Reviews

Samsung Galaxy On7 Prime a fost lansat oficial in India

Home  »  Reviews

Marian

acum 6 ani

Samsung Galaxy On7 Prime a fost lansat oficial de catre producatorul sud-coreean in India. Disponibilitatea telefonului se va intinde momentan pana in Orientul Mijlociu. Cea mai scumpa versiune a noului model va atinge cota de 235 de dolari, in timp ce versiunea cea mai accesibila va costa 200 de dolari. Avem toate detaliile despre Samsung Galaxy On7 Prime in cele ce urmeaza.

Samsung Galaxy On7 Prime specificatii tehnice dupa lansarea oficiala a modelului

Foarte putin a schimbat Gigantul sud-coreean la editia din acest an fata de ceea ce am vazut anul trecut. Pe undeva, era oarecum de asteptat acest lucru, tinand cont de faptul ca Samsung nu pune foarte mult accent pe promovarea acestui produs in alte zone decat in Asia. Dar, Samsung Galaxy On7 Prime nu pare sa fie deloc un telefon rau. Cum nici modelul de anul trecut, n-a fost! Din contra, Samsung Galaxy On7 Prime este o propunere excelenta pentru o piata care cauta calitate, la pret mic. N-ar strica deloc ca producatorul sa aduca in Europa acest handset, despre care vom discuta in continuare. Haideti sa vedem de ce ne-a impresionat noul model Samsung Galaxy On7 Prime.

Samsung Galaxy On7 Prime

On7 Prime arata bine! Design-ul sau full metalic, cu finisaje de foarte buna calitate si o grosime de doar 8 milimetri inspira incredere si eleganta. Un telefon construit in ritmul si dupa ideile deja cunoscute ale Samsung Electronics, dar care are o nota aparte. Pentru categoria mid-range, cu siguranta acest handset va avea un cuvant de spus si nu cred ca va dezamagi producatorul in ceea ce priveste incasarile.

Samsung Galaxy On7 Prime a fost lansat oficial

Samsung a renuntat la procesorul de anul trecut care era un Snapdragon (de foarte buna calitate, SD625) si a facut saltul spre un chispet in-house. Este vorba despre Exynos 7 Octa 7870, tactat la frecventa de 1.6 Ghz. Acest procesor pe 64 de biti are la bord opt nuclee Cortex A53 si este asociat cu placa video Mali T830.

Pe piata, vor exista doua versiuni diferite ale terminalului, in functie de tipul de memorie pe care cumparatorul il vizeaza. Versiunea mai ieftina este si mai blanda, avand 3 GB dedicati memoriei RAM si 32 GB dedicati memoriei native. Versiunea mai scumpa esti mai potenta, avand 4GB dedicati memorie RAM si 64 GB dedicati memoriei native. Fiecare dintre aceste versiuni detin sloturi pentru carduri de memorie microSD pentru suplimentarea memoriei native pana la 256GB.

Samsung Galaxy On7 Prime (1)

Unul dintre punctele mai putin remarcabile la Samsung Galaxy On7 Prime este decizia producatorului de a evita includerea unui panel Super AMOLED. Samsung a preferat un ecran de 5.5 inch in diagonala cu tehnologie TFT LCD. Totusi, ecranul de pe On7 Prime este capabil de o rezolutie 1920 x 1080 pixeli si asigura o densitate a pixelilor de 401 pixeli per inch.

Una dintre versiunile de Samsung Galaxy On7 Prime disponibile pe piata va rula doar Android 6.0.1 Marshmallow, ceea ce reprezinta inca o veste destul de proasta. Putin ciudata optiunea producatorului si la acest capitol. Pe versiunea G611, producatorul pune totusi la dispozitie Android 7.1 Nougat.

Cam aici se opresc punctele negative ale Samsung Galaxy On7 Prime, pentru ca in rest, handsetul surprinde placut. Dotarile foto sunt bune, camera principala de pe spate avand o rezolutie de 13 megapixeli si o excelenta apertura f1.9. Nu lipseste LED-ul flash si nici optiunea autofocus, in timp ce camera pentru selfie-uri vine cu 13 megapixeli de asemenea (doar pe modelul SM G611). Telefonul „simte” conectivitatea de tip 4G LTE si beneficiaza de scanner de amprente in butonul Home. Nu are USB de tip C, dar permite bateriei sale de 3300 de miliamperi sa se incarce prin intermediul portului MicroUSB 2.0.

Samsung Galaxy On7 Prime (2)

Tehnologiile Wi-Fi 802.11 b/g/n si bluetooth 4.1 completeaza peisajul tehnologic in ceea ce priveste capitolul conectivitate, iar telefonul se prezinta si cu alti senzori importanti precum accelerometrul si senzorul de proximitate. Greutatea sa mi se pare una optima (167 de grame) si este inca un detaliu care contribuie la aspectul sau, demonstrandu-ne ca Samsung Galaxy On7 Prime este si destul de usor manevrat cu o singura mana.

Ramane de vazut daca Samsung se decide sa aduca acest device in Europa, desi pare putin probabil. Altfel, il puteti achizitiona de pe site-urile de specialitate online din Asia. Daca este sau nu o optiune buna, decideti dumneavoastra.

Summary
Author Rating
1star1star1star1star1star
Aggregate Rating
5 based on 2 votes