Reviews, Stiri

Samsung Z4 detalii oficiale

Home  »  Reviews  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

Samsung Z4 detalii oficiale → La inceputul lunii aprilie anuntam prezenta terminalului Samsung Z4 prin certificarile primite din partea Federal Communication Commision si WiFi Alliance. Iata ca a venit vremea confirmarii acestui telefon propus de compania Samsung Electronics, un telefon care ruleaza propriul sistem de operare dezvoltat de companie, si anume Tizen OS. Despre Samsung Z4 aflam mai multe informatii in cele ce urmeaza.

Samsung Z4 specificatii destul de modeste

Chiar daca cel mai important producator din Asia a ocupat atentia generala cu lansarea flaghshipului Samsung Galaxy S8, iar mai nou a iesit in evidenta prin zvonurile care anunta vechiul Samsung Galaxy Note 7 drept o noua arma comerciala sub forma „refurbished”, Samsung a anuntat si lansarea modelului Samsung Z4.

Samsung Z4

Un telefon al carui rol deocamdata pare destul de greu de inteles, mai ales ca el va fi directionat catre un numar restrans de tari, printre care India, cea care va beneficia prima de pe urma acestei lansari. Cel mai probabil, Samsung Z4 va acoperi un segment de piata important si va verifica rentabilitatea investitiei in acest sistem de operare dezvoltat de Samsung.

In ceea ce priveste insa specificatiile sale, Samsung Z4 nu pare pregatit sa impresioneze prea mult. Configuratia telefonului nu propune momente remarcabile si nici detalii impresionante, in timp ce aspectul pare unul normal, cu usoare caracteristici si finisaje care ne pot duce intr-adevar cu gandul la Samsung Electronics.

In mod aproape ciudat, Samsung Z4 incorporeaza in carcasa sa eleganta un display cu rezolutie WVGA (adica 800×480) cu diagonala de numai 4.5 inch. Foarte ciudat ca descoperim inca un astfel de terminal cu o astfel de diagonala mica, intr-un moment in care majoritatea handset-urilor de pe piata se indreapta mai degraba spre notiunea de phablet. Ecranul Samsung Z4 nu este impresionant si practic nu corespunde standardelor cu care compania ne-a obisnuit.

Nici la capitolul procesor si memorie, Samsung Z4 nu are sanse sa fie considerat un telefon care sa merite banii. Avem de-a face in cazul acestui item cu un procesor quad-core tactat la frecventa de 1.5 Ghz, iar in sprijinul sau Samsung Electronics a adus o memorie de tip RAM de 1GB. E drept, nici nu cred ca era necesara introducerea unei memorii mai mari, tinand cont de specificatiile produsului.

Compania producatoare nu a oferit inca suficiente amanunte despre capacitatea spatiului de stocare intern, dar informatiile de pe piata din Asia sustin ca este vorba despre o memorie interna de doar 8 GB. Compatibil cu retelele LTE, telefonul va rula asadar noul sistem de operare al Samsung, Tizen 3.0, despre care nu stim inca suficient de multe amanunte care sa ne edifice asupra calitatii sale.

Samsung Z4 (2)Un punct de sprijin poate pentru acest terminal gasim in dreptul dotarilor foto si al acumulatorului cu care este echipat. Modelul Samsung Z4 are la dispozitie o baterie (removable) destul de generoasa de 2050 mAh, in timp ce camerele sale foto au la bord doi senzori de imagine de aceeasi calitate. Camera frontala a device-ului, precum si camera principala a sa, vor functiona cu ajutorul unor senzori de cate 5 megapixeli.

Samsung Z4 va fi cel de-al patrulea telefon mobil lansat cu sistem de operare Tizen, dupa experientele Samsung Z1, Samsung Z2 si Samsung Z3. Ultimul din aceasta lista, Samsung Z3 a fost lansat in 2015 in India, astfel ca la doi ani distanta, Samsung Electronics vine o noua propunere in aceasta gama, dar mai devreme decat se asteptau specialistii. Diferentele sunt insa importante pentru ca Samsung Z3 avea specificatii mai bune. Acesta din urma miza pe un ecran mult superior cu diagonala mai mare, camere foto de 8, respectiv 5 megapixeli, aceeasi memorie RAM si un procesor de macar acelasi nivel.

Noul Samsung Z4 cantareste 143 de grame si are o grosime de 10.3 milimetri. Displayul sau asigura o densitate a pixelilor de 207 pixeli per inch si un raport ecran-corp de 62.7 %. Telefonul conteaza pe senzor de proximitate si pe accelerometru, precum si pe functii importante ca A-GPS, GLONASS, USB On-The-Go sau FM Radio. Samsung Z4 va fi disponibil in culori ca negru si auriu.

Summary
product image
Author Rating
1star1star1stargraygray
Aggregate Rating
3.5 based on 2 votes
Brand Name
Samsung Electronics
Product Name
Samsung Z4