Reviews, Stiri

Samsung Galaxy J7 Prime review, pret si specificatii

Home  »  Reviews  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

In acceptiunea specialistilor in domeniu si a presei internationale de specialitate, 2016 nu a fost deloc un an stralucit pentru compania sud-coreeana Samsung Electornics in ceea ce priveste productia de telefoane mobile. Cel mai greu in aceasta concluzie a cantarit esecul numit Samsung Galaxy Note 7, flagshipul pe care Samsung a fost obligata de imprejurari sa-l retraga de pe piata, in urma numeroaselor probleme semnalate de clienti in privinta bateriei sale. Totusi, in sectiunea mid-range, Samsung s-a miscat bine spre foarte bine, iar unul dintre cele mai bune exemple este Samsung Galaxy J7 Prime, un smartphone anuntat undeva in luna august si lansat oficial pe piata in luna septembrie.

Samsung Galaxy J7 Prime

Samsung Galaxy J7 Prime

Folosindu-se de constructia traditionala, devenita deja clasica in privinta telefoanelor sale, Samsung ofera o alternativa mid-range interesanta, numita Samsung Galaxy J7 Prime. Rotund la colturi, perfect compatibil cu filosofia companiei sud-coreene, cu specificatii medii spre bune si cu o baterie foarte puternica, Samsung Galaxy J7 Prime produce un impact placut la prima vedere. Plasticul din fata, existent atat in partea de sus cat si in partea de jos, poate surprinde, dar nu neplacut, ci prin calitatea sa. In partea de jos a telefonului gasim obinsuitele „comenzi”: pagini recente, butonul home (cu senzor de amprenta inclus) si butonul „back”. Butoanele sunt inscriptionate si ruleaza bine, raspunzand imediat solicitarilor utilizatorului. Stim ca structura sau mai exact, constructia telefoanelor Samsung, corespunde de cele mai multe ori cerintelor pietei, astfel ca nu voi insista prea mult asupra acestui subiect. Ceea ce ma preocupa si cu siguranta si pe dumneavoastra, sunt caracteristicile telefonului. Avem lista mai jos:

Specificatii complete Samsung Galaxy J7 Prime

  • Greutate (g): 167
  • Sistem de operare: Android 6.0.1 Marshmallow bazat pe TouchWiz Skin
  • Dual-Sim: Da
  • Dual Standby: Da
  • Memorie interna (GB): 32
  • Capacitate memorie RAM: 3GB
  • Slot memorie (tip): microSD (pana la 256 GB)
  • Smartphone: Da
  • Touch Screen: Da
  • Ecran: LCD IPS Full HD capacitive touchscreen
  • Diagonala (inch): 5.5
  • Rezolutie (pixeli): 1080 x 1920
  • Culori: 16M
  • Chipset: Exynos 7870
  • Camera foto principala: 13 Mp
  • Camera foto frontala: 8 Mp

Asadar, Samsung Galaxy J7 Prime este echipat cu un chipset Samsung Exynos 7870 plus procesor octa-core tactat la 1.6 Ghz alaturi de acceleratorul grafic Mali-T830MP2 GPU. Intre caracteristicile sale „valoroase” descoperim cei 3 GB memorie RAM si cei 16 GB spatiu de stocare interna, un spatiu care se poate extinde prin card microSD pana la 256GB. Ecranul este un LCD IPS Full HD de 5.5 inch acoperit de Corning Gorilla Glass.

