Reviews, Stiri

Sharp Aquos R review: flagship cu dotari foto impresionante si 4GB RAM

Home  »  Reviews  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

Sharp Aquos R este o noua creatie a companiei japoneze Sharp, care vine echipat cu un asistent inteligent denumit EMOPA si cu dotari foto impresionante. Dupa ce recent am putut citi detalii pe blogul catmobile.ro despre modelul mid-range Sharp Z3 (review aici), acum este timpul sa aruncam o privire peste cel mai important terminal lansat de Sharp in aceasta perioada, un varf de gama denumit Aquos R, care are toate calitatile sa impresioneze puternic pe piata din Asia si nu numai.

Sharp Aquos R review: display si sistem de operare

Sharp Aquos R este un terminal care se va baza pe un display cat se poate de interesant. Modelul are la baza un ecran cu rezolutie Quad-HD si o diagonala de 5.3 inch. Pe langa rezolutia puternica de 1440 x 2560 pixeli, display-ul IGZO WQHD propune un suport HDR 10 prin care modelul poate reda continut in format Ultra HD, asigurand totodata o experienta de cea mai buna calitate.

Sharp Aquos R review

Din acest punct de vedere, flagshipul japonezilor corespunde celor mai inalte tinte de pe piata smartphone din 2017. Pachetul excelent pe care il propune compania nipona continua si in ceea ce priveste sistemul de operare pe care-l va rula Sharp Aquos R, pentru ca acest varf de gama se bazeaza pe Android 7.1.1 Nougat, cea mai recenta varianta e puternicului si captivantului sistem de operare al Google.

Sharp Aquos R review: asistent virtual EMOPA

Se pare ca este o adevarata moda ca varfurile de gama din acest an sa aiba parte de un asistent virtual. Nici Sharp Aquos R nu iese din acest tipar si propune noul asistent virtual EMOPA, cel care poate fi rapid activitat prin apelativul „Hello EMOPA”. Asistentul noului Sharp Aquos R poate functiona independent sau ajutat de un accesoriu de tip dock, poate recunoaste fata unui utilizatoru si poate asigura diverse informatii cat se poate de utile. Va fi el o reusita sau „inca un asistent virtual pe piata”, ramane sa vedem. Cert este ca EMOPA a fost anuntat oficial odata cu lansarea din Japonia a acestui terminal si ca primele premise pare pozitive.

Sharp Aquos R review: dotari hardware

Cu exceptia ecranului QHD de foarte buna calitate, flagshipul Sharp Aquos R propune si cateva dotari hardware care merita sa va retina atentia pentru cateva secunde. Motorul acestui model este un procesor de la Qualcomm, renumitul deja Snapdragon 835, care nu mai are nevoie de alte prezentari. El va functiona bazandu-se pe sprijinul unei memorii RAM de 4GB si al unui spatiu de stocare nativ de 64 GB. Un real succes la acest capitol pentru Sharp, includerea unui procesor foarte puternic in configuratia noului sau varf de gama. Acest detaliu, va atrage cu siguranta si un pret mai ridicat decat ne asteptam initial sa avem pentru acest model. Placa video incorporata de Sharp Aquos R este un model Adreno 540. Pentru extinderea memoriei native, Sharp Aquos R pune la dispozitie un port pentru carduri microSD. Puteti consulta oferta de carduri microSD de pe catmobile.ro pentru a va pregati din timp de aceasta extra-optiune.

Sharp Aquos R review: dotari foto impresionante

Sharp Aquos R se bazeaza pe dotari foto de o calitate excelenta. Este suficient sa remarcam specificatiile puternice pe care Sharp le-a „pozitionat” in dreptul camerei foto principale a terminalului, o camera foto echipata cu senzor de imagine de 22.6 megapixeli. Aceasta camera va beneficia de o deschidere f/1.9 si va asigura elemente tehnologice valoroase precum autofocus rapid, stabilizare optica a imaginii, stabilizare electronica (doar pentru clipurile video) precum si unghiuri largi de vizualizare. Senzorul frontal va avea o putere de asemenea foarte mare, pentru ca Sharp Aquos R se va baza pe o camera foto pentru selfie-uri de 16 megapixeli.

Sharp Aquos R review: acumulator, conectivitate si certificare IPX

Nu avem inca suficiente informatii legate de autonomia acestui dispozitiv, dar, ceea ce este cert este ca Sharp Aquos R va beneficia de o baterie cu o capacitate de 3160 mAh insotita de o tehnologie importanta de incarcare rapida. La capitolul conectivitate, Sharp Aquos R asigura conexiune Bluetooth de cea mai noua generatie 5.0, port UBS de tip C, port jack audio si tehnologie 4G. In acelasi timp, modelul este unul certificat IPX, el urmand a beneficia de rezistenta la apa si praf dupa obtinerea certificatului IPX 8. Un aspect cat se poate de important din punctul meu de vedere si pe care-l salut cu aceasta ocazie.

Sharp Aquos R review: verdict

Indiscutabil, avem de a face cu unul dintre cele mai puternice handseturi construite vreodata de Sharp, care pare sa fii intrecut usor asteptarile prin acest Sharp Aquos R. Asteptam lansarea sa oficiala in Europa si evident primele teste. Nu am gasit deocamdata informatii clare referitoare la pretul acestui item, dar cu siguranta el se va apropia de 700 de dolari, daca nu chiar depasi aceasta borna. Un handset cu Snapdragon 835, aspect splendid, Nougat ultima versiune, dotari foto de cea mai buna calitate si display WQHD de 5.3 inch, n-are cum sa nu atraga atentia.

Sharp Aquos R review 2

Summary
product image
Author Rating
1star1star1star1stargray
Aggregate Rating
4 based on 2 votes
Brand Name
Sharp
Product Name
Sharp Aquos R