Reviews

Samsung Galaxy On6 introdus oficial in India – un Samsung Galaxy J6 cu alt nume

Home  »  Reviews

catmobile

acum 6 ani

Samsung Electronics a lansat oficial in India modelul Samsung Galaxy On6, un device care va fi disponibil in exclusivitate pe platformele Flipkart si Samsung Shop.

Veti intreba probabil de ce, insa raspunsul este cat se poate de simplu: noul model este de fapt un telefon rebranduit al celor de la Samsung. Galaxy On6 pare, din orice punct de vedere l-ai privi, Samsung Galaxy J6, cel care a fost lansat in urma cu putin timp pe piata.

Al doilea motiv al exclusivitatii pentru Flipkart este legat de faptul ca Samsung cauta sa faca o concurenta reala unor telefoane ca Asus Zenfone Max Pro M1, Honor 7X, Xiaomi Redmi Note 5 Pro sau Oppo RealME 1.

Noul device este un dual SIM care atrage prin cateva specificatii interesante si un pret de achizitie bun: 14.490 rupii indiene, echivalentul a 850 de lei, la data redactarii acestui articol.

Specificatii tehnice Samsung Galaxy On6 si primele impresii

Noul model pe care Samsung il propune pentru inceput pietei din India cantareste doar 153 de grame si are o grosime de 8.2 milimetri. Telefonul are de asemenea o inaltime de 149.3 milimetri si o latime de 70.2 milimetri. Datorita panoului in format 18.5:9 si al constructiei sale, device-ul este usor de manevrat, iar dimensiunile si greutatea sa il avantajeaza, facandu-l atractiv atat pentru barbati, cat si pentru femei.

Samsung Galaxy On6 ruleaza din fabrica Android 8.0 Oreo, sistem de operare peste care Samsung a aplicat interfata sa dezvoltata in house. Sistemul este bine optimizat si asigura un plus la nivel de economisire a energiei device-ului.

Samsung Galaxy On6 (2)

Pe noul model Samsung Galaxy On6 avem un ecran Super AMOLED, panel de tip Inifinity si sticla curbata 2.5D deasupra. Diagonala ecranului este destul de mare (5.6-inch), iar rezolutia maxima este HD+.

Sub capota, descoperim o noua creatie a celor de la Samsung. De aceasta data nu este vorba despre o interfata ci despre procesorul Exynos 7870, un chipset octa-core care atinge o viteza maxima de 1.6 Ghz. Placa video a dispozitivului este Mali T830. Prin urmare, Samsung Galaxy On6 ar trebui sa asigure un nivel optim de performanta, atat in gaming, cat si in multitasking. Desigur, anumite jocuri foarte solicitante ii vor putea pune probleme dupa un timp ceva mai lung petrecut in cadrul unui joc.

Cei 4 GB dedicati memoriei RAM il ajuta, la fel si capacitatea nativa de stocare a datelor, care ajunge la 64GB. Aceasta din urma poate fi extinsa printr-un card de memorie microSD, pana la 256 GB.

Telefonul beneficiaza de senzor de amprente pe spate, de mufa pentru casti de 3.5 milimetri si de functia Radio FM. Samsung Galaxy On6 asigura suport pentru conectivitate de tip 4G VoLTE si are blitz pe ambele sale camere. Niciuna dintre ele nu este duala, iar rezolutiile sunt potrivite pentru acest nivel: 13 megapixeli pe spate, respectiv 5 megapixeli pe fata.

Samsung Galaxy On6

Samsung Galaxy On6

Intre alte optiuni de conectivitate pe care le vei gasi pe Samsung Galaxy On6, amintim: Wi-Fi 802.11 b/g/n, bluetooth 4.2 LE si GPS. Acumulatorul telefonului are o capacitate de 3.000 de miliamperi si promite o autonomie buna. Mai jos, lista de specificatii complete a lui Samsung Galaxy On6:

  • Display: 5.6-inch (1480 x 720 pixels) HD+ Super AMOLED 18.5:9 Infinity, sticla curbata 2.5D
  • Procesor: 1.6GHz Octa-Core Exynos 7870
  • Placa video: Mali T830 GPU
  • Memorie: 4GB RAM, 64GB stocare de date, cu extindere via microSD pana la 256GB
  • Sistem de operare: Android 8.0 (Oreo)
  • Dual SIM
  • Camera principala: 13MP cu LED flash
  • Camera frontala: 8MP cu LED Flash
  • Senzor de amprente, 3.5mm audio jack, FM Radio
  • Dimensiuni: 70.2x 149.3×8.2 mm;
  • Greutate: 153g
  • Conectivitate: 4G VoLTE, Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.2 LE, GPS
  • Baterie: 3000mAh

Top 5 detalii cheie pe Samsung Galaxy On6

#1 ✔️ Telefonul are o greutate si o grosime optima, este usor de manevrat si se poate adresa atat barbatilor cat si femeilor. Constructia este tip Samsung si prezinta finisaje elegante si moderne. Ecranul are de asemenea un format nou si asigura o buna densitate a pixelilor.

#2  ✔️ Galaxy On6 are un pret decent de achizitie, raportat la ceea ce ofera.

#3 ✔️ Procesorul creat de Samsung este unul bun, cu rezultate demonstrate in sectorul mid-range. Este, daca vreti, echivalentul lui Snapdragon 626 in portofoliul Samsung. Alte telefoane care au acest chipset la bord sunt (ati ghicit) Samsung Galaxy J6, Samsung Galaxy A6 2018 sau Samsung Galaxy J7 Prime. Procesorul are 8 nuclee Cortex A53 la bord si este construit pe un proces tehnologic de 14 nanometri

#4 ✔️ Memoria RAM a telefonului atinge 4GB, iar capacitatea nativa de stocare a datelor ajunge la 64 GB. O capacitate de stocare pe care de altfel o consider mare, iar daca nu ma crezi, verifica ce poti stoca pe un telefon cu 32 GB memorie ROM la bord.

#5 ✔️ Samsung Galaxy On6 ruleaza Android Oreo, customizat cu interfata Samsung. Este o alegere potrivita, pentru ca telefonul economiseste energie, se misca foarte rapid si beneficiaza de un nivel de optimizare foarte bun.

Summary
product image
Aggregate Rating
no rating based on 0 votes
Brand Name
Samsung
Product Name
Samsung Galaxy On6
Price
RON (aprox) 850