Reviews, Stiri

Samsung Galaxy S8 lansare oficiala: primele pareri si impresii despre smartphone-ul anului

Home  »  Reviews  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 6 ani

Samsung Galaxy S8 lansare oficiala: pareri si impresii despre smartphone-ul anului → Ieri s-a produs momentul asteptat de toata lumea: Samsung Galaxy S8 a devenit in sfarsit oficial si a confirmat o foarte mare parte dintre informatiile precedente vehiculate la nivel inalt pe toate site-urile si sursele de profil internationale. Alaturi de modelul clasic Samsung Galaxy S8, compania sud-coreeana a lansat si versiunea Samsung Galaxy S8 Plus. Primele impresii despre evenimentul care a avut loc aseara, dar si primele pareri despre specificatiile Samsung Galaxy S8 gasiti in ceea ce urmeaza.

Samsung Galaxy S8 lansare oficiala: display spectaculos si baterii bune pe ambele terminale

Nu cred ca exista cineva care sa nu se fii asteptat la o impresie cat se poate de puternica din partea noului flagship al Samsung. Atat Galaxy S8, cat si Galaxy S8 Plus vin cu o configuratie hardware „de zile mari”, iar singurele diferente notabile intre cele doua versiuni, le gasim la nivel de diagonala si alimentator. Samsung Galaxy S8 beneficiaza asa cum am presupus si noi pe blogul catmobile.ro de un display de 5.8 inch si de un acumulator de 3000 de mAh (ambele baterii au la baza tehnologie fast charging si pot fi incarcate atat wireless cat si prin cablu).

Samsung Galaxy S8 lansare oficiala (4)

De partea cealalalta, Samsung Galaxy S8 Plus are la bord o baterie mai mare, de 3500 mAh si un display categoric superior ca dimensiuni, cu diagonala de 6.2 inch. Din primele detalii oferite de Samsung Electronics descoperim doua telefoane absolut impresionante, cu specificatii de top, un aspect exceptional si care par alimentate de o viteza remarcabila.

Indiscutabil, lansarea oficiala a mult asteptatului terminal de top al Samsung a dezvaluit si componenta poate cea mai „discutata” in perioada de pre-lansare. Display-ul bezel-less cu care este echipat Samsung Galaxy S8 este fascinant si vine cu o tehnologie HDR 10 plus lipsa tastei fizice Home. Aceasta a fost inlocuita cu un buton software pe care utilizatorii il vor putea actiona printr-o apasare prelungita pe ecran. Si, lasand la o parte impresia estetica, cum ar putea sa nu te impresioneze acest Super AMOLED pregatit de Samsung, cu protectie Corning Gorilla Glass si o rezolutie senzationala Quad HD, adica 2960 x 1440 pixeli. Deasupra acestui superb display bezel-less (fara margini) sud-coreenii au pozitionat un scanner de iris, iar langa camera principala au plasat senzorul de amprente (asadar se confirma ca Samsung a mutat acest tip de senzor pe partea din spate). Avem de asemenea la dispozitie un senzor de puls, foarte interesant despre care s-a mai discutat si pe finalul anului trecut inainte de evenimentul din finalul acestei luni.

Samsung Galaxy S8 lansare oficiala: Bixby si Android 7.0 Nougat

Despre asistentul virtual Bixby, am discutat si noi ceva mai pe larg in acest articol. Acesta face parte din noua viziune a celor de la Samsung si il vom putea descoperi cu toate functiile si optiunile sale atat pe Samsung Galaxy S8, cat si pe Samsung Galaxy S8 Plus. Scopul sau este simplu si evident: ambele terminale trebuie sa reactioneze mult mai rapid si mult mai inteligent, in functie de situatie, iar Bixby promite sa le ajute in acest sens prin metode tehnologice virtuale de ultima generatie. El asculta, analizeaza si recunoaste comenzi, locatii, obiecte si promite o experienta fara precedent pe un smartphone fie el si varf de gama. Galaxy S8 va rula noul sistem de operare al Google, Android 7.0 Nougat, dar aceasta precizare nu reprezinta nici pe departe o noutate, ci mai degraba un fapt absolut firesc.

