Stiri

„40% sanse ca Apple sa cumpere Netflix!” anunta analistii Citi

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 6 ani

Exista o probabilitate de 40% ca Apple sa achizitioneze Netflix, dupa ce presedintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, a aprobat reducerea impozitului pe profit, sustin analistii de la Citi, Jim Suva si Asiya Merchant.

Reducerea impozitelor corporative, impreuna cu indemnizatia unica ce permite companiilor sa „repatrieze” profitul cash din strainatate, fara a fi obligate sa plateasca taxe suplimentare suculente, ofera celor de la Apple cateva avantaje uriase.

Netflix

Tintele Apple conform analistilor de la Citi

Cel mai important brand din Statele Unite ale Americii detine peste 252 de miliarde cash, o mare parte dintre ele in jurisdictii straine SUA, bani pe care nu a putut pana acum sa-i aduca „acasa”. Cei doi reputati analisti de la Citi considera initiativa legislativa drept una bine venita pentru economia Americii si au realizat un clasament pe baza unor algoritmi prestabiliti in care analizeaza posibilitatile Apple de a investi o parte din acesti bani. Conform lui Suva si Merchant, Apple ar avea drept prima optiune achizitionarea Netflix.

De ce ar vrea Apple sa cumpere reteaua Netflix

Asa cum se poate observa din parametrii prezentati mai sus, cei doi analisti au luat in calcul inclusiv compania Disney, dar analiza lor, prezentata si de Business Insider in aceste zile, a fost facuta inainte ca Fox sa „puna mana” pe aceasta retea. Inainte ca acest „transfer” sa se produca, Citi oferea unui parteneriat Apple-Disney sanse de 20-30%, dar interventia Fox ar putea face astfel ca probabilitatea achizitionarii Netflix de catre Apple sa creasca la mai mult de 40%.

Intre alte „tinte” ale gigantului din Apple Park, Citi enumera cu sanse reale Electronics Arts, celebra companie de jocuri care produce de mai bine de un deceniu FIFA, dar si alte nume grele ca Hulu, Tesla, Take-Two sau Activision.

Netflix (Apple)

De cativa ani, compania infiintata de Steve Jobs se chinuie sa ofere oportunitati reale pietei de televiziune sau film. iTunes a fost un succes important pentru compania nord-americana, dar majoritatea utilizatorilor tind sa emigreze spre Netflix, Amaxon sau Hulu pentru a-si viziona emisiunile preferate. De aici si logica achizitionarii retelei Netflix de catre compania care produce iPhone-uri si iPad-uri. Mai ales dupa ultimele intiative fiscale din Statele Unite.

„Compania are prea mult cash – aproape 250 de miliarde de dolari – iar aceste date cresc cu aproape 50 de miliarde de dolari pe an. Deloc rau sa ai o asemenea problema” au explicat Suva si Merchant. „De-alungul timpului, Apple a evitat sa aduca profitul sau impresionat cash in SUA din cauza taxelor destul de mari, dar tinand cont de reforma fiscala, putem spune ca gigantul din Cupertino este primul mare beneficiar. Cu peste 90% din activele sale cash in afara SUA si taxele mici la care se va raporta de-acum datorita indemnizatiei unice, credem ca Apple are undeva la 220 de miliarde de dolari de investit. Iar Netflix pare de departe prima tinta!” au conchis cei doi reputati analisti ai Citi, citati de Business Insider. Recent, Apple a cumparat Shazam, pentru 400 de milioane de dolari.

Sursa: Business Insider

Summary
"40% sanse ca Apple sa cumpere Netflix!" anunta analistii Citi
Article Name
"40% sanse ca Apple sa cumpere Netflix!" anunta analistii Citi
Description
Netflix ar putea fi achizitionata de gigantul Apple. Cel putin asta sustin analistii de la Citi. Amanunte complete si motive gasiti aici
Author
Publisher Name
catmobile