Stiri

Samsung Galaxy S10 » tot ceea ce trebuie sa stii despre viitorul flagship

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 6 ani

Samsung Galaxy S10 » tot ceea ce trebuie sa stii despre el » Modelul Galaxy S10 va fi al zecelea flagship din portofoliul companiei sud-coreene si ar putea aduce cateva schimbari majore, fata de precedentele terminale de top ale companiei.

Saptamana trecuta va anuntam ca varful de gama va avea senzor in display si camera 3D dar, pentru moment, pare doar una dintre miile de speculatii din aceasta perioada, legate de modelul S10. Indiferent de cat de mult se discuta, pe langa subiect, in aceasta perioada a zvonurilor, nu exista urma de indoiala ca S10, fiind un handset aniversar pentru companie, va fi unul dintre cele mai interesante smartphone-uri lansate vreodata pe piata.

OFICIAL –> Samsung Galaxy S10 in Romania – pret, disponibilitate, pareri, specificatii tehnice, imagini

Samsung cauta sa impresioneze puternic prin lansarea sa si, in acelasi timp, sa ofere o replica pe masura rivalilor de la Apple, care au lovit puternic piata prin Apple iPhone X anul trecut. Vom lasa pentru moment la o parte bursa zvonurilor si vom incerca sa stabilim impreuna cu voi, ce ne dorim sa vedem pe viitorul flagship, Samsung Galaxy S10.

Samsung Galaxy S10

Samsung Galaxy S10

Samsung Galaxy S9 este deja disponibil pe piata (cauta huse Samsung Galaxy S9) si chiar daca este un super telefon cu rezultate impresionante, el nu a adus foarte multe schimbari fata de gama precedenta. Ne asteptam ca sud-coreenii sa fi pastrat aceste schimbari pentru viitorul handset de top, in primul rand pentru ca vorbim despre un terminal aniversar pentru companie, dar si pentru ca Samsung va incerca fara indoiala sa ofere o replica pe masura asteptarilor pentru rivalii Apple si Huawei.

Chiar daca traversam o perioada in care ne „scaldam” in zvonuri legate de Samsung Galaxy S10 este clar ca pentru moment, fiind si departe lansarea oficiala, nu stim mare lucru in concret despre viitorul model. Dar, cu siguranta avem asteptari de la el, pentru ca ne place sau nu, Samsung Galaxy S10 este unul dintre cele mai asteptate modele ce urmeaza sa fie lansate pe piata. Vei gasi mai jos o lista a celor mai atractive detalii pe care le asteptam noi de la Galaxy S10, iar in rubrica de comentarii te asteptam si pe tine sa-ti exprimi propriile dorinte legate de viitorul flagship.

Sa trecem direct la subiect, nu?

  • ✔️ Ce este Samsung Galaxy S10? viitorul flagship al companiei Samsung
  • ✔️ Care este pretul Samsung Galaxy S10? Evident, e prea devreme, dar va garantez va fi mare
  • ✔️ Cand apare Samsung Galaxy S10? Probabil in aceeasi perioada in care a fost lansat S9 (detalii mai jos)

Data de lansare Samsung Galaxy S10

Flagshipul Galaxy S10 ar urma sa fie lansat la inceputul anului viitor. Exista sanse bune conform celor mai noi informatii de pe piata, sa-l vedem lansat la CES. Mai sigur pare insa ca S10 va urma acelasi traseu ca si S9 si va primi unda verde la Mobile World Congress. Vom updata aceasta sectiune a articolului pe masura ce vor iesi informatii noi si credibile la suprafata. Pretul Galaxy S10 va depasi probabil pretul modelului din acest an. Galaxy S9 a fost lansat la pretul e 719.99$, iar Galaxy S9 Plus la pretul de 840$. Este de asteptat ca Samsung Galaxy S10 sa coste undeva la 919$, iar versiunea mai mare sa depaseasca 1000$.

Detalii despre Samsung Galaxy S10 » informatii noi si zvonuri credibile

Cea mai „mare” scapare despre Galaxy S10 vine sub forma unor poze, care posibil, intruchipeaza imaginea viitorului device. Prototipul pare sa fie intr-adevar unic, complet diferit de ceea ce am vazut pana acum. Imaginea pe care o puteti observa mai jos arata un handset fara margini si fara muchii.

 Vezi oferta noastra de huse Samsung

Pare primul telefon Full All-Screen de pe piata, ceea ce inseamna ca foarte probabil, camera selfie a device-ului va fi ascunsa intr-un mecanism, asa cum am vazut deja pe modelul Oppo Find X. De asemenea, aceasta imagine ar confirma dupa toate calculele faptul ca senzorul de amprente ar urma sa fie integrat in superbul ecran al device-ului. Se pare ca de asemenea butonul Bixby isi face reintrarea in scena.

