Reviews, Stiri

Sharp anunta modelul Sharp X1 in Japonia

Home  »  Reviews  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

Sharp X1 (3)Compania japoneza Sharp a anuntat cel mai nou model din categoria smartphone in Japonia. Este vorba despre terminalul Sharp X1, handset care se va integra in proiectul Android One, proiect care vizeaza telefoae dezvoltate in mare parte de Google.

Teoretic acest terminal, la fel ca si altele integrate in acest proiect, va beneficia de update-urile pe care Google le scoate in urmatorii doi ani de zile, incluzand update-uri de securitate sau orice update major al unui sistem de operare. Pana in prezent, Sharp a mai integrat un astfel de model in gama Android One, modelul Sharp Aquos 507SH de anul trecut, insa acesta nu s-a bucurat de un succes major.

Myhomegadgets descrie de astfel acest proiect drept „not-so-succesful” in ciuda felului in care este el prezentat de catre japonezi.

Sharp X1 specificatii oficiale si disponibilitate

Noul model lansat de Sharp vine echipat cu un display Sharp IGZO LCD cu diagonala de 5.3 inch si rezolutie Full HD. Device-ul compatibil cu tehnologia 4G VoLTE, este construit din materiale premium si beneficiaza de durabilitate la apa si praf. Carcasa sa este din sticla si metal, iar grosimea pe care o atinge Sharp X1 este de 8.9 milimetri. Greutatea acestui terminal este de 169 de grame, iar disponibilitatea culorilor este diversa: mov, verde sau alb.

Sharp X1 (2)

Handset-ul este motorizat de un procesor octa-core pe 64 de biti, produs de Qualcomm. Este vorba despre modelul Snapdragon 435 MSM 8940 tactat la frecventa de 1.4 Ghz. Acest tip de procesor este cuplat cu placa video Adreno 505 si cu cei 3GB rezervati memoriei RAM. Capacitatea de stocare a telefonului este de 32 GB, insa aceasta capacitate nativa poate fi extinsa prin slotul pentru carduri microSD pana la 256 GB.

Sharp X1 ruleaza din fabrica Android 7.1.1 Nougat, cea mai noua versiune a sistemului de operare dezvoltat de Google. Modelul vine cu o baterie de 3900 miliamperi, acumulator dotat cu tehnologie Quick Charge 3.0. Conform producatorului, acest acumulator va asigura o autonomie in standby de pana la 885 de ore.

Sharp X1

Dotarile foto ale acestui model sunt destul de interesante. Camera principala este de 16.4 megapixeli, fiind echipata cu flash LED, autofocus, si capacitate de filmare video in format Full HD. Camera frontala, destinata amatorilor de selfie-uri, are o rezolutie de 8 megapixeli si este echipata cu lentile wide.

Nu lipsesc optiunile de conectivitate importante de pe Sharp X1, telefon care vine cu port USB Type C, GPS, Bluetooth si Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac dual-band. Avem asadar parte de un handset cu dotari hardware decente plus ecran cu rezolutie Full HD, acumulator foarte generos ca si capacitate si cel mai nou sistem de operare al Google. Momentan se stie ca smartphone-ul va fi exclusiv disponibil pentru piata din Japonia si va fi vandut de catre operatorul de telefonie mobila Y! Mobile.

Summary
product image
Author Rating
1star1star1stargraygray
Aggregate Rating
2.5 based on 2 votes
Brand Name
Sharp
Product Name
Sharp X1