How To

Sfaturi pentru economisirea bateriei unui smartphone. Ce telefoane cu baterie mare merită să iei în calcul

Home  »  How To

catmobile

acum 2 ani

Sfaturi pentru economisirea bateriei unui smartphone » În acest articol, vom afla multe lucruri despre bateriile pentru smartphone-uri cu informații despre tipurile de baterii, tehnologia bateriei, încărcarea rapidă și multe altele. Vom afla, de asemenea, câteva sfaturi pentru economisirea bateriei unui smartphone.

Smartphone-urile au devenit astăzi o parte integrantă a vieții noastre. Atunci când alegeți telefonul mobil potrivit, bateria joacă fără îndoială un factor extrem de important. Capacitatea bateriei decide cât timp poate funcționa dispozitivul cu o singură încărcare. Pentru telefoane, capacitatea este măsurată în miliamperi-ore (mAh).

Majoritatea smartphone-urilor zilele noastre pot rezista cu ușurință o zi întreagă, cu o utilizare moderată, după o singură încărcare. Cu toate acestea, producătorii de smartphone-uri își lansează dispozitivele cu funcții de încărcare rapidă și încărcare wireless pentru a atrage clienții. În acest articol, vom cerceta mai multe tendințe de top în bateriile pentru smartphone-uri cu informații despre tipurile de baterii, tehnologia bateriei, încărcare rapidă, sfaturi despre baterii și multe altele.

Ce tip de baterie au smartphone-urile?

Cunoașteți tipurile de baterii folosite în telefoane mobile sau smartphone-uri? Până să aflăm câteva sfaturi pentru economisirea bateriei unui smartphone, să aflăm câte ceva despre bateriile telefoanelor din zilele noastre. Ei bine, există două tipuri de baterii cu litiu care sunt utilizate în general în telefoanele mobile de astăzi: litiu-ion și litiu polimer.

Bateria litiu-ion folosește litiu-ion lichid ca electrolit, în timp ce polimerul de litiu folosește material solid sau asemănător gelului (siliciu-grafen), care este destul de ușor ca electrolit. Ambele tipuri de baterii au avantajele și dezavantajele lor. Bateriile cu litiu-ion au o capacitate energetică mare decât bateriile cu polimer litiu. Au o durată de viață mai lungă și pot fi înlocuite cu ușurință de către utilizator. În timp, bateriile cu litiu-ion își pierd capacitatea de încărcare chiar și atunci când nu sunt utilizate, în timp ce bateriile cu litiu-polimer își păstrează încărcarea pentru o perioadă mai lungă de timp.

Bateriile cu litiu polimer sunt preferate de producătorii de telefoane mobile deoarece sunt ușoare, de dimensiuni compacte și oferă un anumit nivel de siguranță. Vorbind despre dezavantajele lor, acestea au o densitate energetică mai mică și pot fi mai scumpe. De asemenea, bateria LiPo nu poate fi înlocuită de utilizatori. Să vedem caracteristicile ambelor baterii în tabelul de mai jos:

Pe lângă aceste două baterii – Nichel Cadmiu (NiCd) și Nichel Metal Hybrid (NiMH) au fost folosite în telefoanele mobile mai vechi. Aceste baterii sunt depășite, iar bateriile Li-ion și bateriile LiPo sunt cele două tipuri principale de baterii folosite astăzi pentru smartphone-uri.

Care este cea mai nouă tehnologie folosită într-o baterie?

Imediat, aruncăm o privire peste câteva sfaturi pentru economisirea bateriei unui smartphone, dar știm care este cea mai nouă tehnologie folosită într-o baterie?

În prezent, bateriile cu litiu polimer (Li-Poly) sunt cea mai nouă și mai avansată tehnologie pentru bateriile telefoanelor mobile.

Bateriile cu litiu-sulf ar putea fi, de asemenea, în curând o realitate. Cercetătorii de la Universitatea Monash din Australia au dezvoltat baterii cu litiu-sulf care pot concura cu bateriile standard litiu-ion care alimentează în prezent telefoanele, tabletele și laptopurile. Se spune că aceste baterii vor fi capabile să alimenteze un smartphone timp de cinci zile continue fără nicio reîncărcare. În plus, aceste baterii pot permite unui vehicul electric să conducă mai mult de 1.000 de km fără a se reîncărca.

Bateriile cu litiu-sulf promit performanțe îmbunătățite, cu costuri mai mici decât bateriile tradiționale cu litiu-ion. Mai mult decât atât, se pare că potrivit specialiștilor, este mult mai ușor să confecționezi astfel de baterii, mai ales dacă ținem cont de abundența de materiale. În plus, aceste baterii au un impact mai mic asupra mediului. Profesorul asociat al echipei de cercetare Matthew Hill a explicat: „Această abordare nu numai că favorizează parametrii de înaltă performanță și ciclul de viață mai lung, dar este, de asemenea, simplu și extrem de ieftin de fabricat, folosind procese pe bază de apă și poate duce la reduceri semnificative ale deșeurilor periculoase pentru mediu.”

