Stiri

Seria Huawei P40 confirmata. Cand apar telefoanele si ce specificatii tehnice au

Home  »  Stiri

catmobile

acum 4 ani

Huawei nu pierde timpul si este gata sa scoata pe piata noua serie Huawei P40. Cel mai atractiv terminal este Huawei P40 Pro, un device care va fi echipat cu o penta camera pe spate si care va fi disponibil inclusiv pe culoarea alba. Toate detaliile despre noile terminale de top pe care le pregateste gigantul din China, le gasesti in cele ce urmeaza.

Seria Huawei P40 confirmata. Cand apar telefoanele si ce specificatii tehnice au

Fanii Huawei s-au obisnuit in ultima vreme cu vesti proaste dinspre companie. Exista insa si o parte pozitiva, iar informatiile din ultima vreme anunta lansarea telefoanelor din seria Huawei P40, unele atat de asteptat de majoritatea fanilor companiei si nu numai.

Conform presei din Asia, Huawei isi va lansa flagship-urile din seria Huawei P40 in cursul lunii viitoare. Informatia se pare ca vine chiar de la CEO-ul companiei, Richard Yu, care ar fi confirmat-o pentru jurnalistii chinezi cu ocazia unui eveniment major de presa sustinut la Barcelona, in Spania.

Richard Yu a conformat ca seria Huawei P40 se va lansa in Franta, la Paris si ca cuprinde flagship-urile P40, P40 Pro si o varianta de ceramica a modelului Huawei P40 Pro.

Noul model Huawei P40 va avea un setup penta camera pe spatele sau si va beneficia si de o varianta pe culoarea alba. Partea din fata va beneficia de o dubla gaura in ecran care va sustine si camera foto frontala a device-ului.
Modelul Huawei P40 va fi sustinut de procesorul Kirin 990. Este vorba despre noul procesor premium al companiei Huawei, care se bazeaza pe un proces de fabricatie de 7 nanometri (via TSMC – Taiwan Semiconductor Manufacturers). Exista si o varianta 5G a chipset-ului care are un modem 5G incorporat care suporta retele Sub-6 Ghz atat pentru arhitecturi SA, cat si pentru NSA folosind totodata tehnologii TSMC de 7 nanometri plus productia EUV care ajuta la o dimensiune mai mica a matritei, o reducere de 36% a placii, o densitate cu 18% mai mare a tranzistorului si o imbunatatire cu 10% a eficientei energetice. Aceste doua procesoare de la Huawei sunt insotite de placa video GPU Mali G76 cu 16 nuclee, care asigura un plus de 6% la nivel de performanta a procesarii grafice prin comparatie cu Kirin 980 SoC de anul trecut. Modemul incorporat 5G de noul chipset de top al Huawei ofera viteze de descarcare de pana la 2.3 Gbps si o viteza de incarcare de 1.25 Gbps. In combiatie cu LTE, acesta ofera o viteza de descarcare chiar si pana la 3.3 Gbps, precum si o viteza de incarcare de pana la 1.32 Gpbs. Este foarte interesant de urmarit pe care dintre acestea doua le va incorpora noua serie, indiciile ducand spre prezenta unei versiuni 5G pentru versiunea Pro de la Huawei P40.

In alta ordine de idei, camera principala a noului varf de gama va avea o rezolutie de 40 de megapixeli, pe langa senzorul ultra wide de 20 de megapixeli, cel de 8 megapixeli (periscop) si deja celebrul senzor ToF (Time of Flight). La nivelul bateriei, se pare ca noul varf de gama se va baza pe tehnologia Super Charge la 40W pentru suportul de incarcare rapida, dar si pe un suport Wireless Super Charge la 27W. Nu este cunoscuta momentan capacitatea bateriei.

Cu cateva zile inainte s-a aflat ca modelul Huawei P40 Pro va deveni primul smartphone cu zoom optic 10X. Viitorul device va beneficia de o formula redesigned pentru senzorul periscopic, care va avea o rezolutie de 8 megapixeli, cu apertura f/4.0. Cea mai recentă lentilă periscop va veni cu o combinație de prismă și structură oglindă pentru a îmbunătăți capacitățile zoomului optic. Huawei P40 va fi susținut de un ecran Full HD + OLED de 6,5 inci, cu o rată de actualizare de 120Hz și un raport ecran-corp de 98%. Speculatiile indica faptul ca Huawei P40 va fi încărcat cu o nouă baterie pe bază de grafen cu o capacitate de 5500mAh.

Summary
Aggregate Rating
no rating based on 0 votes
Brand Name
Huawei
Product Name
Huawei P40