Comparatii

Samsung Galaxy Note 8 vs iPhone 8 Plus: test de viteza » care este mai rapid?

Home  »  Comparatii

CatMobile.ro

acum 6 ani

Samsung Galaxy Note 8 vs iPhone 8 (2)Samsung Galaxy Note 8 vs iPhone 8 Plus: care dintre cele doua flagship-uri este mai rapid? Ei bine, Samsung Galaxy Note 8 pare, in ciuda tuturor speculatiilor, capabil sa produca o mare surpriza in duelul direct cu iPhone 8! Cel putin cam asta reiese din testul realizat de celebrul youtuber David Rahimi, alias PhoneBuff. Cursa celor doua flagshipuri, rezultatul si explicatia le gasiti mai jos.

Samsung Galaxy Note 8 vs iPhone 8 Plus: care este mai rapid?

Testele de viteza realizate de David Rahimi sunt teste non-stiintifice pe care celebrul youtuber le realizeaza de catva ani. PhoneBuff practic alege doua dispozitive si le forteaza sa efectueze o serie de sarcini pentru a evalua apoi de cat timp au nevoie pentru a completa acele sarcini. Este practic modalitatea prin care PhoneBuff pune in practica rezultatele din testele benchmark, iar in acest caz al duelului Samsung Galaxy Note 8 vs iPhone 8 Plus, rezultatele sunt oarecum surprinzatoare.

Chipul A11 Bionic de la bordul iPhone 8 (si iPhone 8 Plus) este extrem de puternic, fiind capabil conform specialistilor sa bata chiar si anumite sisteme de tip desktop sau MacBook Pro.

Testele Geekbench care au aparut in ultima vreme au aratat ca chipul de pe iPhone 8 Plus depaseste performanta Snapdragon 835 de pe Samsung Galaxy Note 8, insa aceasta informatie pare sa nu se transpuna exact, in realitate.

Samsung Galaxy Note 8 vs iPhone 8 Plus (3)

Samsung Galaxy Note 8 vs iPhone 8 Plus: un razboi al vitezei

David Rahimi foloseste de ani buni un proces de evaluare destul de simplu si extrem de consistent de clasificare a vitezei smartphone-urilor. Exista un total de 16 aplicatii pe care telefoanele le ruleaza pe parcursul a „doua tururi” cu variatii de dificultate incepand cu sarcini de lumina (necesare pentru Setari si Calendar spre exemplu) pana la sarcini grafice (cum ar fi jocurile si exportul de imagini din Photoshop).

In testele precedente (cu exceptia duelului cu OnePlus 5), iPhone-urile s-au impus categoric aproape in fata telefoanelor de top care ruleaza Android. Felul in care este integrat hardware-ul si legatura sa puternica si bine construita cu partea software au fost mereu atuuri pentru smartphone-ul celor de la Apple. Ne-am fi asteptat ca si A11 Bionic sa urmeaze exact acelasi drum, mai ales la cat a fost de laudat acest chip. Cu toate acestea, desi a pierdut cateva secunde la debutul testului, Samsung Galaxy Note 8 s-a impus in duelul fulger realizat de PhoneBuff cu iPhone 8.

Cel mai interesant detaliu din duelul Samsung Galaxy Note 8 vs iPhone 8 Plus este faptul ca David Rahimi a folosit un model care nu se bazeaza pe procesorul proprietar al Samsung (Exynos SoC) ci pe Snapdragon 835, un chipset care are deja vechime pe piata si care este produs de Qualcomm.

De asemenea trebuie tinut cont de un alt detaliu important: animatiile sistemului. In testele in care telefoanele pierd sau castiga cateva secunde, chiar daca pare un detaliu de neobservat, timpul necesar pentru finalizarea unei animatii (cum ar fi inchiderea si deschiderea aplicatiilor) face o diferenta puternica.

iOS 11 in mod special, pune un accent deosebit pe anumite trucuri de desgn, iar acest detaliu incetineste putin procesul de deschidere al aplicatiilor, prin urmare n-ar trebui sa acuzam prea tare procesorul A11 Bionic, care-si face aproape fara exceptie foarte bine datoria. Software-ul celor de la Samsung, TouchWiz, prezent si pe Samsung Galaxy Note 8, face uz de tranzitii mult mai rapide, ceea ce se traduce printr-un castig vizibil la nivel de executie.

Apoi, fara dubii, memoria de 6GB RAM a lui Samsung Galaxy Note 8 conteaza destul de mult chiar si in acest test, contribuind usor la reglajele fine de care are nevoie un procesor atat de puternic. Ce a iesit din testul de viteza Samsung Galaxy Note 8 vs iPhone 8 Plus va lasam sa urmariti in continuare.

Summary
Samsung Galaxy Note 8 vs iPhone 8 Plus: test de viteza » care este mai rapid?
Article Name
Samsung Galaxy Note 8 vs iPhone 8 Plus: test de viteza » care este mai rapid?
Description
Samsung Galaxy Note 8 vs iPhone 8 Plus: testul de viteza realizat de PhoneBuff aduce o mare surpriza. Vezi care dintre cele 2 este mai rapid!