Reviews

Samsung a lansat un telefon rugged. Toate detaliile despre Samsung Galaxy XCover 5

Home  »  Reviews

catmobile

acum 3 ani

A trecut ceva vreme de când n-am mai aruncat o privire peste un telefon ultra rezistent, de tip rugged. Samsung ne oferă un bun prilej pentru a face asta, pentru că gigantul sud-coreean tocmai ce a lansat oficial modelul Samsung Galaxy XCover 5.

Destinat pentru a fi utilizat în condiții vitrege, noul Samsung Galaxy XCover 5 continuă seria telefoanelor rugged din portofoliul Samsung.

De remarcat că acest model Samsung Galaxy XCover 5 este primul rugged pe care compania îl lansează pe piață din 2016 încoace. La acea vreme, gigantul sud coreean anunța modelul Galaxy S7 Active, care nu a avut însă succesul scontat.

Iată ce specificații tehnice aduce noul model Samsung Galaxy XCover 5:

5.3-inch (1480 x 720 pixels) HD+ LCD screen, Wet Touch, Glove Mode, Corning Gorilla Glass 6 protection
Exynos 850 Octa-Core (2GHz Quad + 2GHz Quad) 8nm processor with Mali-G52
4GB RAM, 64GB storage, expandable up to 512GB via micro SD card
Android 11 with Samsung One UI 3.1
Dual SIM (nano + nano + microSD)
16MP rear camera with f/1.8 aperture, LED flash
5MP front camera with f/2.2 aperture
Water and dust resistant (IP68), US Military Standard MIL-STD 810G
Dimensions: 147.1 x 71.6 x 9.2 mm; Weight: 172g
4G VoLTE, Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 5.0, GPS + GLONASS, USB Type-C
3000mAh removable battery with 15W fast charging

Păreri despre telefonul rugged Samsung Galaxy XCover 5

Modelul anunțat de cei de la Samsung este destinat pentru a fi utilizat în condiții extreme. Producătorul asiatic face precizarea că modelul XCover 5 rezistă în condiții vitrege și poate rezista chiar și la căderi de până la 1.5 metri. Device-ul are certificare IP68, ceea ce înseamnă că poate rezista chiar și mai mult de 30 de minute la scufundarea în apă. Ecranul primește funcția Glove Touch, care este foarte utilă celor care folosesc mănuși la munca de zi cu zi, astfel că vor putea folosi telefonul chiar și cu acest accesoriu pe mâini.

În ceea ce privește configurația internă, observăm că device-ul vine cu procesorul Exynos 850 la bord.

Acesta este cuplat cu o memorie RAM de 4GB și cu 64 de GB dedicați stocării de date. Potrivit producătorului, Samsung Galaxy XCover 5 vine cu baterie de 3.000 de miliamperi, o baterie care poate fi înlocuită, o opțiune pe care din păcate nu prea o mai găsim pe smartphone-urile moderne.

Aceeași baterie poate fi încărcată prin portul USB de tip C, plasat în partea de jos a device-ului. În ceea ce privește dotările foto, Samsung Galaxy XCover 5 este echipat cu o cameră single de 16 megapixeli, care are o deschidere f/1.8. Pentru selfie-uri și sesiunile de videocalling atât de populare în ultima vreme, XCover 5 vine cu un senzor de imagine de 5 megapixeli și o deschidere f/2.2.

Cât costă noul telefon rugged Samsung Galaxy XCover 5

Noul model apare în Europa, pentru că Samsung a decis să-l comercializeze pentru început în Marea Britanie.

Samsung Galaxy XCover 5 costă 289 de euro, și se pare că în foarte scurt timp va fi disponibil și pe piețe din Asia și America Latină. Ție ce părere îți lasă noul smartphone rugged lansat pe piață de compania Samsung? Spune-ne părerea ta în comentarii.

Pana la lansarea oficială a acestui model, iti recomandam un alt smartphone interesant dar din zona mid-range. Este vorba despre un mid-range care a fost pana acum foarte bine vandut in Romania si nu numai. Asadar, daca esti interesant de un smartphone mid-range mai bine cotat, recomandarea noastra merge spre Telefon mobil Samsung Galaxy A51, Dual SIM, 128GB, 4GB RAM, 4G, Prism Black pe care il poti achizitiona acum de pe eMag, la super reducere. Device-ul te va costa in aceasta perioada cu 23% mai putini bani. Adica vei plati pentru el 1.299 de lei, in loc de 1.699 de lei cat costa el initial.