Samsung Galaxy S10 fara margini

Asa ar putea arata Samsung Galaxy S10

Revenind la senzorul integrat in ecran, se spune ca acesta ar urma sa fie un scanner ultrasonic de la Qualcomm si ca Samsung se simte obligata sa-l includa in noul proiect ca urmare a pasilor pe care Huawei si Vivo deja i-au facut in acest domeniu. Conform unor surse din Coreea de Sud, scannerul bazat pe iris va fi exclus din configuratia Galaxy S10, urmand a lasa locul unui sistem 3D de recunoastere faciala, care va semana in mare cu cel de pe iPhone X.

Asadar, Samsung Electronics va face trecerea la un sistem de deblocare unicat si automat. Existau zvonuri care anuntau ca acest sistem ar putea aparea mai intani pe modelul Samsung Galaxy Note 9, insa dupa toate probabilitatile, acesta nu va fi gata pana la momentul lansarii urmatorului device de top al companiei. Va reamintim ca Note 9 va fi lansat inainte de Galaxy S10.

Aspectul truly bezel-free look care se poate observa si din imaginea de mai sus poate fi intr-adevar o mutare importanta a companiei, la fel si integrarea senzorului de amprente in ecran, precum si noul sistem de recunoastere faciala 3D. Se pare ca n-ar fi singurele modificari importante pe care le pregateste producatorul, care ia in calcul si includerea unui sistem cu trei camere foto pe spate, asa cum am vazut deja pe high-end-ul de la Huawei, modelul Huawei P20 Pro.

Samsung Galaxy S10 deblocare faciala

Un alt zvon care parea sa-si piarda din credibilitate este cel legat de denumirea produsului. Existau numeroase informatii care sustineau ca Samsung Galaxy S10 se va numi Samsung Galaxy X, telefonul fiind cel de-al zecelea device al gamei. E drept, chiar daca pare putin probabila aceasta mutare, Koh Dong-jin, seful diviziei de telefoane mobile de la Samsung a recunoscut ca producatorul a luat in calcul alternativa de a renunta la „S”-ul din denumire. Deci, n-as vrea sa excludem categoric acest zvon.

Avem de asemenea o idee destul de clara legata de viitorul procesor al Samsung Galaxy S10. Cel mai probabil, acesta va fi inca ne-oficialul Snapdragon 855 (cel putin in anumite regiuni). Se vorbeste asadar despre includerea viitorului chipset de top de la Qualcomm, un procesor construit pe un proces unicat de 7 nanometri, care va fi cel mai puternic dintre toate procesoarele de pana acum ale americanilor. Teoretic, Snapdragon 855 va fi capabil sa suporte viteze de download de pana la 2 Gbps, ceea ce reprezinta un mare plus fata de cei 1.2 Gbps pe care ii are acum la dispozitie Galaxy S9.

7 detalii pe care vreau sa le vad pe Samsung Galaxy S10

Indiferent cat e de bun Samsung Galaxy S9 (si este bun), din pacate, in opinia mea, seamana prea mult cu Samsung Galaxy S9, asa ca sper ca producatorul va schimba cu adevarat nu doar numele generatiei ci si aspectul si configuratia device-ului sau de top. Iata care sunt cele 7 detalii importante pe care mi le doresc pe viitorul Samsung Galaxy S10.

#1 Un design nou 

E unul dintre capitolele la care Galaxy S9 de astazi, seamana destul de mult cu modelul anterior, Galaxy S8. Cred ca este timpul ca gigantul sud-coreean sa schimbe lucrurile si sa umble in primul rand la aspectul viitorului sau varf de gama. Chiar daca asta inseamna chiar includerea omniprezentului breton (slabe sanse, dar ar fi o schimbare), a unui nou material, sau chiar a vehiculatului format pliabil (exclus din orice punct de vedere in opinia mea).

Samsung Galaxy S10 tot ce trebuie sa stii

As vrea ceva nou de la Samsung prin care se autentifice gama si sa celebreze totodata aniversarea de 10 ani, demonstrand ca a evoluat categoric. Daca design-ul Full All-Screen se confirma, eu unul as fi foarte multumit. Mi s-ar parea nu doar o schimbare, ci o schimbare in bine, cu adevarat speciala si unica.

#2. Camera duala sau tripla pe ambele modele 

In timp ce Samsung Galaxy S9 Plus are camera duala pe spate, modelul standard, Galaxy S9 are doar o camera simpla. Pe Samsung Galaxy S10 mi-as dori sa vad ca ambele telefoane din gama vor avea fie camera duala pe spate, fie camera tripla. Pana la urma, Huawei P20 Pro a produs un mare efect prin aceasta mutare, nu?

