Reviews

Samsung Galaxy Z Flip – detalii oficiale, pareri, pret si disponibilitate

Home  »  Reviews

catmobile

acum 4 ani

Samsung Galaxy Z Flip este telefonul cu ecran pliabil, din sticla, lansat de catre gigantul din Coreea de Sud odata cu modelul Samsung Galaxy S20.

Pe langa seria Galaxy S20, unul dintre cele mai asteptate modele pe care Samsung avea sa le lanseze la evenimentul anuntat cu surle si trambite era terminalul pliabil, Samsung Galaxy Z Flip.

Nu putem considera acest device drept succesorul oficial al modelului Galaxy Fold, ci mai degraba un prim device dintr-o serie pe care Samsung o va continua cel mai probabil in viitor. Ce specificatii tehnice aduce el? Aflam in cele ce urmeaza.

Pareri si specificatii tehnice pentru Samsung Galaxy Z Flip. Asa arata noul telefon pliabil de la Samsung!

Noul telefon pliabil de la Samsung are un nou mod de pliere, complet diferit de ceea ce am vazut pe Samsung Galaxy Fold, un detaliu in plus care confirma diferentele dintre cele doua smartphone-uri. Samsung Galaxy Z Flip se transforma intr-un teelfon extrem de compact, mai ales daca tinem cont de diagonala ecranului principal, care are 6.7-inch. Noul mod de pliere mi se pare un plus, bine gandit de catre producator.

Ecranul pliabil din sticla ultra subtire este prima produsa de Samsung. Vorbim despre un display denumit Infinity Flex Display cu panel AMOLED in format 21.9:9, a carui rezolutie este 2636 x 1080 pixeli. Densitatea pixelilor ajunge la 425 pixeli per inch. Al doilea ecran este Super AMOLED, are 1.1 inch si o rezolutie 300 x 112 pixeli.

De remarcat prezenta sistemului Hideway Hinge, cu noua tehnologie de curatare care foloseste fibre ce resping praful si murdaria. Vorbim despre o balama ascunsa care face ca telefonul pliabil de la Samsung sa para un fel de laptop. Interesant, nu-i asa?

Nu sunt insa singurele detalii interesante despre Samsung Galaxy Z Flip. Device-ul are un super procesor la bord, pentru ca vorbim despre Snapdragon 855 Plus, de la Qualcomm. Acest procesor atinge o viteza maxima de 2.95 Ghz si este cuplat cu 8GB dedicati memoriei RAM si cu 256 GB pentru stocarea de date.

Samsung Galaxy Z Flip ruleaza Android 10 din fabrica si beneficiaza de conectivitate 4G LTE cu pana la 1Gbps in download si 150 Mbps in upload. Terminalul include conectivitate bluetooth de cea mai noua generatie, un port USB tip C pentru incarcare, dar si GPS de asemenea de cea mai noua generatie.

183 de grame cantareste Samsung Galaxy Z Flip, ceea ce trebuie sa recunoastem ca este o performanta. Pliat, device-ul are 15.4 milimetri grosime, in timp ce nepliat ajunge la doar 6.9 milimetri grosime. Sistemul foto depinde de cateva detalii de buna calitate. Camera sa principala are 12 megapixeli cu apertura f/1.8. Avem si o a doua camera de 12 megapixeli, precum si o a treia camera cu aceeasi rezolutie. Frontal, Samsung Galaxy Z Flip vine cu un selfie cam de 10 megapixeli, apertura f/2.4, ceea ce sincer, mi se pare surprinzator.

Noul model va costa mult. Foarte mult! Pentru un telefon pliabil, un pret de 1480 de euro mi se pare enorm. Sigur, e altceva! Si ofera altceva! Dar tinand cont ca fenomenul telefoanelor pliabile a cam disparut, mi se pare ca pe undeva, Samsung exagereaza. Vorbim intr-adevar de calitate si de performanta, dar raman la parerea ca Samsung Galaxy Z Flip va fi mai degraba un terminal dedicat unui grup select de clienti. Tie ce parere iti lasa telefonul pliabil cu ecran din sticla de la Samsung? Lasa-ne parerea ta in rubrica de comentarii a acestui articol.

Summary
product image
Aggregate Rating
no rating based on 0 votes
Brand Name
Samsung
Product Name
Samsung Galaxy Z Flip