Reviews

Sharp Aquos B10 pret in Romania, detalii oficiale, specificatii tehnice si impresii

Home  »  Reviews

catmobile

acum 6 ani

Zilele trecute v-am anuntat ca japonezii de la Sharp intra in Europa cu doua noi terminale in aceasta perioada. Daca despre modelul Sharp Aquos C10 v-am scris deja cateva observatii, haideti sa aruncam o privire si peste celalalt model, Sharp Aquos B10, un telefon mai putin potent din punct de vedere al performantei, dar si mai accesibil ca pret.

Specificatii tehnice si impresii despre Sharp Aquos B10

Asa cum notam si mai sus, modelul Aquos C10 este modelul mai scump si mai puternic. Sharp Aquos B10 costa cu 100 de euro mai putin in Europa (adica 299 de euro), dar ofera si mai putine argumente in favoarea sa.

Sharp Aquos C10 (stanga) si Aquos B10 (dreapta)

Sharp Aquos C10 (stanga) si Aquos B10 (dreapta)

Noul device al companiei Sharp se remarca in schimb printr-un ecran cu diagonala mare, format modern si calitate buna. Este vorba despre un display IPS cu diagonala de 5.7-inch, aspect 18:9 si o rezolutie buna pentru acest nivel, HD+ adica 1440 x 720 pixeli. Ecranul este imbracat in sticla curbata 2.5D. 

Nu exista informatii concrete deca este vorba despre o productie Sharp, insa cel mai probabil acest ecran este creat chiar de catre compania japoneza, cunoscuta de altfel pentru calitatea display-urilor sale.

Procesorul pe care l-a ales Sharp pentru a echipa acest device nu ne da pe spate. Cu toate ca este vorba despre un octa-core de la MediaTek, suficient de potent si de eficient, asteptam parca ceva mai mult la 300 de euro. Avem un model de procesor MT6750T cuplat cu acceleratorul grafic ARM Mali T860 si cu o memorie RAM de 3GB.

Sharp Aquos B10

Sharp Aquos B10

Stocarea nativa a datelor trebuie sa se incadreze in 32 GB, probabil undeva la 26 in mod realist, daca tinem cont si de sistemul de operare care ocupa un 6-7GB. Apropos de sistemul de operare, Sharp a optat pentru Android 7.0 Nougat (!), ceea ce poate parea putin cam surprinzator. Mai ales in contextul in care soliciti 300 de euro pentru un telefon in Europa in anul de gratie 2018.

Sharp Aquos B10 asigura suport pentru conectivitate 4G VoLTE si acces la tehnologii moderne precum GPS cu A-GPS si GLONASS, deblocare faciala, scanner clasic de amprente, port USB Tip C, mufa audio pentru casti de 3.5 milimetri si bluetooth de noua generatie.

In sectorul foto, deviceul este pregatit cu o interesanta camera foto frontala de 13 megapixeli cu deschidere f/2.0. Si pe spate lucrurile stau bine. Sharp Aquos B10 vine cu un modul foto dual de 13 megapixeli + 8 megapixeli si autofocus. Specificatii bune, care speram sa confirme si in realitate promisiunile companiei in materie de fotografie si clipuri video.

Chiar daca overall specificatiile nu sunt rele, in opinia noastra Sharp a pus preturi mult prea mari atat pentru modelul Sharp Aquos C10, cat si pentru acest model Sharp Aquos B10. Ma indoiesc sincer de faptul ca Sharp va reusi sa vanda asa cum isi propune aceste terminale in Europa.

Summary
product image
Aggregate Rating
2 based on 1 votes
Brand Name
Sharp
Product Name
Sharp Aquos B10
Price
Euro 299