Stiri

Samsung Galaxy S10 Plus cu procesor Exynos 9820 apare in benchmark-uri

Home  »  Stiri

catmobile

acum 5 ani

De regula, utilizatorul obisnuit interesat de un telefon mobil nu e foarte interesat de justificarea printr-un instrument de masura al unui model de smartphone. Totusi, prezenta in benchmark-uri este foarte importanta pentru majoritatea producatorilor, inainte de lansarea unui anumit model de telefon.

Benchmark-ul este un punct de referinta important, folosit pentru compararea unor elemente similare. Procesul prin care se compara unul sau mai multe elemente nu e intotdeauna cel mai corect sau cea mai buna oglinda a performantelor viitoare ale unui smartphone, dar ne ajuta de foarte multe ori sa ne facem o idee asupra handset-ului respectiv.

Mai mult decat atat, prezenta unui device in baza de date a site-urilor de benchmarking de specialitate ne ofera o prima imagine asupra specificatiilor tehnice ale terminalului care urmeaza sa fie lansat oficial. Este si cazul flaghisp-ului Samsung Galaxy S10 Plus, un handset pe care cel mai mare producator din Coreea de Sud il pregateste pentru perioada urmatoare. Aveti detalii pe blog.catmobile.ro si despre Samsung Galaxy S10 celalalt smartphone de top (premium) al gigantului sud-coreean, care e aproape de lansarea oficiala.

Samsung Galaxy S10 Plus va fi echipat cu procesorul Exynos 9820

Viitorul flagship Samsung Galaxy S10 Plus va avea in configuratia sa un procesor fabricat pe un proces de litografiere de 8 nanometri. Este vorba despre Exynos 9820, un chipset care va echipa asa cum ne asteptam si modelul Galaxy S10 si care a fost lansat de curand pe piata.

Noul chipset de la Samsung este fabricat pe un proces de 8 nanometri LPP FinFET, iar compania sustine ca acest procesor consuma cu minim 10 procente mai putina energie decat toate procesoarele fabricate pe 10 nanometri. Pentru comparatie, Kirin 980 de la Huawei si Apple A12 Bionic sunt considerate cele mai bune procesoare de pe piata in acest moment si sunt fabricate pe 7 nanometri.

Arhitectura Samsung Exynos 9820 se bazeaza pe o combinatie eficienta de nuclee, care imbina a patra generatie de Cortex A75 si alte patru nuclee Cortex A55. Conform companie, noul Exynos 9820 comparat cu predecesorul sau Exynos 9810 aduce un plus de 15% in testele multi-core si de pana la 20% in testele single core. Performanta generala a chipset-ului Exynos 9820 ar fi mai buna decat cea a lui Exynos 9810 cu 40 de procente.

In alta ordine de idei, specificatiile tehnice folosite de Samsung Galaxy S10 Plus in testele benchmark releva faptul ca device-ul se va baza pe un ecran de 6.4-inch in diagonala cu rezolutie 2280 x 1080 pixeli. Procesorul sau este cuplat cu 6GB RAM si 128 GB pentru stocarea de date, iar acceleratorul grafic folosit a fost Mali-G76 MP12. Frecventa maxima la care a fost testat telefonul este de 2.7 Ghz. Ramane de vazut daca aceasta va fi sau nu frecventa maxima a device-ului.

Samsung Galaxy S10 Plus scor AnTuTu

Cu noul sau procesor la bord, Samsung Galaxy S10 Plus a scos 325.076 de puncte in testele AnTuTu, un scor putin mai mare decat Kirin 980 folosit pe Mate 20 Pro.

Cu toate acestea, Apple A12 Bionic are un scor mai bun. Mai mult decat atat, scorul lui Exynos 9820 de pe S10 Plus de la Samsung este mai mic si decat scorul noului procesor Snapdragon 8510 de la Qualcomm (362.292 puncte).

Summary
product image
Aggregate Rating
no rating based on 0 votes
Brand Name
Samsung
Product Name
Samsung Galaxy S10 Plus