Stiri

Schimbari importante la varful Sony Group: Kaz Hirai renunta la functia de CEO al companiei japoneze

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 6 ani

Dupa 6 ani la conducerea Sony, Kazuo “Kaz” Hirai renunta la scaunul de CEO si va fi inlocuit de mana sa dreapta, Kenichiro Yoshida. Noul CEO al companiei japoneze a fost adus la Sony chiar de catre Kaz Hirai.

Cine este Kaz Hirai, actualul CEO al Sony Group

Hirai a fost desemnat unul dintre cei mai puternici conducatori din industria “entertainement” la scurt timp de la numirea sa in functia de CEO al Sony, in aprilie 2012. Nascut la Tokyo, Kaz a studiat la Scoala Americana din Japonia, iar intre 1973 si 1976 a urmat cursurile Valley Park Middle School din Toronto, Canada.

Kaz Hirai, Sony

Kaz Hirai, fostul CEO al Sony

Nascut intr-o familie de bancheri, Hirai este considerat un tip extrem de “americanizat” si a primit numeroase recunoasteri pentru activitatea sa in functia de CEO al puternicului concern japonez. Dupa plecarea sa, el va ramane parte a Consiliului de Administratie al Companiei Sony.

Cine este Kenichiro Yoshida, viitorul CEO al Sony Group

Inlocuitorul sau, Kenichiro Yoshida, este considerat omul sau de incredere. Hirai este cel care l-a adus de altfel in companie pe Yoshida, cel care a devenit omul cel mai important, responsabil de divizia VAIO pentru pc-uri. Totodata, divizia Playstation intrase in ultimii doi ani in portofoliul sau, iar rezultatele de la venirea sa au fost excelente.

Primele reactii oficiale

Kenichiro Yoshida, Sony Group

Kenichiro Yoshida este noul lider al Sony Group

„Domnul Yoshida, combina un set de caracteristici strategice importante cu determinarea de a aduce Sony Group, acolo unde-i este locul” a precizat Hirai intr-un comunicat de presa, completand ulterior: „Kenichiro Yoshida are atat experienta necesara, cat si perspectiva de a schimba lucrurile care trebuie schimbate si de a pastra ceea ce trebuie pastrat. Este personala ideala pentru a conduce de aici incolo Sony Group. Il asigur de tot suportul meu, neconditionat, si sunt convins ca Domnul Yoshida, si intreaga sa echipa de management vor face tranzitia cat mai usoara si vor cladi impreuna un viitor sigur pentru corporatia noastra”.

Iata ce a spus Kenichiro Yoshida, citat de publicatia The Verge: „Impreuna cu toti acesti oameni extrem de talentati pe care ii avem la Sony Group, imi propun sa continuam sa dezvoltam acest brand, bazandu-ne pe fundatia extraordinara gandita si cladita de Domnul Hirai. Prioritatea mea este sa finalizam planul corporativ pentru sectorul de mijloc la toate diviziile noastre si sa ne axam imediat pe un nou plan fiscal pentru acest an. Este incantator pentru mine, dar in acelasi timp extrem de onorat ca pot face ceea ce stiu cel mai bine, pentru Sony. Am o echipa minunata si oameni de incredere care ma vor ajuta sa continui tot ceea ce Domnul Hirai a reusit sa faca in acesti ani”.

Sony Group urmareste un profit de peste 600 de miliarde de yeni pentru al treilea trimestru al anului, iar Kenichiro Yoshida va avea in scurt timp un cuvant greu de spus in tot acest plan fiscal. Peste 73 de triliarde de yeni este venitul companiei Sony Corporation in 2017. Kenichiro Yoshida va conduce o companie care in septembrie 2017 numara nu mai putin de 128.400 de angajati.

Summary
Schimbari importante la varful Sony Group: Kaz Hirai renunta la functia de CEO al companiei japoneze
Article Name
Schimbari importante la varful Sony Group: Kaz Hirai renunta la functia de CEO al companiei japoneze
Description
Sony Group isi schimba liderul: Kaz Hirai ii lasa locul lui Kenichiro Yoshida la conducerea celui mai important brand din Japonia