Reviews

Samsung Galaxy J2 review, pret, specificatii tehnice

Home  »  Reviews

catmobile

acum 8 ani

Samsung Galaxy J2 (2016) – un smartphone Samsung accesibil

Samsung smartphone » Android smartphone » Display 5.0″ Super AMOLED capacitive touchscreen, 8 MP camera, Wi-Fi, GPS, Bluetooth.

Samsung Galaxy J2 este un nume care isi face destul de greu loc in portofoliul companiei coreene. De fiecare data cand spunem Samsung ne gandim la S6 sau S7, Edge sau Note, fara a ne imagina ca exista si modele mai mici, mai modeste, dar foarte fiabile si robuste, concepute pentru a oferi calitate decenta la un pret pe care si-l poate permite oricine.
Samsung Galaxy J2 a fost lansat in 2015, prin septembrie, fiind un produs de succes, ceea ce a contribuit la dezvoltarea unei noi versiuni, 2016, care este o varianta ce a raspuns feedback-ului utilizatorilor, corectand si imbunatatind modelul 2015.

Huse si carcase pentru telefonul Samsung Galaxy J2 (2016) - catmobile.ro

Designul este clar inspirat din modelele care candva au fost in top, dar are totusi o nota proprie. Fata aduce cumva aminte de Galaxy S4, cu liniile si pozitionarea senzorilor similare, insa cu o camera mai mica si sticla normala, nicidecum Gorilla Glass. Partea din spate este ornamentata cu o serie de linii ce se continua pe lateralele terminalului si avand stilizat numele Samsung pe partea de sub camera, vezi site-ul oficial »»» . Camera este flancata de difuzor si blit, iar in jurul ei a fost integrata o rama luminata LED, ce da un aspect foarte interesant. Butoanele sunt pozitionate in maniera clasica, tastele volume pe stanga si power pe dreapta, iar butonul home este solid si se apasa cam ca la S3. Se poate observa clar ca nu s-a investit in dezvoltare ci s-a ales varianta in care elemente deja cunoscute sa fie integrate.

Puterea lui Samsung Galaxy J2 este data de chipsetul Spreadtrum SC8830, din aceeasi familie care se regaseste pe modele precum Samsung Tab 3 Lite VE sau Samsung Galaxy Grand Neo Plus. Acesta este alimentat de un procesor quad-core Cortex A-7, de 1.5 GHZ, un procesor grafic Mali 400 si 1.5 GB RAM. Aceasta configuratie ii permite lui J2 sa ruleze nativ Android Marshmallow, dar consider ca asta este doar o chestiune de marketing, urmatorul update la noul OS putand sa astepte mult si bine. Memoria interna are 8 GB capacitate, slotul de micro SD acceptand un card de maxim 128 GB.
Display-ul nu are nimic cu care sa dezamageasca pentru clasa din care terminalul face parte. Vorbind de Samsung, spunem AMOLED, aici Super, cu dimensiunea de 5 inci si rezolutie 720p. Acesta suporta multitouch, insa nu este specificat clar numarul de atingeri simultane. La aceasta clasa de mobile, nu poate fi vorba de pressure touch sau senzor de amprente, probabil acestea crescand pretul destul de mult. Partea buna este ca bateria, desi nu suporta fast charging, este detasabila, capacitatea ei de 2600 mAh putand fi schimbata odata ce vor aparea acumulatori mai potenti. Conectorul micro USB 2.0 este capabil sa recunoasca stick-uri flash, dar sa si alimenteze diverse gadget-uri cum ar fi un bec.

Samsung Galaxy J2 (2016) - Full phone specifications | blog.catmobile.ro

Camera principala are senzorul de 8 megapixeli, diafragma f/2.2, autofocus si blit LED. Aceasta se descurca bine in conditii de lumina naturala, contrastul fiind cam mare, insa la intuneric limitarile isi spun cuvantul. Camera de selfie are 5 megapixeli si apertura tot f/2.2 ca principala, fara insa a putea filma 720p la 30 fps.
Avand un pret ce se invarte in jurul valorii de 150 de euro, mezinul gamei Galaxy este o afacere foarte buna, oferind un design placut si solid, cu nuante de premium si performante decente, fara a cere exagerat de mult. Oferit in culorile Silver, Black si Gold, este telefonul potrivit pentru utilizatorii regular, care doresc un design placut la un pret potrivit.

Surse: gsmarena.com | wikipedia.org | samsung.com

Summary
Samsung Galaxy J2- un smartphone Samsung accesibil
Article Name
Samsung Galaxy J2- un smartphone Samsung accesibil
Description
Samsung Galaxy J2 (2016) »» Samsung smartphone » Android smartphone » Display 5.0″ Super AMOLED capacitive touchscreen, 8 MP camera, Wi-Fi, GPS, Bluetooth.
Author
Publisher Name
catmobile.ro
Publisher Logo