… verifica lista de accesorii si folii de protectie Samsung

Sistemul de camere al telefonului nu ma convinge si nu-mi insala asteptarile atunci cand vine vorba de telefoane Samsung mid-range. Initial, pe hartie, suna bine atunci cand citesti ca senzorul de imagine al camerei principale atinge 13 Megapixeli. Deschiderea f/1.9, functia autofocus si LED Flash-ul pe care le descoperim instant cresc valoarea sistemului, dar camera foto principala nu corespunde. Pozele pe care le veti obtine cu Samsung Galaxy J7 Prime sunt mai mult decat ok in conditii normale, dar daca telefonul „da putin de greu” (conditiile de filmat se schimba – intuneric, soare puternic), pozele arata…sa zicem ca nu arata tocmai bine. Camera secundara pentru selfie-uri are doar 8 Megapixeli, poate filma clipuri la rezolutie 1080p Full HD si asigura un nivel de performanta decent in ceea ce priveste calitatea pozelor efectuate. La capitolul conectivitate si alte functii, Samsung Galaxy J7 Prime ofera Wi-Fi 802.11 b/g/n, Wi-Fi Direct, hotspot, Bluetooth v4.1, GPS cu GLONASS sau BDS, microUSB v2.0 port cu USB On-The-Go support, 3.5mm headphone jack si bineinteles FM Radio. Device-ul suporta scanner de amprenta si accelerometru, precum si senzori de proximitate.

Ce mi-a placut si ce nu mi-a placut la Samsung Galaxy J7 Prime

Display-ul are o rezolutie de 1080×1920, iar panelul IPS LCD poate ca nu suna bine pe hartie, dar in realitate se comporta foarte bine. Intr-adevar, in aer liber, s-ar putea sa fie nevoie sa te orientezi putin in functie de felul in care „cade” lumina, in special pentru a elimina reflectia solara sau alte surse de lumina puternica. Unghiurile de vizualizare sunt insa decente, culorile si contrastul mi-au placut la utilizare day-to-day. Per total, in timp ce te joci, citesti sau urmaresti clipuri ori filme, vei petrece un timp de calitate in compania Samsung Galaxy J7 Prime.

Smartphone-ul vine cu sistem de operare Android 6.0.1 Marshmallow bazat pe TouchWiz Skin. Nu sunt un impatimit al aplicatiilor preinstalate si n-as spune ca am salutat „prezenta fortata” a unor aplicatii ca S Health, S Planner, S Secure ori Samsung Notes My Galaxy. Veti gasi in schimb si Galaxy Apps, cateva aplicatii Microsoft (Word, Excel, Power Point, One Note, OneDrive sau Skype) pe care eu personal le folosesc si pentru care ma bucur ca au fost incluse.

…huse Samsung Galaxy J7 Prime

Partea software a telefonului nu as spune ca iese foarte mult in evidenta, dar telefonul nu prezinta urme de lag. Retineti functia Smart Manager, o functie prin care smartphone-ul va permite sa optimizati memoria RAM sau sa mariti durata de viata a bateriei. Procesorul Exynos 7870 cuplat cu cei 3 GB RAM si cu acceleratorul grafic, fac fata fara probleme prea mari browsing-ului, editarilor foto, gamingului si asa mai departe. Am vorbit ceva mai sus despre baterie, asa ca precizez ca Samsung Galaxy J7 Prime este echipat cu un acumulator de 3300 mAh. Da, poate aveti dubii in privinta acestui capitol atunci cand vine vorba de Samsung, dar bateria Samsung Galaxy J7 Prime este excelenta. Esti un utilizator hard-core? Ei bine, putin peste 7 ore autonomie cu wi-fi in permanenta deschis as zice ca sunt foarte bine. Daca nu esti un utilizator hard-core, vei fi placut impresionat de calitatea acumulatorului de 3300 mAh.

Functia Smart Manager Samsung Galaxy J7 Prime

Pret si concluzie Samsung Galaxy J7 Prime

Pentru un mid-range, Samsung Galaxy J7 Prime este un smartphone foarte bun. Din punctul meu de vedere, pretul cu care telefonul poate fi achizitionat in Romania este insa mult prea mare. Practic un Samsung Galaxy J7 Prime ajunge si la 1400-1500 de Ron in magazinele din tara noastra si oricat de mult ati fi de incantati de bateria telefonului, de aspect si de performantele decente, cred ca la un moment dat veti realiza ca suma pare exagerata.

Summary
product image
Author Rating
1star1star1stargraygray
Aggregate Rating
4.5 based on 5 votes
Brand Name
Samsung Electronics
Product Name
Samsung Galaxy J7 Prime