Între timp, o echipă de cercetători de la Universitatea din Cambridge a dezvoltat o nouă tehnologie pentru bateriile litiu-ion, în cursul anului trecut. Tehnologia poate încărca dispozitivele în doar cinci minute. Cercetătorii au găsit o modalitate de a determina în timp real măsura în care celulele bateriei pot primi o încărcare. Viteza de încărcare poate fi mărită până la o limită fără a distruge bateria în sine. Cercetătorii de la Universitatea din Cambridge confirmă: „La încărcare, viteza depinde de cât de repede pot trece ionii de litiu prin particulele de material activ. La descărcare, viteza depinde de cât de repede sunt introduși ionii la margini. Dacă putem controla aceste două mecanisme, ar permite bateriilor litiu-ion să se încarce mult mai repede.” Rămâi alături de noi pentru sfaturi pentru economisirea bateriei unui smartphone

De ce tehnologia folosită într-o baterie este atât de lentă?

Industria smartphone-urilor crește în fiecare zi, dar tehnologia bateriilor a mers încet și nu a avansat timp de zeci de ani.

Motivul principal din spatele acestui lucru este explicat de către specialiști care susțin că atât procesele chimice implicate, cât și provocările care există în jurul comercializării noilor modele de baterii, afectează avansarea tehnologiei în cauză. În plus, companiile de tehnologie sunt, de asemenea, conștiente de limitările bateriilor litiu-ion.

Litiu-ion este încă considerată a fi una dintre cele mai ușoare și mai eficiente soluții pentru baterii. Are o densitate de energie fizică mai mare, așa că există limite pentru cantitatea de încărcare pe care o poate păstra. De asemenea, este dificil să se determine când bateriile litiu-ion au ajuns la sfârșitul duratei de viață. În ciuda întregii dezvoltări în tehnologia bateriilor, bateriile sunt încă periculoase. Fiecare baterie are doi electrozi – catodul și anodul, separați de un electrolit subțire. Bateria se poate încălzi dacă electrozii intră în contact unul cu altul. Deoarece electroliții lichizi sunt foarte inflamabili, acest lucru poate duce la o explozie a bateriilor.

Cercetătorii investighează deja o nouă tehnologie a bateriilor, cum ar fi bateriile cu stare solidă. Cu aceste tipuri de baterii, dispozitivele viitoare ar putea oferi mai multă putere. Dar, în special, până când aceste baterii noi sunt anunțate pentru companii, telefoanele noastre ar putea fi și mai avansate și ar avea nevoie de și mai multă putere.

Care smartphone are cea mai lungă durată de viață a bateriei?

Vei afla, mai jos, câteva sfaturi pentru economisirea bateriei unui smartphone. Știi însă ce telefoane au cea mai lungă durată de viață a bateriei în prezent? Producătorii de smartphone-uri au oferit dispozitivele lor ambalate cu baterii masive pentru a-și menține dispozitivele în funcțiune. Telefoanele oferă o durată de viață mai lungă a bateriei, în funcție de durata de funcționare și de modelul de utilizare.

În timp ce majoritatea telefoanelor au o durată de viață a bateriei de cel puțin 24 de ore, există câteva dispozitive care oferă o viață mai lungă a bateriei. Unul dintre ele este Samsung Galaxy M31s care oferă o durată de viață a bateriei de aproximativ 48 de ore cu o baterie de 6000 mAh la un ciclu complet de încărcare.  Un alt exemplu este Realme C12 care oferă aproximativ 32 de ore de viață a bateriei cu aceeași capacitate a bateriei. Samsung Galaxy M51 este un alt dispozitiv care are o baterie de 7000 mAh și care oferă aproximativ 3 zile sau 72 de ore de viață a bateriei la o singură încărcare.

Cât va rezista o baterie de telefon dacă nu este folosită?

Dacă un telefon este setat în standby mode, acesta poate dura o perioadă mai lungă de timp.

Înseamnă că telefonul este pornit, dar nu îl folosiți pentru a prelua apeluri, a trimite mesaje, a naviga pe internet sau mai mult.

Dispozitivul în standby poate dura de obicei până la trei zile, în funcție de tipul de telefon și de aplicațiile din acesta.Telefoanele inteligente cu baterii litiu-ion sunt reîncărcabile. Acestea trebuie conectate după descărcarea bateriei. Aceste baterii au o dată de expirare și sunt destinate unui anumit număr de încărcări. Se spune că majoritatea telefoanelor vor rezista între 18 luni și 3 ani, adică aproximativ 300 – 800 de cicluri de încărcare, în funcție de utilizare.

Din păcate, nicio baterie de smartphone nu trăiește pentru totdeauna. Bateriile pot dura în medie până la 2.500 de încărcări înainte de a deveni deteriorate definitiv și inutilizabile.

Este încărcarea rapidă este bună pentru baterii?

