Stiri

Samsung a lansat cel mai mare SSD: 8TB si performante unice

Home  »  Stiri

catmobile

acum 6 ani

De acum incolo, va fi mult mai usor sa stochezi date. Samsung a lansat oficial cel mai mare SSD din industrie. Acesta are o capacitate de 8TB si foloseste 16 module Samsung V-NAND. Avem detalii, in cele ce urmeaza.

Cel mai mare SSD din lume vine de la Samsung

Cei de la Samsung nu sunt preocupat doar de electronice sau telefoanele mobile pe care le-au lansat sau le pregatesc pentru aceasta perioada. Engadget ne anunta ca gigantul din Coreea de Sud a lansat pe piata cel mai mare SSD din lume, unul adaptat formatului next-gen NF1 cu o capacitate de stocare formidabila: 8TB.

Daca nu sunteti intocmai familiarizati cu termenul SSD, trebuie sa stiti ca SSD-urile reprezinta alternativa mai scumpa si mai eficienta a hard-disk-urilor, pe care, foarte probabil le vor si inlocui in scurt timp. Ele sunt construite din chip-uri flash NAND (MLC adica multi level cel sau SLC adica single level cel) si ofera performante superioare, fiind mult mai rapide (au latenta mult mai mica la citirea si scrierea unor fisiere mici) si un timp de acces foarte mic.

 oferta de huse Samsung 

Noul SSD de la Samsung are interfata NVMe 1.3 si gazduieste 16 module de tip Samsung V-NAND, fiecare avand o capacitate de 512 GB pe 3 biti. Aceasta mare noutate este de asteptat sa tripleze densitatea unui sistem in infrastructura de servere existente.

Conform unui comunicat oficial al companiei din Seul, nu mai putin de 50.000 de operatii I/O pe secunda pot fi realizate cu noul SSD, in timp ce viteza de transfer poate atinge 2000 MB/s la citirea datelor si nu mai putin de 3100 MB/s la scrierea lor.

Noile SSD-uri de la Samsung sunt echipate cu o cantitate uriasa de memorie LPDDR4 (12 GB), iar scopul ei este acela de a pastra (temporar) datele accesate frecvent pentru ca inainte de transferul de date spre o stocare long-term (in NAND Flash) aceasta sa preia eventualele saricini de scriere.

Doar 11 x 3.05 centimetri ocupa noile SSD-uri, al caror pret va depasi din cate se pare aproape orice HDD din lume. Avantajul urias pe care il ofera din punct de vedre al volumului si grosimii este ca acest tip de SSD poate fi folosit pe orice laptop si pe orice desktop din lume, indiferent cat de subtire este el.

Din pacate, formatul next-gen NF1 vine si cu un dezavantaj major: placile de baza obisnuite nu pot suporta un asemenea format. Noua „creatie” Samsung se bazeaza pe o conexiune de tip NVM Expres (1.3) pe standard PCI-E 4.0. Vom reveni cu informatii despre pretul de achizitie pe care il va anunta producatorul.

surse: Engadget | Wccftech

Summary
Samsung a lansat cel mai mare SSD: 8TB si performante unice
Article Name
Samsung a lansat cel mai mare SSD: 8TB si performante unice
Description
Samsung a lansat pe piata un nou SSD cu o capacitate incredibila (8TB) si care anunta performante cu adevarat unice
Author
Publisher Name
Catmobile Accessories SRL