Samsung livreaza deja senzori si camere de top de ceva timp, insa in acest an, Huawei a ridicat nivelul competitiei, asa ca pe Galaxy S10 as vrea sa vad un raspuns din partea producatorului din Coreea de Sud. O veste buna este ca deja acest sistem triple-camera deja se afla in barca zvonurilor, care sper sa nu se scufunde in timp. Nu este clar ce va urma la acest capitol, dar sper ca Samsung sa ne rezerve o surpriza placuta.

#3 Senzor de amprente in ecran 

Da, vrem! Se zvoneste asa cum ati putut citi mai sus ca intr-adevar Samsung vizeaza includerea unui astfel de scanner. Nu va fi o premiera asa cum isi propusesera initial cei de la Samsung, dar ar fi o premiera pe un telefon al lor, si ce alta oportunitate mai buna decat un device care ar putea arata asa cum ati vazut mai sus. Avand un astfel de scanner inseamna ca telefonul va castiga totodata spatiu pe partea din fata, pentru ca mi s-ar parea ciudat ca producatorul sa-l puna de acum pe spate. Eu cred in aceasta varianta a senzorului de amprente integrat in ecran pe Galaxy S10 si sincer imi doresc sa se realizeze.

#4 Calitate si mai mare la nivelul pozelor 

Samsung Galaxy S9 Plus este lider de piata la acest capitol, asa cum ati putut citi din acest Top 10 telefoane cu cea mai buna camera foto in 2018. De la S10 vrem sa consolideze aceasta pozitie pentru producator si sa pluseze la capitolul performanta. Pe modelul S9 din acest an, calitatea este foarte buna, dar cand fundalul primeste lumina, apar anumite detalii care nu se pupa cu nivelul si pretul telefonului.

Samsung Galaxy S10 senzor in display

Aici cred ca e cazul ca Samsung sa intervina si sa schimbe putin lucrurile. O experienta mai buna pe Galaxy S10 din punct de vedere foto, decat pe S9 Plus din acest an suna entuziasmant.

#5 Sistemul AR Emoji imbunatatit 

Sistemul AR Emoji a fost una dintre optiunile cele mai interesante de pe S9, dar din pacate nu s-a ridicat la inaltimea asteptarilor. Exista de altfel cateva motive pentru care s-a intamplat asta. Mai exact: pare imposibil sa creezi acele emoticoane speciale care sa-ti semene. De asemenea atunci cand inregistrezi un clip video cu tine, folosind un emoji, recunoasterea faciala nu functioneaza la parametri optimi. Tinand cont de posibila camera 3D si de noul sistem de recunoastere faciala vehiculat pe Galaxy S10, imi place sa cred ca lucrurile se vor schimba de aceasta data. Chiar daca nu discutam despre o optiune vitala pentru un astfel de device, daca Samsung isi propune sa le foloseasca in continuare ar fi bine sa se ridice la nivelul Animoji de la Apple pe Galaxy S10.

Samsung Galaxy S10 AR Emoji

#6 Autonomie mai mare 

Unul dintre capitolele care nu se imbunatatesc aproape niciodata, cand se face trecerea de la o generatie la alta la varfurile de gama Samsung. Ba chiar, uneori, lucrurile se inrautatesc cand vine vorba de autonomia bateriilor. Spre exemplu, in cazul Samsung Galaxy S9 si Samsung Galaxy S9 Plus, autonomia ajunge destul de greu la o zi de utilizare.

Si chiar daca la nivel general nu te afecteaza prea tare, cred ca devine iritant pentru orice utilizator sa isi incarce in fiecare seara device-ul. Plus ca in timp, astfel de incarcari repetate pot afecta insasi durabilitatea si functionalitatea bateriei. De aceea, ne-am dori de la viitorul Galaxy S10 sa faca si la acest capitol, cativa pasi in fata. Cred ca o baterie de 3.000 de miliamperi (capacitate standard) nu mai este suficienta. Avem nevoie de mai multa eficienta, mai ales ca se anunta imbunatatiri la nivel de hardware si software.

#7 Format bezel-free total 

Am spus-o deja si am si explicat ca sunt sanse sa se intample. Ar fi minunat ca Galaxy S10 sa aiba un astfel de format, complet fara margini si fara breton de tip iPhone. Doar un Galaxy S10 cu un ecran All-Screen care sa impresioneze total. Nu-i asa ca va suna tentant si voua? Scrie-ne in rubrica de comentarii ce ai vrea sa vezi pe viitorul flagship Samsung Galaxy S10 si impartaseste-ne opinia ta. Astept de asemenea, daca intri in posesia sa, sa ne „vinzi” un pont despre acest mult asteptat varf de gama al producatorului sud-coreean.

Summary
product image
Author Rating
1star1star1star1stargray
Aggregate Rating
3.5 based on 7 votes
Brand Name
Samsung
Product Name
Samsung Galaxy S10
Price
Necunoscut