Stiri

Se vinde Qualcomm? Broadcom ar fi trimis deja o prima oferta colosala

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 6 ani

Stupoare la nivel inalt! Wall Street Journal anunta ca cel mai important producator de chipset-uri din lume, Qualcomm, ar putea fi vandut catre Broadcom, intr-o tranzactie record, dar care nu pareea fi anuntata de nimic.

Peste 100 de miliarde de dolari prima oferta a Broadcom

Cel mai mare producator de procesoare din lume, Qualcomm, ar putea intra pe mana celor de la Broadcom, anunta presa americana. Interesul este cat se poate de real in conditiile in care compania Broadcom a anuntat deja ca a trimis o oferta de 130 de miliarde de dolari pentru achizitionarea celui mai cunoscut producator de chipset-uri din lume.

Broadcom

Broadcom Limited, cladirea birou din Rancho Bernando, California

Broadcom Limited este un adevarat gigant pe piata digitala si analog de semiconductoare. Arhitectul din spatele proiectului este Hock Than, omul care a transformat un mic producator de chipset-uri intr-un gigant de 100 de miliarde de dolari cu sediul central in Singapore si Statele Unite. Acum, Broadcom cauta sa doboare orice concurenta pe piata si a anuntat ca se bucura de sprijinul unor colosi precum Bank of America, JP Morgan, Deutsche Bank si Morgan Stanley. Agentia de presa Reutres scrie ca si cei de la Citi fac parte dintre institutiile financiare de calibru care s-au asociat cu Broadcom Limited in acest demers.

Bloomberg anunta ca in acest context, Broadcom Limited a expediat o prima oferta catre Qualcomm Inc, oferta care depaseste valoarea de piata a companiei americane. Qualcomm este evaluata la 95.6 miliarde de dolari, iar Broadcom ar fi oferit 130 de miliarde de dolari, anunta Wall Street Journal!

Momentul pare sa fie unul prielnic ci pentru cei de la Qualcomm care au fost recent amendati in Taiwan cu o suma considerabila, dar care au si alte probleme uriase in tarile din Asia precum Coreea de Sud sau China. Nu in ultimul rand, Qualcomm continua sa lupte cu Apple in instanta si dincolo de amenzile pentru practici abuzive si concurentiale din Asia este acum amenintata si in Statele Unite, unde Apple ramane cel mai important brand al tarii. Verifica aici top 5 cele mai valoroase branduri de telefoane din lume.

Se pare ca insa, momentan, Qualcomm se gandeste sa respinga aceasta oferta, in timp ce Hock Tan s-a marginit sa spuna: „Ne dorim sa lucram alaturi de Qualcomm la un deal avantajos pentru ambele parti.”

Pericol de monopol

Un parteneriat intre Broadcom Limited si Qualcomm Inc ar insemna ca noul conglomerat va detine un adevarat monopol pe piata pentru ca ar putea produce aproape 2 miliarde de chipset-uri pe an. Analistul GBH Insight, Daniel Ives crede ca cei de la Qualcomm spera sa obtina un pret de 80$ per actiune, adica ar astepta o oferta mai mare din partea concernului condus de Tan. „Daca Broadcom cumpara Qualcomm, sansele celorlalte companii care produc chipset-uri de a supravietui sunt infime. Aceasta companie va conduce autoritar acest segment de activitate si o va face pentru foarte multi ani” conchide Daniel Ives.

Summary
Se vinde Qualcomm? Broadcom ar fi trimis deja o prima oferta colosala
Article Name
Se vinde Qualcomm? Broadcom ar fi trimis deja o prima oferta colosala
Description
Gigantul Broadcom este pe cale sa achizitioneze cel mai mare producator de chipset-uri din lume, Qualcomm Inc
Author
Publisher Name
Catmobile