Comparatii

Samsung Galaxy S20 Plus vs Motorola Edge Plus. Pe care dintre cele doua il alegem?

Home  »  Comparatii

catmobile

acum 4 ani

Samsung Galaxy S20 Plus vs Motorola Edge Plus? Cine castiga batalia celor doua telefoane, excelent echipate, cu aspect perfect si cu specificatii tehnice foarte bune? Aflam in cele ce urmeaza, intr-o scurta analiza menita sa va ajute sa va decideti in privinta viitorului dumneavoastra telefon cu ecran mare. Sa incepem!

Samsung Galaxy S20 Plus vs Motorola Edge Plus: Design

Este clar din start, ca vorbim despre doua telefoane foarte bune, care sunt echipate cu mai multe camere de în spate și au la bord, cel mai recent hardware. Motorola a lansat recent pe piata noul Edge Plus, la un pret care il aseaza cumva la concurenta cu flagship-uri de la Samsung, Apple sau Google. Si, din moment ce Motorola Edge Plus concureaza iata intr-o liga superioara, poate ca este cazul sa-l punem langa un device emblematic pentru aceasta zona. Galaxy S20 Plus costa aproximativ la fel de mult, astfel ca ne intrebam, care este cea mai buna solutie dintre cele doua telefoane? Samsung Galaxy S20 Plus vs Motorola Edge Plus: cine castiga? Incepem cu zona de design.

Motorola a optat pentru un design atractiv si glossy, pe care cred ca l-am vazut pe Galaxy Note. Din cauza curbelor, afisajul atrage foarte mult atentia si il face si mai tentant. Pe spate, device-ul are finisaje din sticla, cu marca Motorola in relief, in zona centrala.

Pe Galaxy S20 Plus, Samsung a folosit o combinatie de metal si sticla, in special pentru a asigura durabilitate dispozitivului, dar fara a-l face sa para un telefon ieftin. Camerele din spate sunt amplasate vertical, la marginea ambelor dispozitive. In timp ce Motorola Edge Plus ofera mufa audio pentru casti, Samsung a decis sa sara peste aceasta optiune, un detaliu insa din ce in ce mai comun in aceasta zona de telefoane.

Samsung Galaxy S20 Plus vs Motorola Edge Plus: Display

Modelul de la Samsung vine cu un display de 6.7 inch Quad HD Dyanamic AMOLED 2x cu o densitate a pixelilor de 525 ppi. Are certificare HDR 10 Plus si o rata de refresh de 120 Hz. Device-ul are senzorul de amprente sub ecran.

Pe de alta parte, Motorola Edge Plus vine cu un ecrna de 6.7-inch in diagonala, cu rezolutie Full HD Plus OLED, si in ciuda aceleiasi certificari HDR 10 Plus, rata de refresh este mai mica, 90Hz. Ecranul curbat arata notificarile pentru apeluri si alarme, dar si nivelul bateriei. De asemenea, ecranul are senzorul de amprente inclus. Tinand cont ca vorbim de zona flagship, inclin sa cred ca ecranul de pe Galaxy S20 Plus este superior.

Samsung Galaxy S20 Plus vs Motorola Edge Plus: Hardware și Software

Ambele telefoane vine cu procesorul Qualcomm Snapdragon 865 la bord, cuplat cu 12 GB RAM. Motorola a lansat Edge Plus cu 256 GB stocare de date, in timp ce Samsung are o versiune de varf de 512GB. Bateria are 4.500mAh și este livrat cu un încărcător rapid de 25W. Pe partea de conectivitate, device-ul din seria Galaxy acceptă Wi-Fi 802.11 a / b / g / n / ac / ax 2.4G + 5GHz, HE80, MIMO, 1024-QAM, Bluetooth® v 5.0, ANT +, USB Type-C, NFC, Locație (GPS, Galileo, Glonass, BeiDou). Telefoanul de la Samsung rulează pe Android 10 cu OneUI 2.0 rulând deasupra. Această versiune a fost apreciată pentru faptul că este mai ușoară decât TouchWiz UI de la brand. Motorola Edge Plus vine într-o singură variantă de 12 GB RAM cu 256 GB, iar spațiul de stocare nu se poate extinde. Este susținut de o baterie de 5.000 mAh care acceptă încărcare rapidă de 18 W și încărcare wireless inversă de 5W. Opțiunile de conectare sunt 5G, Wi-Fi 6 802.11 ax (2.4GHz + 5GHz), Bluetooth 5.1, GPS, A-GPS, GLONASS, NFC, USB Type-C și jack pentru căști de 3.5mm. Pe partea de software, Motorola Edge Plus rulează pe stoc Android 10, care a fost versiunea sa accesibilă pentru toate dispozitivele.

Samsung Galaxy S20 Plus vs Motorola Edge Plus: Camera

Galaxy S20 Plus dispune de o configurație de cameră quad cu senzor de 64 de megapixeli (teleobiectiv), 12 megapixeli (ultra lat), 12 megapixeli și senzor de adâncime de 0,3 megapixeli. Pe partea din față, primește un selfie shooter de 10 megapixeli. Suportă înregistrarea video la rezoluție 8K la 24fps cu suport pentru stabilizarea electronică și a imaginii (EIS) și stabilizarea optică a imaginilor (OIS).

Motorola Edge primește o configurație triplă a camerei cu o combinație de camere primare de 108 megapixeli, cu deschidere f / 1.8 și dimensiune de pixeli de 0,8 microni, cameră ultra-largă cu unghi larg de 117 megapixeli cu 16 / megapixeli și 8-megapixeli camera foto cu suport OIS și oferă 3x ieșire zoom optic. Există și un senzor de tip (ToF). În față, există o cameră de 25 megapixeli cu diafragmă f / 2.0 și dimensiune de pixeli de 0,9 microni.

Samsung Galaxy S20 Plus vs Motorola Edge Plus: ce credem noi?

După cum puteți vedea, Motorola Edge Plus isi sustine cu tarie cauza si arata ca un flagship adevarat. Și, la fel ca Xiaomi recent, brandul se arata dornic sa-si intinda aripile dincolo de teritoriul midrange. Însă, cu Samsung Galaxy S20 Plus, primiți o marcă veche, care este livrată de peste un deceniu, și pare greu de spus de pe acum dacă Motorola poate să corespundă acestor acreditări. Așadar, în timp ce Edge Plus este un plus interesant in aceasta gama, Motorola mai are mult de munca pentru a rivaliza cu Apple, Samsung și chiar Google. Momentan, alegerea noastra ar fi Galaxy S20 Plus. Tu ce parere ai?

Doar la eMag ai Telefon mobil Apple iPhone 7, 32GB, Black la numai 1.669 lei. Il poti cumpara pe diverse variante de culoare, precum negru, auriu, rosu, rose-gold sau argintiu. De asemenea eMag iti ofera un pret bun si la versiunea de 128GB. Pe acelasi site ai posibilitatea sa-ti cumperi un iPhone in rate si ai retur gratuit in decurs de o luna. Gasesti mai multe informatii in link-ul anterior.