.

Sharp AQUOS R2 (3)

Pe spatele dispozitivului vom descoperi cu placere o camera interesanta, cu senzor de imagine principal de 22.6 MP si un senzor secundar de 16.3 megapixeli pentru filmare (exclusiv video). Camera principala poate filma la 135 de grade si beneficiaza de LED Flash.

Baterie: Sharp AQUOS R2 are o baterie de 3130 de miliamperi, echipata cu fast charging.

Vom reveni cu informatii despre disponibilitatea si pretul modelului Sharp AQUOS R2 in perioada urmatoare. Din pacate, sunt sanse mici ca device-ul sa ajunga in Europa prea curand.

Summary
product image
Aggregate Rating
4.5 based on 2 votes
Brand Name
Sharp
Product Name
Sharp AQUOS R2