Samsung Galaxy S8 lansare oficiala: procesoare de top pentru ambele dispozitive

S-a discutat mult si destul de des pe tema procesoarelor pe care cele doua terminale le vor incorpora. In cele din urma, pe final de 2016, concluzia unanima a fost ca Samsung Galaxy S8 va miza pe un procesor octa core de la Qualcomm, insa lansarea de ieri ne-a confirmat si teoria din ultima vreme.

Samsung Galaxy S8 lansare oficiala (3)

Noul procesor pe 64 de biti Qualcomm Snapdragon 835 de 2.4 Ghz este prezent in noua configuratie de flagship Samsung, insa compania va comercializa cele doua terminale si cu procesoare octa-core de tip Exynos 9 8895 (mai multe detalii despre acest chipset aici). Acestea din urma vor primi sprijinul unor placi video de tip Mali G71 MP20, in timp ce terminalele cu Snapdragon 835 vor miza pe placi video Adreno 540. Cele doua dispozitive de top ale Samsung vor beneficia de configuratii accesorizate cu 6GB memorie RAM si 128 GB capacitate de stocare sau 4GB memorie RAM si 64 GB capacitate de stocare. Cel mai probabil, versiunea de Samsung Galaxy S8 cu Snapdragon nu va ajunge prea curand in Europa, cel putin astea sunt informatiile in acest moment.

 

Samsung Galaxy S8 lansare oficiala: camere foto imbunatatite fata de anul trecut

Flagshipul Samsung din 2017 va beneficia de o camera foto principala cu senzor Dual Pixel echipat cu 12 megapixeli. Avem la dispozitie tehnologii flash LED si stabilizare de imagine plus deschidere f/1.7. Camera frontala ruleaza cu un senzor de imagine de 8 megapixeli cu autofocus, lentile wide si unghi de filmare de 80 de grade. Asadar, Samsung a decis sa imbunatateasca aceasta camera frontala facand-o mai buna pentru cei care sunt super pasionati de selfie-uri. Avem la dispozitie si multe efecte pe care le vom putea folosi in timp real, asa cum cei care sunt obisnuiti cu Snapchat-ul stiu deja din celebra aplicatie a start-up-ului american. Camera principala va putea filma la rezolutie 4K.

Samsung Galaxy S8 lansare oficiala: pret si accesorii

E poate prematur sa ne pronuntam concret asupra acestor terminale pana nu le vom avea in mana, dar un lucru este cert: Samsung Galaxy S8 si Samsung Galaxy S8 Plus au sanse bune sa devina cele mai importante telefoane ale acestui an. Nu stim cum vor reactiona acumulatoarele noi, regandite de catre compania sud-coreeana, dar lasand la o parte acest amanunt si analizand strict lansarea de aseara precum si specificatiile confirmate iata oficial, avem de a face cu un flagship absolut impresionant atat ca design, cat si ca nivel de performanta.

Samsung Galaxy S8 lansare oficiala (2)

Le vom putea cumpara pe negru, gri, albastru, auriu si arginitiu, iar primul pret pentru Samsung Galaxy S8 cu 4 GB RAM la bord este de 750 de dolari. Versiunea mai mare ca dimensiuni, costa cu 100 de dolari in plus. In Europa insa, Samsung Galaxy S8 va costa 809 euro si va fi pus in vanzare incepand cu data de 28 aprilie, deci peste exact o luna. Samsung Galaxy S8 Plus va costa de asemenea cu 100 de euro in plus fata de versiunea clasica si in Europa. Vom avea parte de cele doua terminale in Romania cel mai probabil tot pe 28 aprilie.

Puteti consulta sectiunea noastra dedicata accesoriilor de tip Samsung si veti putea achizitiona in foarte scurt timp, cele mai noi, sigure si performante huse Samsung Galaxy S8 pe catmobile.ro. De asemenea, vom reveni in cateva zile cu un review Samsung Galaxy S8 mult mai amplu.

Samsung Galaxy S8 lansare oficiala

Summary
product image
Author Rating
1star1star1star1star1star
Aggregate Rating
2.5 based on 5 votes
Brand Name
Samsung Electronics
Product Name
Samsung Galaxy S8
Price
Euro 809