Reviews

Samsung Galaxy J8 pret, specificatii tehnice, pareri, avantaje, dezavantaje

Home  »  Reviews

catmobile

acum 6 ani

Samsung Galaxy J8 este al treilea telefon din seria „J” al producatorului pe care compania l-a anuntat in aceasta perioada. Daca despre Samsung Galaxy J4 si Samsung Galaxy J6 am discutat deja pe blog, a venit timpul sa aruncam o privire si peste noul model Samsung Galaxy J8. Iata ce specificatii tehnice aduce si care sunt primele noastre impresii despre el.

Samsung Galaxy J8 specificatii tehnice complete

  • – Ecran Inifity Super AMOLED, in format 18.5:9, diagonala 6-inch, 274 ppi
  • – Rezolutie ecran 1480 x 720 px (HD+)
  • – Sistem de operare Android 8.0 Oreo
  • – Procesor octa core Snapdragon 450 (SDM450 Qualcomm) de 1.8 Ghz
  • – Placa video Adreno 506
  • – Memorie RAM 4GB
  • – Stocare de date 64 GB (extensibila via microSD pana la 245GB)
  • – Camera principala duala 16+5 megapixeli, flash LED, autofocus, filmare FullHD
  • – Camera frontala de 16 megapixeli, flash LED
  • – Acumulator de 3.500 mAh
  • – Compatibil 4G VoLTE, scanner de amprente pe spate si deblocare faciala
  • – Dual Nano SIM
  • – Tehnologie Wi-Fi a/b/g/n, tehnologie bluetooth v4.2 LE
  • – GPS cu APGS si GLONASS, port microUSB 2.0
  • – Constructie din sticla si policarbonat
  • – Pret 280 de dolari aproximativ 1100 de lei

Primele pareri despre Samsung Galaxy J8

Noul model Samsung Galaxy J8 beneficiaza de un design atractiv, bazat pe sticla si policarbonat. Ecranul sau cu diagonala mare imbraca o sticla curbata eleganta (2.5D) si o densitate decenta in dreptul pixelilor (274 ppi).

Samsung Galaxy J8 (2)

Pe Samsung Galaxy J8 avem o rezolutie (sa-i zicem) decenta (HD+) pe un ecran cu diagonala foarte generoasa (6-inch). Panoul are tehnologie Super AMOLED, un detaliu foarte important pentru un telefon teoretic de buget, semn ca modelul Samsung Galaxy J8 va castiga destul de mult la capitolul economie de energie. Afisajul poarta denumirea de Inifinity Display si a devenit foarte popular pe telefoanele scumpe ale producatorului.

Configuratia interna este dominata de un procesor marca Qualcomm. E drept, e vorba despre un Snapdragon ceva mai putin potent decat ne-ar fi placut sa descoperim pe noul Samsung Galaxy J8. Chipset-ul octa core atinge totusi o viteza maxima de 1.8 Ghz si este cuplat cu un accelerator grafic bun.

La nivel de memorie, ne indreptam categoric spre zona de sus a telefoanelor din clasa medie, iar cei 4GB RAM dedicati de producator acestui sector as spune ca sunt arhi suficienti. Capacitatea standard de stocare a datelor (64 GB) este de asemenea un plus important pentru noul model.

Samsung Galaxy J8 (3)

Remarcam faptul ca Samsung Galaxy J8 ruleaza din fabrica Android 8.0 Oreo, dar si camera frontala a telefonului care are o rezolutie mare si o expunere excelenta. Pe spate, device-ul vine cu o camera foto duala, ai carei senzori au rezolutii de 16 si 5 megapixeli. Sectorul foto este unul destul de potent si aproape ca intelegem de ce Samsung a optat pentru un astfel de pret, desprins mai degraba din zona mid-range, decat din cea de buget.

Phabletul Samsung Galaxy J8 va avea si o autonomie buna, pentru ca bateria de 3.500 mAh in combinatie cu sistemul de operare modern si procesorul care nu consuma foarte mult vor oferi macar o zi de utilizare oricarui consumator.

Ce avantaje are Samsung Galaxy J8

Terminalul are un pret echilibrat pentru ceea ce ofera, mai ales daca tinem cont de faptul ca in spatele sau se afla un brand puternic.

Apreciabila maniera in care Samsung a gandit sectorul foto si daca mizam strict pe ceea ce scrie momentan pe hartie, acest compartiment este unul puternic.

Alte doua avantaje vin de la tehnologia din spatele panelului de 6-inch (Super AMOLED), dar si de la memoria care are o capacitate generoasa: 4GB RAM si 64 GB ROM.

Nu cred ca vor fi probleme la capitolele autonomie si multitasking si sunt sanse destul de mari ca Samsung Galaxy J8 sa ruleze cam orice joc din Magazin Play.

Ah da: 😏 avem deblocare faciala pe noul device, precum si deblocare clasica (rapida) prin senzor de amprente (plasat pe spatele terminalului). Un plus si pentru faptul ca exista Wi-Fi pe doua benzi.

Ce dezavantaje are Samsung Galaxy J8

Din pacate, device-ul vine cu o rezolutie mediocra pe display-ul sau de tip Super AMOLED.

De asemenea, in ciuda faptului ca procesorul este unul marca Qualcomm, octa-core-ul pe 64-biti din interior nu este unul de top.

In plus, noul model Samsung Galaxy J8 este privat de port USB de tip C, iar tehnologia bluetooth nu este tocmai una noua.

Samsung Galaxy J8 pret si disponibilitate

Momentan, device-ul este disponibil doar in zona asiatica, dar va intra in curand si in Europa. Raportandu-ne la pretul din India, acolo unde costa 280 de dolari, putem anticipa ca in Romania device-ul va ajunge undeva la 1100-1200 de lei. Pretul poate parea cam mare la prima vedere, insa per total, daca facem abstractie de cele cateva minusuri, mi se pare un model interesant marca Samsung.

Summary
product image
Aggregate Rating
3 based on 10 votes
Brand Name
Samsung
Product Name
Samsung Galaxy J8
Price
$ 280