Reviews

Sharp Aquos C10 specificatii tehnice, detalii oficiale, pret si primele pareri

Home  »  Reviews

Dragos CatMobile

acum 6 ani

Compania Sharp face trecerea la telefoanele cu decupaj si propune un smartphone mid-range atractiv pentru piata europeana. Noul model, Sharp Aquos C10 a fost introdus astazi alaturi de modelul Aquos B10 si, vestea buna este ca ajunge si in Romania. Vom reveni cu informatii despre disponibilitatea acestui device in perioada urmatoare.

Pana atunci, sa aruncam impreuna o privire peste ceea ce oferta in materie de configuratie interna modeul Sharp Aquos C10.

Specificatii tehnice Sharp Aquos C10

Dimensiuni: 141.8 x 72 x 7.9 mm
Greutate: 140 grame
Constructie: sticla pe fata si pe spate, aluminiu
SIM: Hybrid Dual SIM (Nano-SIM, dual stand-by)
Display: IPS LCD capacitive touchscreen, 5.5 -inch, Full HD+, 420 ppi, format 17:9, Corning Gorilla Glass
OS: Android 8.0 Oreo cu Sharp UI
Procesor: Qualcomm SDM630 Snapdragon 630, Octa-core (4×2.2 GHz Cortex-A53 & 4×1.8 GHz Cortex A53)
Placa video: Adreno 508
Memorie: 4GB RAM cu 64 GB ROM, extensibila pana la 256 GB via microSD
Camera principala: 12MP+8MP, dual LED dual tone flash, apertura f/1.75 si f/2.0, filmare full HD
Camera frontala: 8MP, filmare full HD
Baterie: 2.700 mAh

Primele pareri despre Sharp Aquos C10

Sharp este o compania renumita in Asia si produce in ultimii ani unele dintre cele mai cautate panel-uri de pe piata. Din pacate, prezenta sa in zona europeana este din ce in ce mai redusa, dar ne face o placuta surpriza acum prin lansarea acestor doua smartphone-uri atractive din zona mid-range, inclusiv pentru Europa.

Sharp Aquos C10 (3)

Sharp Aquos C10 are un ecran cu decupaj in partea sa de sus

Modelul Sharp Aquos C10 este primul dintre ele si este device-ul cu ecran ceva mai mic. Modelul se bazeaza pe un display cu tehnologie IPS si diagonala de 5.5-inch, plus aspect 17:9. Este vorba despre un ecran destul de mare, cu rezolutie foarte buna (Full HD+ adica 2040 x 1080 pixeli) si sticla curbata 2.5D de cea mai buna calitate.

Smartphone-ul ruleaza din fabrica o versiune aproape stock de Android 8.0 Oreo (customizata cu Sharp UI) si asigura suport pentru conectivitate de tip 4G VoLTE.

Sharp Aquos C10 (4)

Sub capota, producatorul a optat pentru includerea unui procesor bun din zona mid-range. Parteneriatul cu Qualcomm continua pentru Sharp, iar in Sharp Aquos C10 vom descoperi un procesor rapid si eficient. Octa-core-ul Snapdragon 630 atinge o viteza maxima de 2.2 Ghz si are in componenta sa 8 nuclee ARM Cortex-A53. Placa video a acestui telefon este una foarte utilizata pe piata, la nivel inalt in zona mijocie: Adreno 508, un element stabil si important pentru performanta buna a telefonului in gaming.

Apropos de gaming, un rol important va avea si memoria de 4GB RAM (de tip LPDDR4X), caruia i se alatura cei 64 de GB dedicati stocarii de date. Cei interesati de o memorie mai mare, pentru stocarea de filme, melodii, poze si asa mai departe, trebuie sa stie ca Sharp Aquos C10 permite extinderea memoriei native a telefonului, prin intermediul unui card de memorie MicroSD, care se poate introduce in telefon prin slotul dedicat de producator.

Sharp Aquos C10 (1)

Pentru pretul final de achizitie al telefonului, surprinde putin capacitatea bateriei sale. Doar 2.700 de miliamperi are Sharp Aquos C10 pe bateria sa, un acumulator care beneficiaza totusi de tehnologie de incarcare rapida de la Huawei. Bateria pare sa fie la prima vedere unul dintre putinele minusuri (evidente) ale acestui telefon.

Dotarile foto mi se par bune, in special pentru ca deschiderea camerelor foto o consider excelenta, atat pe spate cat si pe fata. Sunt gata sa pariez ca Sharp Aquos C10 va fi un smartphone care va satisface clientela companiei in acest departament. Pe spate, avem o camera duala cu senzori de imagine de 12 MP+8MP, senzorul principal avand o diafragma f/1.75, dar si blitz integrat.

Sharp Aquos C10 (5)

Camera frontala are un senzor de 8 megapixeli la bord si o diafragma f/2.0. Teoretic, chiar si in conditii de iluminat scazut, Sharp Aquos C10 ar trebui sa presteze la parametri optimi, ceea ce reprezinta o veste buna.

Pret Sharp Aquos C10 in Europa

Din pacate, acest device Sharp Aquos C10 va avea un pret in opinia mea cam mare. Nu pot intelege de ce la aceste specificatii, Sharp alege sa-si evalueze terminalul la 400 de euro, mai ales ca nu vorbim despre o companie care sa fie o prezenta sigura si recunoscuta in zona europeana. Telefonul nu este rau si beneficiaza de un design placut, cu specificatii destul de solide in sectorul mid-range, dar pretul mi se pare mult prea mare.

Etichete:

Summary
product image
Aggregate Rating
5 based on 2 votes
Brand Name
Sharp
Product Name
Sharp Aquos C10
Price
Euro 400