Încărcarea rapidă a devenit acum destul de populară, deoarece funcția este acum disponibilă chiar și pe smartphone-uri mai accesibile ca preț. Încărcarea rapidă permite telefonului să se încarce în mai puțin de o oră sau chiar într-o jumătate de oră. În industria smartphone-urilor, orice depășește 10 wați este considerată o rată de încărcare rapidă.

Cu cât numărul este mai mare, cu atât rata de încărcare este mai rapidă. La fel ca și modelul recent lansat Xiaomi 11i HyperCharge este susținut de o baterie de 4.500 mAh cu suport de încărcare rapidă de 120 W. Compania spune că acest smartphone se poate încărca de la 0 la 100% în doar 15 minute.

Din ce în ce mai multe companii lansează acum încărcătoare rapide pentru telefoanele lor, care evită automat supraîncărcarea telefonului. Ei susțin că încarcă bateria de la zero la o anumită capacitate fără încălzire, în timp ce măresc puterea. Vitezele de încărcare sunt reduse în mod implicit pentru a preveni căldura odată ce această capacitate este atinsă. De asemenea, telefonul dvs. poate opri automat încărcarea rapidă dacă temperatura dispozitivului dvs. depășește un anumit nivel. Conform unui raport, bateriile cu încărcare rapidă au două faze de încărcare. Prima fază este de obicei atunci când capacitatea bateriei este scăzută sau goală. Bateriile litiu-ion absorb încărcarea eficient în această fază până la 70-80%. După aceasta, pentru restul de 20-30%, viteza de încărcare încetinește ceea ce previne deteriorarea bateriei. Deci încărcarea rapidă nu dăunează cu adevărat bateriei dispozitivului dvs.

De asemenea, merită să rețineți că ar trebui să deconectați telefonul atunci când încărcarea este 100% completă, indiferent dacă este încărcare rapidă sau încărcare standard. De asemenea, trebuie remarcat faptul că supraîncărcarea în mod repetat a telefonului va deteriora numai bateria acestuia. Mai jos, câteva sfaturi pentru economisirea bateriei unui smartphone.

Modul întunecat economisește energie?

Setarea modului întunecat a devenit o funcție de economisire a bateriei din ce în ce mai populară în smartphone-uri.

Mulți oameni activează setarea deoarece cred că va prelungi durata de viață a bateriei. Dar un studiu al Universității Purdue a sugerat că modul întunecat este puțin probabil să afecteze în mod semnificativ durata de viață a bateriei unui smartphone. Conform studiului, trecerea de la modul lumină la modul întunecat a economisit doar 3 până la 9% din energie în medie pentru diferite smartphone-uri OLED la un nivel de 30-50% luminozitate. În plus, eficiența energetică depindea de luminozitatea ecranelor OLED.

Studiul Purdue a constatat că trecerea de la modul lumină la modul întunecat la 100% luminozitate economisește în medie 39%-47% din puterea bateriei. Așa că a fost dezvăluit că modul întunecat poate economisi în mod semnificativ durata de viață a bateriei la luminozitate maximă în condiții de exterior sub lumina soarelui. Prin urmare, activarea modului întunecat cu o luminozitate mai mare ar putea permite telefonului să reziste mult mai mult în loc de luminozitatea automată. Găsești, mai jos, câteva sfaturi pentru economisirea bateriei unui smartphone

Sfaturi pentru economisirea bateriei unui smartphone

Specialiștii îți oferă câteva sfaturi pentru economisirea bateriei unui smartphone, sfaturi pe care e bine să le consideri simple recomandări. Pentru că astăzi folosim smartphone-uri pentru fiecare lucru esențial din timpul unei zile, ne dorim ca bateria să dureze cât mai mult posibil. Pentru o durată de viață prelungită a bateriei, ar trebui să reîncărcați odată ce bateria scade cu 10%. În plus, nu ar trebui să permiteți descărcarea completă, deoarece degradează capacitatea bateriei. Bateriile litiu-ion pot fi încărcate oriunde între 30% și 80%. Puteți deconecta la un nivel al bateriei între 80% și 100%.

În plus, pentru a vă asigura că încărcați rapid, ar trebui să vă abțineți de la a verifica telefonul dacă este în modul de încărcare. Dacă doriți să se încarce mai repede, ar trebui să îl puneți în modul avion sau să îl opriți complet. Un lucru care trebuie remarcat este că ar trebui să opriți încărcarea odată ce telefonul este complet încărcat. În cele din urmă, telefonul nu ar trebui să rămână la nivelul 100% prea mult timp.

Concluzie

Am vorbit despre o serie de lucruri, inclusiv cât durează bateria unui telefon. În plus, am împărtășit câteva sfaturi pentru economisirea bateriei unui smartphone. Așa că acum știi cât de mult ar trebui să te aștepți să dureze bateria și cum să ai cea mai bună grijă de baterie pentru a o folosi cât mai bine.