Stiri

Peste 45 de milioane de unități comercializate în trimestrul 2 din 2019: Samsung și Xiaomi câștigă teren

Home  »  Stiri

catmobile

acum 5 ani

Samsung Electronics și Xiaomi sunt cei doi mari câștigători ai celui de-al doilea trimestru al anului. Conform presei internaționale, cele două mari companii au avut cele mai bun vânzări.

Top 5 telefoane vândute în al doilea trimestru din 2019

Samsung a vândut 6.3 milioane de unități doar cu seria Galaxy A. Producătorul sud-coreean, cel mai important nume de pe piață în acest moment a vândut 3.2 milioane de unități Samsung Galaxy A50! Asa cum anticipam si noi in review Samsung Galaxy A50 acest telefon s-a vandut ca painea calda. Samsung Galaxy A50 ruleaza un Android 9.0 Pie foarte curat, are senzorul de amprente integrat in ecran si beneficiaza de functia dual SIM. Dotarile foto sunt un argument in favoarea sa. Daca pe fata, Samsung Galaxy A50 are o camera selfie de 25 de megapixeli cu apertura f/2.0 care suna excelent, ei bine pe spate, noul model vine cu un setup triplu!

Samsung Galaxy A50

Avem un senzor principal de 25 de megapixeli cu LED Flash si apertura f/1.7, un al doilea senzor de tip depth de 5 megapixeli si un al treilea senzor cu rezolutie de 8 megapixeli (lentile ultra wide).  Sub capota, Samsung a optat pentru un procesor dezvoltat in-house, asa cum suntem obisnuiti. Exynos 9610 este un chipset mid-range, fabricat pe un proces de 10 nanometri, cu opt nuclee la bord si cu o viteza maxima de 2.3 Ghz. La toate acestea se adauga memorii RAM de 4GB sau 6GB in functie de versiunea aleasa.

Si nu este singurul terminal Samsung care se vinde exceptional in al doilea trimestru al anului. Alte 2.2 milioane de unități Samsung Galaxy A40 au fost vândute de sud-coreeni, în timp ce modelul Galaxy A20e s-a vândut în 1.9 milioane de unități în al doilea trimestru al anului.

Dacă Samsung ocupă primele două poziții în top 5 telefoane vândute în al doilea trimestru al anului, Xiaomi urcă pe treapta a treia a podiumului cu modelul Xiaomi Redmi Note 7. Chinezii au vândut 2 milioane de unități din această gamă, adică mai bine decât a vândut Apple modelul iPhone XR (1.8 milioane de unități în al doilea trimestru al anului).

Huawei în scădere, Apple la fel. Samsung rămâne lider la nivel global

Problemele prin care a trecut compania Huawei în ultimele luni par să se reflecte în cifrele celui de-al doilea trimestru al anului.

Huawei este în scădere față de aceeași perioadă a anului trecut! 8.5 milioane de unități au livrat chinezii în al doilea trimestru al anului, în timp ce în 2018 livraseră 10.1 milioane.

Samsung este lider detașat cu 18.3 milioane de terminale livrate în acest al doilea trimestru din 2019, o cifră mai bună decât cea de anul trecut (15.3 milioane).

Samsung Electronics (2)

Apple scade de asemenea, ceea ce nu mai reprezintă neapărat o surpriză. În 2018, în al doilea trimestru, gigantul nord-american livra 7.7 milioane de unități. În acest an, Apple a livrat doar 6.4 milioane. Cota sa de piață a scăzut de la 17% în 2018 la 14.1% în acest an.

Xiaomi crește de la 2.9 milioane de unități anul trecut la 4.3 milioane în acest an, o creștere impresionantă de 48% la nivel general. HMD Global, compania care gestionează imaginea Nokia a înregistrat o scădere de la 1.5 milioane de unități livrate anul trecut în trimestrul II la 1.2 milioane de unități în acest an.

În total, 45.1 milioane de unități au fost livrate în al doilea trimestru al anului, o cifră cu puțin mai mică decât cea de anul trecut. Din primii 5 producători clasați ca număr de livrări, doar Samsung și Xiaomi au crescut nivelul, în timp ce Apple, Huawei și HMD Global au scăzut nivelul.

Summary
product image
Aggregate Rating
no rating based on 0 votes
Brand Name
Vanzari Telefoane trimestrul 2
Product Name
Samsung, Xiaomi, Apple, Huawei etc